Sporten in Dordrecht

Dordrecht is één van de fijnste steden om te wonen. Sport draagt hieraan bij. Een overzicht van de diverse sporten en verenigingen in Dordrecht.

Sport verbindt mensen en het speelveld van de makelaardij heeft veel raakvlakken met sport. Wij vinden het belangrijk om sport in Dordrecht te promoten. Daarom sponsort Zoomer Makelaardij diverse sportevenementen en sportclubs. Dordrecht kent een rijke mix aan sportaanbieders. Grote en kleine sportverenigingen of commerciële sportaanbieders (zoals bootcampclubs, crossfitboxen en fitnesscentra). Hieronder een overzicht van de diverse sporten en verenigingen in Dordrecht. Meer info over sport in Dordrecht vind je op de website van Dordt Sport.

Zoomer Wantijrun

De vierde woensdag van juni wordt de zomer ingeluid met de gezelligste avondrun van Dordrecht: de Zoomer Wantijrun. Het mooie Wantij is het schitterende décor voor de 3 afstanden: 10 Engelse mijl, de 10 km en de 5 km. Zoomer Makelaardij is de organisator en hoofdsponsor van deze unieke midsummer avondrun.

Kijk voor meer informatie: www.zoomerwantijrun.nl 

Voetbal

Dordrecht kent een rijke voetbalhistorie en de vele voetbalclubs in Dordrecht zijn daar nog altijd een bewijs van.
DFC, FC Dordrecht, VV Dubbeldam, EBOH, SC EMMA, GSC/ODS, Oranje Wit, RKSV RCD, VV SSW, Wieldrecht en FC Dordrecht Amateurs.

Tennis

Een heerlijk balletje slaan kan zeker in Dordrecht! Er zijn diverse tennisclubs: TC Dubbeldam, CC, DASH ’35, RCD Tennis, TV Oranje Wit en Thialf-DLTC.

Hockey

Aan de rand van Dordrecht tegen de Nieuwe Biesbosch ligt de hockeyclub van Dordrecht: Dordrecht Mixed Hockey Club (DMHC)

Korfbal

Dordrecht heeft een groot korfbalaanbod waar zowel zomers (buiten) als ’s winters (binnen) mooie competities worden gespeeld. Dordtse clubs presteren goed! DeetosSnel, CKV Oranje Wit, Sporting Delta, KC Dordrecht en Movado.

Zwemmen

Enkele jaren geleden is de ontwikkeling van een zorg- en sportboulevard gestart. Naast politie en ziekenhuis vind je hier ook een schaatsbaan, sporthal en een hoogwaardig zwembad. Hier is zwemvereniging MNC te vinden.

Wielrennen

Dordtse Sportvereniging De Mol heeft 2 afdelingen, te weten: DRC de Mol (wedstrijdrijders) en DTC de Mol (toerrijders) en bestaat sinds 1933. Deze actieve vereniging beschikt over één van de mooiste clubparcoursen van Nederland. De accommodatie van De Mol vindt je in natuurgebied de Merwelanden.

Atletiek

Fortius is in 2017 ontstaan uit een fusie van A.V. Parthenon en D.K. & A.V. Hercules. Bij deze omnisportvereniging wordt atletiek, worstelen, nordic walking en kickboksen aangeboden. Daarnaast heeft Fortius een fitnessruimte en wordt er een groot aanbod van groepslessen aangeboden.

Skiën

In Dordrecht zijn er verschillende ski-mogelijkheden om het hele jaar door ski-fit te blijven! Zowel in als outdoor:

Round Hill Dordrecht (indoor)
Skicentrum Drechtsteden (outdoor)
Pentagon (indoor)

Fitnessclubs

David Lloyd
Basic Fit
Fit for Free
Progress
SportCity
De Ringer
MedPlus Fysiotherapie en Sport
Cross-fit
Gym Dordrecht