Verscheidenheid aan woonomgevingen

in een bruisend stadscentrum of omgeven door groen

Centrum & de 19e Eeuwse Schil (3311)

Mensen zeggen ook wel dat de Dordtse binnenstad iets weg heeft van Venetië met het vele water.  Sfeervol en karakteristiek kun je het centrum van Dordrecht zeker noemen. Als de oudste stad van Holland heeft het centrum een prachtig aanbod op het gebied van historie, cultuur en monumenten.

In het centrum vind je een aantrekkelijk horeca-aanbod en veel leuks op winkelgebied! Met diverse musea, bioscoop en theater vinden ook steeds meer toeristen hun weg naar Dordrecht!

De 19e Eeuwse Schil was de eerste uitbreiding van de stad Dordrecht en loopt in een halve maan vorm rond het centrum. De schil wordt doorsneden door de Singel en wordt gekenmerkt door veel prachtige panden, gevels en een park.

Ontdek wat er in de wijk te doen is!

Reeland, Land van Valk, Plan Tij & Wantijbuurt (3312)

Centraal in Dordrecht, vlakbij het centrum vind je de wijk Reeland. Reeland valt uiteen in verschillende buurten: Transvaalbuurt, Indische Buurt, Vogelbuurt, Land van Valk en de Wantijbuurt. In Reeland wonen veel (startende) gezinnen met kinderen. Ook het stadion van F.C. Dordrecht is hier te vinden.

De laatste jaren is Land van Valk uitgebreid met het Leerpark, een nieuwe buurt waar je kunt wonen, werken, leren en sporten. Nieuw Land van Valk is een van de drie deelgebieden die zich bevinden tussen de Dordtse binnenstad en het Leerpark. De totale gebiedsontwikkeling van Nieuw Land van Valk bevat drie deelgebieden: Leerpark, Valkhorst en Valkzicht.

In de Wantijbuurt en het indrukwekkende bouwproject ‘Plan Tij’ vind je de meest exclusieve woningen met veel ruimte en dichtbij of aan het Wantij.

Ontdek wat er in de wijk te doen is!

De Staart & de Merwedepolder (3313)

Tussen de N3 en het centrum vind je de wijk de Staart. Dit is een wijk voornamelijk met bebouwing uit de jaren 20 en 30 en heeft een gevarieerde groep bewoners. Op de kop van de Staart vind je het bekende Villa Augustus en de nieuwe wijk de Stadswerven.

Aan de andere kant van de N3 ligt de wijk de Merwedepolder, met  jaren 60 en 70 appartementen en eengezinswoningen. Achter deze woonwijk vind je een deel met veel bedrijvigheid en industrie. Vervolgens bereik je een prachtig natuurgebied en het begin van Nationaal Park de Biesbosch.

Vanuit beide wijken rij je gemakkelijk de randweg N3 op.

Ontdek wat er in de wijk te doen is!

Krispijn (3314)

De wijk Krispijn bestaat uit een gedeelte met populaire, vooroorlogse woningen (Oud-Krispijn) en een gedeelte met jaren 50 woningen (Nieuw-Krispijn). In de wijk vind je tegenwoordig ook verschillende kleinere nieuwbouwprojecten. Een grote verscheidenheid in bewoners vind je hier dan ook terug.

Met het grote Weizigtpark en het NS station vlakbij een leuke wijk om te wonen.

Ontdek wat er in de wijk te doen is!

Stadspolders (3315)

Een van de grotere wijken in Dordrecht is Stadspolders, de wijk heeft net iets minder inwoners dan Sterrenburg, namelijk ruim 19.000. De wijk ligt in het oosten van Dordrecht en is iets nieuwer. De meeste woningen zijn namelijk in de jaren 80 en 90 gebouwd. Er zijn allerlei verschillende soorten woningen te vinden en de wijk beschikt zelfs over een eigen station en een mooi winkelcentrum.

Ontdek wat er in de wijk te doen is!

Wielwijk & Dordtse Hout (3317)

Wielwijk is een naoorlogse wijk alwaar de verouderde en eenzijdige (voornamelijk sociale) woningvoorraad al op verschillende plekken heeft plaatsgemaakt voor aantrekkelijke nieuwbouw.

Het Admiraalsplein is een mooi centrum van de wijk met veel voorzieningen.

Ontdek wat er in de wijk te doen is!

Crabbehof & Zuidhoven (3317)

De wijken Crabbehof en Zuidhoven zijn in de jaren 60 en 70 gebouwd maar hebben een heel eigen karakter.
De wijk Crabbehof, met ongeveer 16.000 inwoners, kenmerkt zich door veel portiekwoningen en eengezinswoningen in vierkante plantsoenen en heeft een mooi winkelcentrum in het midden van de wijk. De wijk Zuidhoven kenmerkt zich door veel groen en diverse vrijstaande woningen.

Net als in de wijk Stadspolders, zijn de wijken goed te bereiken met het openbaar vervoer. Crabbehof ligt namelijk naast station Dordrecht-Zuid.

Ontdek wat er in de wijk te doen is!

Sterrenburg & Wilgenwende (3318 en 3328)

De grootste wijk in Dordrecht is Sterrenburg, hier wonen ongeveer 22.000 mensen. Het grootste gedeelte is in de jaren 60 en 70 gebouwd. De wijk is verdeeld in drie verschillende delen: Sterrenburg I, Sterrenburg II en Sterrenburg III. In de wijk kun je zowel hoogbouw als laagbouw vinden. Vooral in de wijk Sterrenburg II en Sterrenburg III, wonen veel gezinnen. Je ziet hier dan ook veel kinderen buiten spelen en er zijn een hoop speelvelden. De wijk kenmerkt zich doordat er veel groen te vinden is. En met het overdekte winkelcentrum Sterrenburg is de wijk van alle gemakken voorzien op boodschap- en winkelgebied.

Ontdek wat er in de wijk te doen is!

Dubbeldam & De Hoven (3319 en 3329)

Oudere bewoners zien Dubbeldam nog steeds als dorp. Maar in 1970 werd Dubbeldam als zelfstandige gemeente toegevoegd aan Dordrecht. Dubbeldam is een rustige en nog wat dorpse wijk met verschillende bebouwing. Naast oude klassieke huizen, dijkwoningen ook veel jaren 60 en 70 huizen. In de buurten Burgemeester Beelaertspark, Klein Dubbeldam en De Hoven vind je de nieuwste bebouwing. Het is een groene en kindvriendelijke wijk met veel speelvoorzieningen, sportvelden en een zwembad.

Op het Damplein is een kleinschalig winkelaanbod te vinden.

Ontdek wat er in de wijk te doen is!