Taxatie van uw woning

Zoomer Makelaardij verzorgt gevalideerde (NWWI) taxaties in Dordrecht en de Drechtsteden. Onze taxateurs zijn gecertificeerd (RMT-RT) en de taxaties zijn conform de kwaliteitseisen van alle geldverstrekkers in Nederland.

Vraag vrijblijvend een offerte voor taxatie aan.

Een taxatie is een onafhankelijke, objectieve en deskundige waardering van uw woning door een gecertificeerd register taxateur. Een taxatierapport is nodig zodra er een financiering mee gemoeid is voor een lening/hypotheek met uw woning als onderpand. Een taxatierapport is de basis van de hypotheekverlening door de geldverstrekker. Voor een geldverstrekker dienen deze rapporten gevalideerd te zijn. Hiervoor is Zoomer Makelaardij aangesloten bij het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut).

Niet elk makelaarskantoor kan of mag taxeren omdat zij hiervoor niet de gecertificeerde makelaars, dus expertise, in huis heeft. Hier onderscheidt zich ‘het kaf van het koren’.

De taxateurs van Zoomer Makelaardij zijn gecertificeerd (RMT-RT). Ze staan ingeschreven in het register van de Stichting VastgoedCert. Om hiervoor in aanmerking te komen, dient een taxateur aantoonbaar vakbekwaam te zijn. Dit wordt getoetst via het afleggen van examens, ook wordt gekeken naar het verleden, het beroep, de eerbaarheid en natuurlijk dient een taxateur zich te houden aan de gedragscode van het register en/of branchevereniging waar de taxateur zich aangesloten heeft. In ons geval het  Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NVRT) en de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM).

Vraag hier vrijblijvend een offerte voor taxatie aan.

In welke situaties heeft u een onafhankelijk (gevalideerd) taxatierapport nodig?

U heeft bijvoorbeeld een taxatierapport nodig wanneer u:

 • uw eigen woning wilt verkopen. U kunt dan uw woning laten taxeren om inzicht te verkrijgen in de actuele marktwaarde van uw woning. Goedkoper is het in dit geval om bij Zoomer Makelaardij een gratis en vrijblijvend verkoopadvies aan te vragen. Hierbij krijgt u ook inzicht in de actuele marktwaarde van uw woning zonder dat hier een taxatierapport aan te pas komt.
 • een woning heeft gekocht en hiervoor een hypotheek nodig is.
 • verbouwingsplannen heeft voor uw eigen woning en hiervoor een extra hypotheek nodig is.
 • uw huidige hypotheek wilt oversluiten omdat hiermee uw condities gunstiger worden.
 • wegens een echtscheiding een actuele marktwaarde dient te overleggen omdat één van u beiden ontslagen dient te worden uit de hoofdelijke aansprakelijkheid van de gezamenlijke hypotheek en om de helft van de overwaarde te kunnen bepalen, als een van de twee echtelieden de huidige woning blijft bewonen.

Er is niet altijd een gevalideerd taxatierapport nodig, een regulier (model)taxatierapport is dan afdoende. Deze situatie doet zich o.a. voor bij:

 • een overlijden wanneer u een woning erft waarbij successiebelasting betaald dient te worden.
 • het voeren van een gerechtelijke procedure.
 • een onder curatele stelling of bewind voering als u een actuele marktwaarde moet overleggen. Een taxatierapport in combinatie met een getekende koopakte is voor de rechtbank voldoende om de verkoop van een woning goed te keuren.

Laat Zoomer Makelaardij uw woning taxeren

 • Ouderwets beëdigde en gecertificeerde NVM taxateurs, die tevens makelaar zijn.
 • Kennis van de lokale en regionale woningmarkt (we taxeren in een straal van 20 km rondom ons kantoor).
 • Betrouwbaar, deskundig en onafhankelijk.
 • NWWI gevalideerde rapporten onder het label van de NVM.
 • Acceptatie van onze rapporten door alle geldverstrekkers.
 • En snel als er haast bij geboden is.

P.S.: ons kantoor verricht geen woz-taxaties, herbouwwaarde taxaties en erfpachttaxaties. Dit laten wij over aan gespecialiseerde collega’s.