DORDRECHT
Vriesestraat 136
€ 259.000kosten koper
Deze sfeervolle en instapklare 3-kamer stadwoning met binnenplaats/ stadstuin is gelegen op een rustig plekje in de historische binnenstad van Dordrecht, tussen gezellige Vriesestraat en het Drievriendenhof. Voor de (nog niet) kenners onder ons gaat het hier om het brede gedeelte van de Vriesestraat: een mooie en super centrale locatie, omgeven door o.a. gezellige winkeltjes, hofjes en restaurantjes. De combinatie van rustig wonen maar toch in hartje centrum met alle denkbare voorzieningen om de...
Deze sfeervolle en instapklare 3-kamer stadwoning met binnenplaats/ stadstuin is gelegen op een rustig plekje in de historische binnenstad van Dordrecht, tussen gezellige Vriesestraat en het Drievriendenhof. Voor de (nog niet) kenners onder ons gaat het hier om het brede gedeelte van de Vriesestraat: een mooie en super centrale locatie, omgeven door o.a. gezellige winkeltjes, hofjes en restaurantjes. De combinatie van rustig wonen maar toch in hartje centrum met alle denkbare voorzieningen om de hoek, zal menig liefhebber doen aanspreken!

Via een afgesloten poort bereik je de sfeervolle stadstuin/ binnenplaats van circa 12 m² en daarmee ook de entree van de woning. De woonkamer met stoere balkenplafonds en open keuken zijn gelegen op de 1e verdieping. Ook is hier verzorgde en geheel betegelde toiletruimte ter plaatse van de overloop. Op de kapverdieping met een nokhoogte van maar liefst circa 3.08 m. bevindt zich de eerste slaapkamer. Op de begane grond bevinden zich een tweede kamer, een ruime hal/ mogelijkheid voor een inpandige berging en een nette badkamer met o.a. douche én ligbad en opstelplaats voor wasmachine en wasdroger.

Ramen met roedeverdeling, (half)rondje zijraampjes, stoere balkenplafonds, een dakkapelletje én de gave kapconstructie in het zicht zorgen voor de nodige sfeer van huis uit.

De woning zelf is overigens ook historisch te noemen en dateert namelijk uit circa 1625. Deze is door een vorige eigenaar rondom 1999 gerenoveerd en voorzien van alle gemakken van dien. Zo zijn bijvoorbeeld alle ramen en gevels geïsoleerd. Dat zorgt ervoor dat sfeer en comfort mooi samengaan.

Op deze centrale locatie zijn zoals gezegd alle voorzieningen binnen handbereik. Denk hierbij aan bijvoorbeeld supermarkten, terrassen, winkels, musea, de weekmarkt, stadspark Merwestein et cetera.

Hoe leuk zou het zijn om jouw ‘wooncarrière’ hier te starten of te vervolgen!? Pak jij deze kans om een leuke stadswoning op ideale locatie te kunnen kopen? Maak dan snel een afspraak met ons kantoor!


INDELING:
Begane grond
- Entree/ ruime hal met schuifkastenwand, meterkast en trapopgang naar de 1e verdieping;
- Slaap-/ werkkamer, thans in gebruik als kastenkamer;
- Verzorgde en geheel betegelde badkamer met ligbad, douchecabine, wastafelmeubel en opstelplaats voor wasmachine en wasdroger.

Eerste verdieping
- Overloop met getoogd zijraam, toiletruimte en trapopgang naar de 2e verdieping;
- Nette toiletruimte met geheel betegelde wanden, tegelvloer, fontein en wit sanitair;
- Sfeervolle woonkamer met mooie balkenplafonds;
- Open keuken met verzorgde kunststof inrichting in hoekopstelling, onder- en bovenkasten, vlakscherm afzuigkap, gaskookplaat en koelkast met vriesvak.

Tweede verdieping/kapverdieping
- Overloop met rond zijraam, Velux dakvenster, opstelplaats cv-combiketel en box mechanische ventilatie;
- Hoofdslaapkamer met hoge nok, dakkapelletje, Velux dakvenster.


KADASTER
- Gemeente Dordrecht, sectie H, nummer 797, groot 48 m².


ALGEMEEN
- Ligging in gebied aangewezen als beschermd stadsgezicht;
- Van de gang/ poort maken in totaal 4 bewoners gebruik (recht van overpad);
- Houten beschoten dakconstructie met pannendak;
- Metselwerk gevels;
- Betonnen begane grondvloer en houten verdiepingsvloeren;
- Houten kozijnen incl. ramen met roedeverdeling;
- Dak-, gevel- en tussenvloerisolatie. Nagenoeg geheel v.v. isolerende beglazing.


TECHNISCHE INSTALLATIES
- Verdeelinrichting meterkast bestaat uit: 7 groepen, een 3-fase groep, 2 aardlekschakelaars;
- Verwarming en warmwatervoorziening via een gasgestookte cv-combiketel (Intergas HRE, ca. 2020);
- Centraal mechanische ventilatie.


WAND EN VLOERAFWERKINGEN
- Begane grond: overwegend glasvliesbehang wandafwerking. Houtlook laminaat en vinyl vloerafwerking.
- Eerste verdieping: glasvliesbehang wandafwerking. Houtlook laminaat vloerafwerking.
- Tweede verdieping: glasvliesbehang wandafwerking. Tapijt vloerafwerking.Nadrukkelijk vermelden wij dat deze informatieverstrekking niet als een aanbieding of offerte mag worden beschouwd. Aan deze gegevens kunnen derhalve geen rechten worden ontleend en zijn wijzigingen voorbehouden.

De vermelde afmetingen zijn lengte/ diepte x breedte (bezien vanuit het binnentreden van een ruimte).

De vermelde afmetingen/ oppervlakten in deze informatie zijn gemeten op basis van de BBMI (Branche Brede Meetinstructie). De meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoer en van de meting.

Let op! De foto’s in deze verkooppresentatie zijn genomen met een groothoeklens. Voor verkrijging van een reële indruk van de ruimten dient u de foto’s te spiegelen aan de vermelde afmetingen!

Indien er plattegronden aan deze brochure zijn toegevoegd, houdt u er dan rekening mee dat deze plattegronden slechts een indicatie geven van de indeling.

Zoomer Makelaardij verlangt bij een verkooptransactie dat de kopende partij t.b.v. de verkopende partij een bankgarantie stelt c.q. waarborgsom stort ter grootte van 10% van de koopsom kosten koper. Dit ter meerdere zekerheid tot nakoming van de verplichtingen die voortvloeien uit de koopakte voor de kopende partij

Besluit u tot aankoop van een woning, denkt u dan aan een NVM aankoopmakelaar voor het behartigen van uw belangen.
  • Type

   Eindwoning

  • Adres

   Vriesestraat 136

  • Plaats

   Dordrecht

  • Postcode

   3311 NS

  • Status

   VERKOCHT

  • Bouwjaar

   1625

  • Inhoud

   220 m3

  • Woonoppervlakte

   77 m2

  • Perceelgrootte

   48 m2

  • Zonligging

   Zuidoost

  • Slaapkamers

   2

  • Garage

   Geen garage

  • Energieklasse

   D

  • Bijzonderheden

   -

Neem contact op met Zoomer Makelaardij

Wilt u een bezichtiging en/of meer informatie over deze woning (Vriesestraat 136)? Vul dan onderstaand formulier in.


  U kunt hier kort en krachtig ter voorbereiding op het gewenste contact uw vraag stellen over

  Privacy

  Uw gegevens zijn altijd beschermd. Om uw contactverzoek te kunnen insturen hebben we op zijn minst goedkeuring voor het opslaan van uw gegevens nodig.

  Ik snap dat mijn gegevens worden opgeslagen.
  Uw gegevens zijn altijd veilig en worden nooit doorverwezen naar derde partijen.

  Ik sta open voor contact momenten.
  Wilt u vrijblijvend op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen?

  * = verplicht veld