DORDRECHT
Voorstraat 397
€ 295.000kosten koper
Karakteristiek havenpand (eindpand) gelegen op de hoek Voorstraat (west)-Botgenssteiger met 2 balkons en met de achterzijde grenzend aan de Voorstraathaven en met een doorkijk in de Botgensstraat aan de voorzijde. ...
Karakteristiek havenpand (eindpand) gelegen op de hoek Voorstraat (west)-Botgenssteiger met 2 balkons en met de achterzijde grenzend aan de Voorstraathaven en met een doorkijk in de Botgensstraat aan de voorzijde.

Vanaf beide balkons is er een mooi uitzicht richting de Grote Kerk en richting het Stadhuis van Dordrecht.

Het pand heeft jaren dienst gedaan als horeca-/ woonpand en het is nu op zoek naar een enthousiaste koper die er zijn eigen invulling aangeeft. Dit kan een combinatie wonen-werken zijn (winkel, dienstverlening, kantoor e.d. op de begane grond) of gebruik in zijn geheel met een woonfunctie (omgevingsvergunning nodig). Het casco van het pand staat er prima bij, het interieur en afwerking dient volledig vernieuwd te worden.

Binnen de gevels zijn er diverse indeling en gebruiksvarianten te bedenken om het ‘suitable’ te maken. Het pand heeft dus absoluut de nodige potentie.

Het pand bestaat maar liefst uit 4 bouwlagen en heeft een footprint van 35 m², is gelegen in een gebied dat is aangewezen tot een beschermd stadsgezicht en is een beeldbepalend pand vanwege de ligging aan de Botgenssteiger.

Een beeldbepalend pand is van cultuurhistorische waarde waarvan de uiterlijke kenmerken in een ruimtelijk plan zijn beschermd. Wilt u als eigenaar van een beeldbepalend pand het uiterlijk van het pand veranderen door werkzaamheden, bijvoorbeeld in het kader van een verbouwing of groot onderhoud? Voor de bouw- of onderhoudskosten, kunt u subsidie aanvragen. Ook voor verduurzamen zijn er mogelijkheden. Via het Gemeentelijk Restauratiefonds Dordrecht kan hiervoor eventueel een hypotheek aangevraagd worden (looptijd van 10 jaar vast tegen een vast actueel rentetarief van 1,5%), maar u kunt als woningeigenaar ook een InvesteringsSubsidie Duurzame Energie en energiebesparing (ISDE) aanvragen.

De Voorstraat-west wordt gekenmerkt door een diverse winkelaanbod (couleur locale) en het mooie historische havengebied ‘ligt om de hoek’. Al het goede dat de Dordtse binnenstad te bieden heeft (o.a. winkels, gezellige horeca, terrassen, kunst en cultuur, openbaar vervoer e.d.) heeft u binnen handbereik.


INDELING:
Begane grond
- Entree via enkele deur, multifunctionele ruimte (bijv. winkel, kantoor, praktijk of eventueel wonen) met een etalageruit (ca. 1.60 x 2.65 mtr., h x b), meterkast, trap naar 1e verdieping i.c.m. een trapkast, aan de achterzijde is een opdekvloer aangebracht, het raamkozijn in de achtergevel is v.v. glas-in-lood.

Eerste verdieping
- Overloop met deur naar het balkon t.p.v. achtergevel, 2 toiletten en een hal/ doorloop met de trapopgang naar de 2e verdieping;
- Toilet 1, eenvoudig, wit sanitair;
- Toilet 2 met voorportaal, eenvoudig, wit sanitair;
- Tot wonen te bestemmen ruimte (voorheen in gebruik als keukenruimte) met 2 raamkozijnen in de voorgevel met glas-in-lood bovenramen en 1 raamkozijn t.p.v. de achtergevel, opstelplaats cv-combiketel.

Tweede verdieping
- Overloop met 1 raamkozijn een 1 klein zijraamkozijn (beiden met glas-in-lood);
- Gang met deur naar een balkon en een toilet;
- Toilet, eenvoudig, wit sanitair;
- Slaapkamer 1, gelegen aan de achterzijde met achterpui met openslaande deuren naar balkon (en volledig v.v. glas-in-lood), open bergnis, open doorloop naar slaapkamer 2;
- Slaapkamer 2, onzelfstandige kamer, gelegen aan de voorzijde, 1 raamkozijn.

Derde verdieping
- Overloop/voorzolder met dakkapel aan de achterzijde;
- Slaapkamer 3, gelegen aan de voorzijde, 2 bergkasten;
- Badkamer, eenvoudig, gelegen aan de achterzijde, gedeeltelijk betegelde wanden, wit sanitair, wastafel en ligbad.

Buitenshuis
- Balkon 1, 1e verdieping achter-/ havenzijde, afm. ca. 1.00 x 5.00 m.
- Balkon 2, 2e verdieping achter-/ havenzijde, afm. ca. 1.00/ 1.82 x 5.00 m.
Vanaf beide balkons is er een mooi uitzicht richting de Grote Kerk en richting het Stadhuis van Dordrecht.

KADASTER
Gemeente Dordrecht, sectie E, nummer 384, groot 35 m².

ALGEMEEN
- Ligging in een gebied dat is aangewezen tot beschermd stadsgezicht;
- Status van een beeldbepalend pand;
- Gemetselde fundering;
- Steens dik gemetselde gevels;
- Betonnen begane grondvloer;
- Betonnen balkonvloeren;
- Houten verdiepingsvloeren;
- Grenenhouten kozijnen met enkel glas;
- Houten beschoten dakconstructie. Hellende dakvlakken gedekt met keramische pannen gedekt (Tuile de Nord) en het platte dak is v.v. bitumineuze dakbedekking;
- Energielabel G, geldig tot 25 januari 2033.

BESTEMMING
Vigerend bestemmingsplan: 2e herziening Historische Binnenstad, functieverruiming (Voorstraat West/Vriesestraat). Het plangebied beslaat de Voorstraat West (deel Geldersekade tot Grote Spuistraat), Voorstraat Augustijn (deel Kolfstraat tot Steegoversloot) en een deel van de Vriesestraat nabij de Vest en de Vest tussen huisnummers 143 tot 205. Met deze herziening worden op de begane grond van deze straten ook andere functies dan detailhandel direct mogelijk (dienstverlening, kantoor met baliefunctie en cultuur en ontspanning). Burgemeester en wethouders kunnen middels het verlenen van een omgevingsvergunning ook andere functies toestaan (o.a. kantoor zonder baliefunctie, wonen, behoudens onzelfstandige woonruimte, maatschappelijk, bedrijf e.d.). Het bestemmingsplan is door de raad vastgesteld op 16 september 2014 en met ingang van 6 november 2014 in werking getreden en onherroepelijk geworden. Bestemming: ‘Centrum-2’.
Primair is de bestemming ter plaatse 'waterkering' gezien het feit dat de Voorstraat eigenlijk een dijk is.

TECHNISCHE INSTALLATIES
- Verdeelinrichting meterkast bestaande uit 11 groepen;
- Verwarming en warmwatervoorziening via een gasgestookte cv-combiketel (Remeha Avanta 28C, 2018);
- Brandslanghaspel;
- Glasvezel aansluiting.

WAND EN VLOERAFWERKINGEN
- Begane grond: gestucte en gesausde wanden + gedeeltelijk tegel wandafwerking. Plavuizen vloer en gedeeltelijk laminaat.
- Eerste verdieping: behang en spuitwerk wandafwerking. Plavuizen vloer en gedeeltelijk vinyl.
- Tweede verdieping: gestucte en gesausde wanden + gedeeltelijk behang. Planken vloer en gedeeltelijk vinyl.
- Derde verdieping: gestucte en gesausde wanden + gedeeltelijk behang. Planken vloer en gedeeltelijk vinyl.


Nadrukkelijk vermelden wij dat deze informatieverstrekking niet als een aanbieding of offerte mag worden beschouwd. Aan deze gegevens kunnen derhalve geen rechten worden ontleend en zijn wijzigingen voorbehouden.

De vermelde afmetingen zijn lengte/ diepte x breedte (bezien vanuit het binnentreden van een ruimte).

De vermelde afmetingen/ oppervlakten in deze informatie zijn gemeten op basis van de BBMI (Branche Brede Meetinstructie). De meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoer en van de meting.

Let op! De foto’s in deze verkooppresentatie zijn genomen met een groothoeklens. Voor verkrijging van een reële indruk van de ruimten dient u de foto’s te spiegelen aan de vermelde afmetingen!

Indien er plattegronden aan deze brochure zijn toegevoegd, houdt u er dan rekening mee dat deze plattegronden slechts een indicatie geven van de indeling.

Heeft u als geïnteresseerde deze woning bezichtigd met Zoomer Makelaardij, dan willen wij u graag verzoeken om ons binnen 5 werkdagen een reactie te geven.

Zoomer Makelaardij verlangt bij een verkooptransactie dat de kopende partij t.b.v. de verkopende partij een bankgarantie stelt c.q. waarborgsom stort ter grootte van 10% van de koopsom kosten koper. Dit ter meerdere zekerheid tot nakoming van de verplichtingen die voortvloeien uit de koopakte voor de kopende partij

Besluit u tot aankoop van een woning, denkt u dan aan een NVM aankoopmakelaar voor het behartigen van uw belangen.
  • Type

   Eindwoning

  • Adres

   Voorstraat 397

  • Plaats

   Dordrecht

  • Postcode

   3311 CT

  • Status

   VERKOCHT

  • Bouwjaar

   1705

  • Inhoud

   385 m3

  • Woonoppervlakte

   121 m2

  • Perceelgrootte

   35 m2

  • Zonligging

   -

  • Slaapkamers

   3

  • Garage

   Geen garage

  • Energieklasse

   G

  • Bijzonderheden

   Beschermd stads of dorpsgezicht, Kluswoning

Neem contact op met Zoomer Makelaardij

Wilt u een bezichtiging en/of meer informatie over deze woning (Voorstraat 397)? Vul dan onderstaand formulier in.


  U kunt hier kort en krachtig ter voorbereiding op het gewenste contact uw vraag stellen over

  Privacy

  Uw gegevens zijn altijd beschermd. Om uw contactverzoek te kunnen insturen hebben we op zijn minst goedkeuring voor het opslaan van uw gegevens nodig.

  Ik snap dat mijn gegevens worden opgeslagen.
  Uw gegevens zijn altijd veilig en worden nooit doorverwezen naar derde partijen.

  Ik sta open voor contact momenten.
  Wilt u vrijblijvend op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen?

  * = verplicht veld