Onderwijs in Dordrecht

Of je nu een nieuwsgierige peuter bent of een nog altijd leergierige volwassene, je hoeft het Eiland van Dordrecht niet af om je verder te ontwikkelen.

Van basisschool tot hoger beroepsonderwijs beschikt Dordrecht over een breed aanbod aan onderwijsmogelijkheden.

De stad telt meer dan zestig basisscholen, waardoor elke wijk een uitgebreide keuze aan onderwijsvormen biedt. Voor de allerkleinsten is er een ruim aanbod aan fijne peuterspeelzalen en kinderopvang. Ook op het gebied van speciaal onderwijs zijn er diverse mogelijkheden, variërend van kinderopvang tot voortgezet onderwijs.

Met zeven middelbare scholen en verschillende mbo- en hbo-instellingen hoeven ook oudere scholieren en studenten de stad niet uit. In het centrum van de stad bevinden zich enkele hbo-opleidingen van Da Vinci en Hogeschool Rotterdam, maar het merendeel van de opleidingen is gevestigd op het Leerpark, het centrum van kennisontwikkeling en vernieuwing van het beroepsonderwijs in de Drechtsteden. Centraal staat hier de Duurzaamheidsfabriek die onderdak biedt aan een geheel nieuw leerconcept voor het beroepsonderwijs waarin werken en leren dichter bij elkaar komen. In dit dynamische stadsdeel wordt geleerd, gewerkt en gewoond, omringd door winkels en horeca, waardoor er een echt campusgevoel heerst.

Klik hier voor meer informatie over het onderwijsaanbod in Dordrecht