WANNEER EN WAAROM HEEFT U EEN TAXATIERAPPORT NODIG?

  • U heeft verkoopplannen voor uw huidige woning en u wilt graag weten wat de actuele marktwaarde van de woning is
  • U heeft een woning op het oog die u graag aan wilt kopen, maar u heeft geen idee wat de woning waard is
  • U heeft een woning gekocht en hiervoor is een hypotheek nodig
  • U heeft verbouwingsplannen voor uw eigen woning en hiervoor is een extra hypotheek nodig
  • U wilt uw huidige hypotheek oversluiten omdat u hiermee gunstiger condities bewerkstelligd
  • U ligt in scheiding waarbij een woning deel uitmaakt van de te verdelen boedel
  • U krijgt te maken met een overlijden waarbij een woning deel uitmaakt van de nalatenschap en er erfbelasting is verschuldigd
  • U moet noodgedwongen uw woning verkopen en de hypotheeknemer wil weten wat de actuele marktwaarde van uw woning is
  • U heeft voor de opstalverzekering een herbouwwaarde van uw woning nodig

Ten behoeve van bovenstaande redenen is een onafhankelijk taxatierapport vereist door de hypotheeknemer als basis voor de te verstrekken hypothecaire geldlening of dat er een vorm van belasting is verschuldigd aan de belastingdienst in relatie tot de onroerende zaak waar u direct bij betrokken bent.

TAXEREN VAN WONINGEN

Taxeren is het inschatten door een onafhankelijk, erkend en ter zake kundig persoon, van de waarde van onroerende zaken (in dit kader woningen).  Zoomer Makelaardij werkt op het gebied van Taxaties samen met Zoomer Nijp Taxatieburo.

Dit is een onafhankelijk taxatieburo dat staat ingeschreven in het register van de Stichting Vastgoedcert. Om hiervoor in aanmerking te komen, dient een taxateur aantoonbaar vakbekwaam te zijn. Dit wordt getoetst via het afleggen van examens, ook wordt gekeken naar het verleden, het beroep, de eerbaarheid en natuurlijk dient een taxateur zich te houden aan de gedragscode van het register en/of de branchevereniging waar de taxateur zich aangesloten heeft (in ons geval de Nederlandse Vereniging van Makelaars, NVM).

office

Zoomer Nijp Taxatieburo is, om voor de Nationale Hypotheek Garantie te mogen taxeren,  verplicht aangesloten bij een branchevereniging en taxaties moeten verlopen via een validatie instituut zoals het Taxatie Validatie Instituut (TVI), Taxateursunie of het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI).

Voor meer informatie: www.zntaxatieburo.nl of vraag hier vrijblijvend een offerte aan.