DORDRECHT
Wijnstraat 122
€ 765.000kosten koper
Wonen aan de Wijnstraat 122 betekent genieten in optima forma van alle facetten die de mooie Dordtse binnenstad te bieden heeft! Dit robuuste laat 19e eeuwse woonhuis, type helft van een dubbel, is een heel bijzonder pand. Gebouwd in eclectische bouwstijl met naast de bel-étage, een souterrain, een 1e en een 2e verdieping. ...
Wonen aan de Wijnstraat 122 betekent genieten in optima forma van alle facetten die de mooie Dordtse binnenstad te bieden heeft! Dit robuuste laat 19e eeuwse woonhuis, type helft van een dubbel, is een heel bijzonder pand. Gebouwd in eclectische bouwstijl met naast de bel-étage, een souterrain, een 1e en een 2e verdieping.

De ligging is speciaal, want zoveel eindwoningen zijn er in de Wijnstraat niet en dan ook nog met een tuin aan de Wijnhaven. Het pand grenst aan de Kraansteiger en springt met het buurpand direct in het oog, of u nu vanaf de Grote Markt, de Nieuwbrug of de Taankade uw weg in dit gebied zoekt. Deze halfvrije ligging geeft veel lucht, ruimte, uitzicht en niet onbelangrijk extra sfeer verhogende lichtinval in huis. Ook het hebben van een achterom is zeker niet alledaags.

Het goed onderhouden en op een metselwerkfundering gebouwde pand heeft de status van een Gemeentelijk Monument en ligt in een gebied dat is aangewezen tot beschermd stadsgezicht.

Fantastisch is natuurlijk de tuin die grenst aan de Wijnhaven, deze ligt op het oosten en biedt u volop zonuren. ’s Zomers waant u zich met de gezellige dynamiek van de jachthaven op een vakantieadres.

En natuurlijk zijn er nog meer kwaliteiten aanwezig waar u blij van wordt. Om er een paar te noemen: de in 2012 aangebrachte nieuwe trap naar het souterrain i.c.m. een glazen vloer (echt een eye-catcher), de stijlvolle originele veranda, een grote woonkamer met houtkachel en diverse nog aanwezige stijlkenmerken (marmeren schouwen, ornamentenplafonds, deuren, trap, vloeren e.d.).

Naast de sfeervolle woonkamer (ca. 50 m²) biedt de woning u o.a. een modern toilet, 4 grote slaapkamers (waarvan 1 met balkon), een moderne badkamer (met o.a. douche, ligbad en toilet) en een verrassend souterrain. In het souterrain treft u een gezellige woonkeuken (ca. 20 m², vrije hoogte ca. 1.88 m.) met verzorgde inrichting met diverse apparatuur aan, een praktische bergruimte en een was-/ stookruimte.

We zijn zelf als makelaar ook erg enthousiast over deze woning en leiden u graag rond in deze ‘Dordtse parel’.

INDELING
Bel-etage
- Natuurstenen trap met 4 treden;
- Entree/ vestibule met een hoog plafond en 3 treden naar gang;
- Gang met authentieke marmeren vloer (tegels ca. 2.00 x 1.00 m.!), toegang tot de eetkamer, toilet, trapopgang naar de 1e verdieping en kozijn/doorkijk naar de woonkamer (achterzijde);
- Modern toilet met geheel betegelde wanden (wit), antraciet plavuizenvloer, hangcloset en hardstenen fontein;
- Woonkamer van maar liefst 14.20 m. diep, met ca. 3.60 m. hoge (ornamenten) plafonds, bestaande uit:
• Een eetkamer (voorzijde) met grote raamvenster v.v. houten raamluiken en een fraaie natuurstenen schouw;
• Een doorloop met glazen vloer(!), 2 vaste bankjes incl. radiator, glazen balustrade, design trap naar het souterrain, een groot zijraam met ‘vallicht’ dat het souterrain in valt en houten raamluiken (‘blinde’ schuif luiken die in de wand geïntegreerd zitten);
• Een zitkamer (achterzijde) met wederom een natuurstenen schouw en houtkachel (Jacobus, HR), vaste vakkenkast en een grote pui met dubbele deur naar de veranda.

Souterrain
- Sfeervolle woonkeuken (achterzijde) met gewelfd plafond, een kijk de tuin in en een moderne keukeninrichting bestaande uit 2 units:
• U-opstelling met betonnen werkblad, enkele rvs spoelbak, veel werk- en kastruimte, div. grote/ praktische trekladen incl. bestekladen, carrouselkast, 2 onderkasten, close-in boiler, afzuigunit (recirculatie), fornuis (90 cm) met oven, grillplaat en 4-pits gaskookplaat en vaatwasser op ergonomische hoogte;
• Wandopstelling met grote koelkast, combioven en een onderkast.
- Hal/ doorloop in het verlengde van de keuken met kersenhouten bar en losse houten kast. Een heerlijk plekje om bijv. even te ontbijten of wat te lezen;
- Doorloop/ voormalige gang die in gebruik is als garderobe en berging;
- Inpandige bergruimte onder de vestibule (voorzijde);
- Grote en praktische hobbyruimte/ inpandige berging (voorzijde) met opstelplaats cv-combiketel en aansluiting t.b.v. een wasmachine.

Eerste verdieping:
- Overloop met origineel bolbuik fonteintje, trapopgang naar 2e verdieping, waskast met opstelplaats wasmachine en wasdroger;
- Slaapkamer 1 (achterzijde). Master bedroom met ornamenten plafond, 2 dubbele inbouwkasten en dubbele balkondeuren naar pandbreed balkon;
- Slaapkamer 2 (voorzijde). Royale slaapkamer met ornamentenplafond, fraaie natuurstenen schouw en 2 schuiframen;
- Badkamer (midden, rechts) met groot raamvenster (lichtinval!), grotendeels betegelde wanden, gietvloer, elektrische vloerverwarming, designradiator, duo wastafelmeubel, 2 kastmeubels, ligbad, grote douchecabine met inbouwkranen en douchekop, hangcloset, plafond met spots.

Tweede verdieping/ zolder
- Overloop/ zolder in gebruik als grote inloopkast met vaste stellingen, 2 Velux dakvensters en hangplaats box mechanische ventilatie;
- Toilet met wastafelmeubel met kom en plafond met spots;
- Slaapkamer 3 (voorzijde). Riante slaapkamer met kapconstructie deels in het zicht, kraaldelen aftimmeringen, 2 dubbele openslaande ramen, schouw met gaskachel;
- Slaapkamer 4 (achterzijde) met geweldig uitzicht.

Entresol/vliering
- Ten behoeve van opslagdoeleinden. Afm. 2.85 x 4.62 m. (vloeroppervlak). Nokhoogte ca. 2.12 m.

GEBOUWGEBONDEN BUITENRUIMTE
- Veranda bel-etage achterzijde: afm. ca. 1.20 x 3.68 m., gesitueerd op het oosten;
- Balkon 1e verdieping achterzijde: afm. ca. 1.22 x 4.20 m., gesitueerd op het oosten.

BUITENSHUIS
- Achtertuin: afm. ca. 11.60 x 4.60 m. met zij-achterom, gesitueerd op oosten én gelegen aan de pittoreske Wijnhaven. Aangelegd met een natuurstenen terras, een pad, grote borders en een afdakje. Omheind met houten delen met klimop, een muur en een hekje aan de achterzijde. Hier staat een bankje waar men kan genieten van prachtig uitzicht over de haven.

KADASTER
- Gemeente Dordrecht, sectie F, nummer 1648, groot 130 m².

ALGEMEEN
- Pand heeft de status van een Gemeentelijk monument;
- Ligging op een locatie die is aangewezen als beschermd stadsgezicht;
- Houten kozijnen met div. hardhouten ramen;
- Buitenschilderwerk professioneel uitgevoerd in november 2021 (m.u.v. veranda);
- Buitenschilderwerk veranda uitgevoerd in zomer 2021;
- Steenachtige constructievloeren bel-etage en souterrain;
- Houten constructievloeren 1e en 2e verdieping;
- Gemetselde fundering (‘op staal’);
- Dakgoot met buurpand vernieuwd in 2012;
- Zinkwerk balkon 1e verdieping vernieuwd in 2012;
- Overwegend voorzien van voorzetwanden;
- Gedeeltelijk v.v. isolerende beglazing;
- Div. originele paneeldeuren aanwezig.

TECHNISCHE INSTALLATIES
- Verdeelinrichting meterkast bestaat uit 10 groepen, een 2-fase groep, 3 aardlekschakelaars en een hoofdschakelaar;
- Verwarming en warmwater via een gasgestookte cv-ketel (Remeha Calenta, 2012).

WAND EN VLOERAFWERKINGEN
- Bel-etage: gestucte en gesausde wanden. Marmeren vloer (gang), mooie Mutenyé parketvloer en glazen vloer (woonkamer).
- Souterrain: gesausde wanden. Betonverf vloerafwerking.
- Eerste verdieping: gestucte en gesausde wanden en behang wandafwerking. Grenen plankenvloer (master bedroom), tapijt (overloop) en laminaat vloerafwerking (slaapkamer 2).
- Tweede verdieping: Gestucte wandafwerking en behang + hout. Originele grenen vloerendelen.

Disclaimer
Nadrukkelijk vermelden wij dat deze informatieverstrekking niet als een aanbieding of offerte mag worden beschouwd. Aan deze gegevens kunnen derhalve geen rechten worden ontleend en zijn wijzigingen voorbehouden.

De vermelde afmetingen zijn lengte/ diepte x breedte (bezien vanuit het binnentreden van een ruimte).

De vermelde afmetingen/ oppervlakten in deze informatie zijn gemeten op basis van de BBMI (Branche Brede Meetinstructie). De meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoer en van de meting.

Let op! De foto’s in deze verkooppresentatie zijn genomen met een groothoeklens. Voor verkrijging van een reële indruk van de ruimten dient u de foto’s te spiegelen aan de vermelde afmetingen!

Indien er plattegronden aan deze brochure zijn toegevoegd, houdt u er dan rekening mee dat deze plattegronden slechts een indicatie geven van de indeling.

Heeft u als geïnteresseerde deze woning bezichtigd met Zoomer Makelaardij, dan willen wij u graag verzoeken om ons binnen 5 werkdagen een reactie te geven.

Zoomer Makelaardij verlangt bij een verkooptransactie dat de kopende partij t.b.v. de verkopende partij een bankgarantie stelt c.q. waarborgsom stort ter grootte van 10% van de koopsom kosten koper. Dit ter meerdere zekerheid tot nakoming van de verplichtingen die voortvloeien uit de koopakte voor de kopende partij

Besluit u tot aankoop van een woning, denkt u dan aan een NVM aankoopmakelaar voor het behartigen van uw belangen.
  • Type

   Eindwoning

  • Adres

   Wijnstraat 122

  • Plaats

   Dordrecht

  • Postcode

   3311 BX

  • Status

   VERKOCHT

  • Bouwjaar

   1889

  • Inhoud

   950 m3

  • Woonoppervlakte

   225 m2

  • Perceelgrootte

   130 m2

  • Zonligging

   Oost

  • Slaapkamers

   4

  • Garage

   Geen garage

  • Energieklasse

   -

  • Bijzonderheden

   Beschermd stads of dorpsgezicht, Monument

Neem contact op met Zoomer Makelaardij

Wilt u een bezichtiging en/of meer informatie over deze woning (Wijnstraat 122)? Vul dan onderstaand formulier in.


  U kunt hier kort en krachtig ter voorbereiding op het gewenste contact uw vraag stellen over

  Privacy

  Uw gegevens zijn altijd beschermd. Om uw contactverzoek te kunnen insturen hebben we op zijn minst goedkeuring voor het opslaan van uw gegevens nodig.

  Ik snap dat mijn gegevens worden opgeslagen.
  Uw gegevens zijn altijd veilig en worden nooit doorverwezen naar derde partijen.

  Ik sta open voor contact momenten.
  Wilt u vrijblijvend op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen?

  * = verplicht veld