Dordrecht
Vriesestraat 134
€ 265.000 k.k.
Koop
In overleg...
Charmant en karakteristiek winkelpand, bestaande uit 3 bouwlagen en grenzend aan de smalste steeg van Dordrecht, de Bakkerssteeg. Gelegen aan het breedste (en aantrekkelijkste) deel van de Vriesestraat aan de voorzijde nabij de Vriesebrug en de Vest. ...
Charmant en karakteristiek winkelpand, bestaande uit 3 bouwlagen en grenzend aan de smalste steeg van Dordrecht, de Bakkerssteeg. Gelegen aan het breedste (en aantrekkelijkste) deel van de Vriesestraat aan de voorzijde nabij de Vriesebrug en de Vest.

Het pand heeft jaren dienst gedaan t.b.v. een kapperszaak. Het pand is altijd goed bijgehouden, de casco staat is dan ook prima. In dit kader is vermeldenswaard dat het pand in 1988 grondig en duurzaam is verbouwd (o.a. geheel nieuw dak -m.u.v. het ‘platje’ aan de voorzijde-, een geheel opnieuw gemetselde achtergevel, een nieuwe kunststof winkelpui, een nieuwe betonnen begane grond vloer, nieuwe houten verdiepingsvloeren, een nieuwe gas-, water- en elektrische installatie, eigen riolering via Bakkerssteeg etc.). En begin jaren-90 is de voorgevel opnieuw gevoegd. De ‘look and feel’ van het pand is dan ook gewoon goed.

De winkelruimte op de begane grond is ca. 29 m² groot en is nog voorzien van een kappersinterieur. Op de 1e verdieping bevindt zich een modern toilet en een eetkeuken aan de voorzijde met een modern keukenblok met enkele apparatuur. De 2e verdieping/ kapverdieping biedt u een kamer/ voorzolder aan de achterzijde en een was-/ cv-ruimte aan de voorzijde.

Bij uitstek geschikt voor een zelfstandig ondernemer die zijn eigen pand wil hebben, waarbij de mogelijkheid aanwezig is om de verdiepingen zelf te bewonen na aanpassing (1 of 2 persoonshuishouden). En vanzelfsprekend is het pand ook geschikt voor een investeerder/ belegger.

LOCATIE/BEREIKBAARHEID
Per auto
Het winkelpand is gelegen aan een wandelstraat binnen het autoluw gebied met cameratoezicht/ kentekencheck.
Per OV
De bereikbaarheid per OV is goed mede door de aanwezigheid van een regionaal busstation en NS station Dordrecht Centraal op loopafstand.

BESTEMMING
2e herziening bestemmingsplan Historische Binnenstad, functieverruiming (Voorstraat West-Vriesestraat–Vest-Voorstraat Augustijn). Het bestemmingsplan is door de raad vastgesteld op 16 september 2014 en met ingang van 6 november 2014 in werking getreden en onherroepelijk geworden. Enkelbestemming: 'centrum-2'. Dubbelbestemmingen: waarden archeologie en beschermd stadsgezicht.

VLOEROPPERVLAKTEN
Begane grond : ca. 29 m². Hoogte tot aan verlaagd plafond ca. 2.57 m.
Eerste verdieping : ca. 20 m². Hoogte tot aan verlaagd plafond ca. 2.09 m.
Tweede verdieping: ca. 15 m² (vanaf de 1.50 m. lijn gemeten). Nokhoogte ca. 2.98 m.
Totaal afgerond : ca. 65 m².

INDELING
De winkelruimte op de begane grond is ca. 29 m² groot en v.v. een kunststof pui, een trap naar de 1e verdieping en ingericht met een kappersinterieur. De 1e verdieping biedt een toilet en een eetkeuken aan de voorzijde met een splitrap naar de 2e verdieping, een vaste kast en een wit Bruynzeel keukenblok. De 2e verdieping/ kapverdieping bestaat uit een kamer/ voorzolder en een was-/ cv-ruimte aan de voorzijde met opstelplaats van de cv-combiketel en de opstelplaats t.b.v. een wasmachine en een (hete lucht) droger.

BOUWJAAR
Circa 1900, het oorspronkelijk pand is veel ouder.

BOUWKARAKTERISTIEK
Gefundeerd 'op staal' (gemetselde stroken), steens dikke voorgevel met kunststof pui op de begane grond en grenenhouten kozijnen t.p.v. de verdiepingen, steens dikke zijgevel, de achtergevel is in spouw gemetseld en v.v. hardhouten/ meranti kozijnen. Betonnen begane grond vloer en houten verdiepingsvloeren. Houten zadeldakconstructie met keramische pannen gedekt. T.p.v. de voorgevel is er sprake van een klein plat dak.
Dakisolatie (geïsoleerde dakplaten). Enkele beglazing, m.u.v. de kunststof winkelpui, hier isolerende beglazing. Diverse voorzetwanden.

VOORZIENINGEN & INSTALLATIES
• Meterkast met 11 groepen, 3 aardlekschakelaars en een hoofdschakelaar;
• Verwarming en warmwatervoorziening via een gasgestookte cv-combiketel (Remeha, februari 2021 geplaatst);
• Slimme meters gas en elektra, analoog watermeter, glasvezelaansluiting;
• Volop aanwezige wandcontactdozen/ stopcontacten;
• Markies voorgevel begane grond;
• Rolluiken (handbediend) achtergevel t.p.v. de 1e en 2e verdieping;
• Mechanisch ventilatiesysteem (elke bouwlaag);
• Rookmelders (elke bouwlaag);
• Handbrandblussers;
• Modern toilet 1e verdieping;
• Modern keukenblok (wit, Bruynzeel) 1e verdieping met o.a. een enkele rvs spoelbak, 5 onder laden, een koelkast met vriesvak + een bovenkastje en een combimagnetron.

• Kappersinterieur bestaat o.a. uit: een verlaagd systeemplafond (60x60 cm met inbouwverlichting, voorzetwanden, een plavuizen vloer, 4 knipplekken met spiegel en 3 droogkappen, 2 stoelen met wasunit, een coffee corner met enkele rvs spoelbak (warm en koud water) en een wandkastopstelling met 2 rvs spoelbakken (warm en koud water) en diverse onder en bovenkasten en laden en een airconditioning unit (Panasonic, gedateerd).


PARKEREN
• Langs de openbare weg betaald parkeren bij parkeermeter en vergunninghouders;
• In de parkeergarages Drievriendenhof, Visstraat, Achterom of Veemarkt.

VRAAGPRIJS
€ 265.000,- k.k.

OMZETBELASTING / BTW
Het betreft hier met btw/ omzetbelasting belaste verkoop.


KADASTRALE AANDUIDING
Gemeente Dordrecht, sectie H, nummer 798, groot 21 m². Hiermee wijkt de kadastrale grootte af van de feitelijke grootte (verschil ca. 12 m² bruto vloeroppervlak).

KOOPOVEREENKOMST
Model koopovereenkomst voor commercieel vastgoed (model 2023). Vastgesteld door de Nederlandse Coöperatieve Vereniging van Makelaars & Taxateurs in onroerende goederen NVM U.A.

OVERNAMEZAKEN
Niet van toepassing.

NOTARIS
Naar keuze en voor rekening van koper.

ZEKERHEIDSSTELLING
10% van de koopsom, te stellen als bankgarantie of te storten als waarborgsom bij de behandelend notaris na het definitief vervallen van de ontbindende voorwaarden of binnen 2 weken na ondertekening van de koopakte als er geen ontbindende voorwaarden van toepassing zijn.

AANVAARDING/ OPLEVERNG
In overleg, kan desgewenst spoedig.

STAAT VAN OPLEVERING
Leeg, vrij van gebruik. In huidige staat, ‘as is, where is’.

BIJZONDERHEDEN
Pand heeft geen monumentale status, maar is wel gelegen in een gebied dat is aangewezen tot beschermd stadsgezicht.

De in het pand aanwezige installaties zijn niet getest op de functionaliteit er van.


Nadrukkelijk vermelden wij dat deze informatieverstrekking niet als een aanbieding of offerte mag worden beschouwd. Aan deze gegevens kunnen derhalve geen rechten worden ontleend en zijn wijzigingen voorbehouden.
Alle genoemde afmetingen/ oppervlakten in deze informatie zijn indicatief.
  • Koop of huur

   Koop

  • Adres

   Vriesestraat 134

  • Plaats

   Dordrecht

  • Postcode

   3311 NS

  • Hoofdfunctie

   WINKELRUIMTE

  • Bouwvorm

   Bestaande bouw

  • Totaal oppervlakte

   21

  • Parkeren

   betaald parkeren, vergunninghouders en parkeergarages

  • Aanvaarding

   In overleg

Neem contact op met Zoomer Makelaardij

Wilt u een bezichtiging en/of meer informatie over deze woning (Vriesestraat 134)? Vul dan onderstaand formulier in.


  U kunt hier kort en krachtig ter voorbereiding op het gewenste contact uw vraag stellen over

  Privacy

  Uw gegevens zijn altijd beschermd. Om uw contactverzoek te kunnen insturen hebben we op zijn minst goedkeuring voor het opslaan van uw gegevens nodig.

  Ik snap dat mijn gegevens worden opgeslagen.
  Uw gegevens zijn altijd veilig en worden nooit doorverwezen naar derde partijen.

  Ik sta open voor contact momenten.
  Wilt u vrijblijvend op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen?

  * = verplicht veld