DORDRECHT
Kromhout 203
€ 499.000kosten koper
Wie wil er nu niet met zijn achtertuin grenzen aan de lommerrijke Spuihaven? Karakteristiek herenhuis in de 19e Eeuwse Schil (waar het rustig wonen is) met een diepe tuin (ca. 14 m.) aan, jawel, de Spuihaven! Via het Vrieseplein om de hoek, loopt u zo de gezellige binnenstad van Dordrecht in en NS station Dordrecht Centraal bevindt zich op loopafstand. ...
Wie wil er nu niet met zijn achtertuin grenzen aan de lommerrijke Spuihaven? Karakteristiek herenhuis in de 19e Eeuwse Schil (waar het rustig wonen is) met een diepe tuin (ca. 14 m.) aan, jawel, de Spuihaven! Via het Vrieseplein om de hoek, loopt u zo de gezellige binnenstad van Dordrecht in en NS station Dordrecht Centraal bevindt zich op loopafstand.

Van origine was deze woning een afzonderlijk beneden- en bovenwoning, maar in de loop van de tijd zijn deze samengevoegd tot de royale woning die het vandaag de dag is met maar liefst ca. 160 m² gebruiksoppervlakte.

Op de begane grond is de woning heel ruimtelijk doordat de rookkanalen en de alkoven zijn verwijderd en de keuken is doorgebroken. En dit in combinatie met een hoog plafond van ca. 3.20 m. U begrijpt dat dit een wauw effect geeft en dat hierdoor de beleving van de achtertuin optimaal is. Ook de zolder is heel ruimtelijk doordat er geen scheidingswanden zijn geplaatst, maar een tussenzolder met 2 slaapkamers is hier heel goed mogelijk. Op de 1e verdieping bevinden zich naast de badkamer, 3 slaapkamers.

De moderne en onderhoudsvriendelijke tuin is echt heerlijk met de situering op het noordwesten en grenzend aan de Spuihaven met een steiger.

Het pand is v.v. dakisolatie en isolerende beglazing. Met energielabel C is de woning met een mooi label gewaardeerd. De voorgevel van de woning is gereinigd en de achtergevel is wit gepleisterd. De veranda geeft deze achtergevel extra cachet.

Van de woning zelf zijn geen funderingsgegevens beschikbaar, behalve dat het hier een houten paalfundering betreft. Uitgangspunt naar de toekomst toe is dat er fundering technische maatregelen nodig zullen zijn ter bestendiging van de fundering. In de uiteindelijke prijsstelling van de woning kan hiermee rekening gehouden worden.

Kortom een speciaal en tevens aantrekkelijk aanbod voor diegenen die centraal willen wonen in een woning met veel sfeer van huis uit!

INDELING:
Begane grond (plafondhoogte ca. 3.20 m.)
- Entree, hal, meterkast, trap naar 1e verdieping, toilet;
- Toilet met gedeeltelijk betegelde wanden, plavuizen vloer, wit sanitair, toilet en een fontein;
- Woonkamer met een ornamenten plafond aan de voorzijde en openslaande deuren aan de tuinzijde naar veranda;
- Open keuken met witte inrichting in hoekopstelling met enkele rvs spoelbak, een betegelde achterwand, diverse onder en bovenkasten, laden, app.: rvs afzuigkap, een 4-pits gaskookplaat, een combimagnetron, een vaatwasser en een koelkast. Plafond met spots. De keuken is onderkelderd en toegankelijk via een vloerluik.

Eerste verdieping (plafondhoogte ca. 3.00 m.)
- Overloop, stook-/ wasruimte en de trap naar de 2e verdieping;
- Stook-/ wasruimte met gedeeltelijk betegelde wanden, opstelplaats cv-combiketel en opstelplaats t.b.v. de wasmachine een met betegelde opvangbak;
- Slaapkamer 1, gelegen aan de achterzijde met sier-ornamenten plafond en openslaande deuren naar een dakbetreding;
- Slaapkamer 2, gelegen aan de voorzijde met sier-ornamenten plafond;
- Slaapkamer 3/ werkkamer, gelegen aan de voorzijde;
- Badkamer, gelegen aan de achterzijde met gedeeltelijk betegelde wanden, een antracietkleurige plavuizen vloer op een betonnen vloer, wit sanitair, een wastafelmeubel, een hoek duo-bad, een douche met glazen bouwsteen wanden, een toilet en een designradiator.

Tweede verdieping (nokhoogte ca. 3.30 m.)
- Een heerlijke open zolderruimte met een dakkapel aan de voorzijde, een raamkozijn aan de achterzijde en zowel aan de linker- als rechterzijde een Velux dakvenster. Twee dakspanten in het zicht. Een beuken keukenblokje aan de voorzijde met een gedeeltelijk uit rvs bestaand aanrechtblad met een enkele spoelbak, een betegelde achterwand, 2 elektrische kookpitten en een koelkast. Een toilet met een voorportaal met gedeeltelijk betegelde wanden, een tegelvloer, wit sanitair, een toilet en een cv-radiator.

Deze zolderruimte is prima in te delen met een tussenzolder en 2 slaapkamers, een aan de voorzijde en een aan de achterzijde.

Buitenshuis
- Achtertuin: ca. 14.00 m. diep en ca. 6.00 meter breed, grenzend aan het water van de Spuihaven (met een betonnen beschoeiing) en gesitueerd op het noordwesten. Moderne schuttingen aan de linker- en rechterzijde. Aangelegd met 60 x 60 cm. tegels en 3 opstandborders. Steiger aan het water, waar u uw hengel uit kunt gooien of uw kleine boot aan vast kan leggen.

KADASTER
Gemeente Dordrecht, sectie C, nummer 3430, groot 152 m².

ALGEMEEN
- Ligging in een gebied dat is aangewezen tot een beschermd stadsgezicht;
- Gereinigde voorgevel;
- Wit gepleisterde achtergevel;
- Betonnen dakpannen;
- Dakisolatie;
- Isolatieglas;
- Glas-in-lood ruiten t.p.v. de voordeur;
- Paneel binnendeuren;
- Omstreeks 2010/ 2012 zijn diverse kozijnen inclusief draaiende delen gerenoveerd (hardhout).

TECHNISCHE INSTALLATIES
- Verdeelinrichting meterkast bestaande uit: 12 groepen, 3 aardlekschakelaars en een hoofdschakelaar;
- Verwarming en warmwatervoorziening via een gasgestookte cv-combiketel (Remeha Avanta, ca. 2013) met radiatoren;
- Mechanische ventilatie in de badkamer;
- Glasvezel aansluiting.

WAND EN VLOERAFWERKINGEN
- Begane grond: glasvlies wandafwerking. Plavuizen en eikenhouten parketvloer vloerafwerking.
- Eerste verdieping: gestucte en gesausde wanden en behang wandafwerking. Laminaat en parket vloerafwerking;
- Tweede verdieping: gestucte en gesausde wanden. Laminaat en wit geverfde osb platen vloerafwerking.


Nadrukkelijk vermelden wij dat deze informatieverstrekking niet als een aanbieding of offerte mag worden beschouwd. Aan deze gegevens kunnen derhalve geen rechten worden ontleend en zijn wijzigingen voorbehouden.

De vermelde afmetingen zijn lengte/ diepte x breedte (bezien vanuit het binnentreden van een ruimte).

De vermelde afmetingen/ oppervlakten in deze informatie zijn gemeten op basis van de BBMI (Branche Brede Meetinstructie). De meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoer en van de meting.

Let op! De foto’s in deze verkooppresentatie zijn genomen met een groothoeklens. Voor verkrijging van een reële indruk van de ruimten dient u de foto’s te spiegelen aan de vermelde afmetingen!

Indien er plattegronden aan deze brochure zijn toegevoegd, houdt u er dan rekening mee dat deze plattegronden slechts een indicatie geven van de indeling.

Heeft u als geïnteresseerde deze woning bezichtigd met Zoomer Makelaardij, dan willen wij u graag verzoeken om ons binnen 5 werkdagen een reactie te geven.

Zoomer Makelaardij verlangt bij een verkooptransactie dat de kopende partij t.b.v. de verkopende partij een bankgarantie stelt c.q. waarborgsom stort ter grootte van 10% van de koopsom kosten koper. Dit ter meerdere zekerheid tot nakoming van de verplichtingen die voortvloeien uit de koopakte voor de kopende partij

Besluit u tot aankoop van een woning, denkt u dan aan een NVM aankoopmakelaar voor het behartigen van uw belangen.
  • Type

   Tussenwoning

  • Adres

   Kromhout 203

  • Plaats

   Dordrecht

  • Postcode

   3311 RG

  • Status

   VERKOCHT

  • Bouwjaar

   1906

  • Inhoud

   600 m3

  • Woonoppervlakte

   160 m2

  • Perceelgrootte

   152 m2

  • Zonligging

   Noordwest

  • Slaapkamers

   5

  • Garage

   Geen garage

  • Energieklasse

   C

  • Bijzonderheden

   Beschermd stads of dorpsgezicht

Neem contact op met Zoomer Makelaardij

Wilt u een bezichtiging en/of meer informatie over deze woning (Kromhout 203)? Vul dan onderstaand formulier in.


  U kunt hier kort en krachtig ter voorbereiding op het gewenste contact uw vraag stellen over

  Privacy

  Uw gegevens zijn altijd beschermd. Om uw contactverzoek te kunnen insturen hebben we op zijn minst goedkeuring voor het opslaan van uw gegevens nodig.

  Ik snap dat mijn gegevens worden opgeslagen.
  Uw gegevens zijn altijd veilig en worden nooit doorverwezen naar derde partijen.

  Ik sta open voor contact momenten.
  Wilt u vrijblijvend op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen?

  * = verplicht veld