Ondernemen in Dordrecht

goed bereikbaar door unieke ligging

Regio Drechtsteden

Dordrecht is het centrum van de Drechtsteden. Zeven gemeenten met in totaal zo’n 300.000 inwoners zijn samen de 5e stad van Nederland. De regio heeft een ijzersterke maritieme sector, een strategische ligging op de as Rotterdam-Antwerpen en een grote ambitie om te groeien.

Goede bereikbaarheid door unieke ligging

Bedrijven kiezen voor Dordrecht vanwege de goede ligging aan de zuidzijde van de Randstad. Dordrecht is uitstekend bereikbaar met de auto, de boot en het openbaar vervoer. Met de auto zijn er via de N3 snelle verbindingen met de snelwegen A15 en A16. De stad heeft door deze snelwegen een centrale plek richting Breda/Antwerpen, Gorinchem/Utrecht en Rotterdam. De binnenstad van Rotterdam bereik je al binnen een half uur. En met de trein gaat het nog sneller; vanaf het Centraal Station sta je binnen een minuut of twintig op Rotterdam Centraal. Voor Dordrecht – met haar oriëntatie op het water – is de waterbus een uitkomst. Deze wordt naast recreatief veelvuldig gebruikt als forenzen vervoermiddel richting de omliggende Drechtsteden en ook Rotterdam.

Dordrecht een bedrijvige stad

‘Hoofdstad’ Dordrecht is de hofleverancier qua bedrijvigheid, met een kleine negenduizend ondernemingen. Twee van de drie bedrijven in de regio zijn eenmanszaken, een ander groot deel valt onder het midden- en kleinbedrijf (MKB). Het MKB wordt gezien als de stabiele motor van de regionale economie. Er is veel ondersteuning op het gebied van innovatie en personeel bijvoorbeeld de Duurzaamheidsfabriek, waar leren en innoveren samenkomt.

Dordrecht investeert in verbeteren vestigings- en ondernemersklimaat

De gemeente Dordrecht heeft de ambitie om tot 2030 30.000 banen te creëren. Hiervoor worden in deze regio werklocaties aangeboden en bedrijven ondersteund. Daarnaast is er de ambitie om de komende 15 jaar 25.000 woningen te bouwen, vooral in het hoge segment. Dit levert klanten voor winkels en voorzieningen in de stad.