DORDRECHT
Venuslaan 1
€ 795.000kosten koper
Er zijn in heel Sterrenburg weinig meer tot de verbeelding sprekende panden dan dit herenhuis op de voormalige 17e- eeuwse buitenplaats ‘Zuidwijk’. Het is waarschijnlijk het oudste huis van Sterrenburg (ca. 1688, waarbij de oorspronkelijke bebouwing gesticht is tussen ca. 1632 en 1673)!...
Er zijn in heel Sterrenburg weinig meer tot de verbeelding sprekende panden dan dit herenhuis op de voormalige 17e- eeuwse buitenplaats ‘Zuidwijk’. Het is waarschijnlijk het oudste huis van Sterrenburg (ca. 1688, waarbij de oorspronkelijke bebouwing gesticht is tussen ca. 1632 en 1673)!

Het herenhuis is een onderdeel van de bebouwing van wat ooit het landgoed/de buitenplaats ‘Zuidwijk’ was, gelegen tussen de Zuidkil en de Zuidendijk. ‘Zuidwijk’ is gelegen in de in 1917 ingepolderde Zuidpolder. Het herenhuis vormt de tastbare herinnering aan het polderlandschap van voor de aanleg van de woonwijk Sterrenburg I. Op de oudst bekende kaart uit 1673 is de buitenplaats al te zien. Op meerdere wijzen was de buitenplaats toegankelijk; via een entreelaan vanaf de Oudendijk (nu het Steve Bikopad) en vanaf de Zuidendijk door het Laantje van Zuidwijk/Toon in ‘t Veld (nu het Deimospad). De oorspronkelijke opzet en grootte van deze voormalige buitenplaats is heden ten dage niet meer voor te stellen.

Het vooraanzicht met de 2 kastanjebomen, de grindverharding, de contouren van het herenhuis met natuurlijk het karakteristieke torentje en het aangebouwde schuurgedeelte spreken natuurlijk tot een ieders verbeelding. Je zou zo elke dag je ‘erf’ op rijden……………..

Het pand beschikt naast de woonkamer o.a. over een dichte keuken, een bijkeuken, een slaapkamer en een badkamer op de begane grond, alsmede een grote inpandige schuur/ berging. De eerste verdieping bestaat uit 3 slaapkamers en de grote zolderruimte boven de grote inpandige schuur/ berging. De tweede verdieping van het woongedeelte bestaat uit eveneens een grote bergzolder.

De grote zolders bieden perspectief om deze bij de woonruimte te betrekken en de verspringen aan de achterzijde nodigen uit om de footprint van de begane grond te vergroten met ca. 80 m².

Uniek pand om met een groot gezin te bewonen of als meergezinswoning te fungeren, maar welke ook geschikt te maken is als ‘kangoeroewoning’ om zorg te kunnen verlenen aan inwonende ouders of kinderen. De combinatie ‘wonen-werken aan huis’ behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden (kantoor/praktijk/ studio/ salon etc.). En natuurlijk is het van huis uit een familiehuis bij uitstek met veel inpandige ruimte voor bijvoorbeeld hobbymatige doeleinden.

U leest het, ondanks haar leeftijd, is dit huis niet specifiek te rubriceren. Afhankelijk van uw woonwensen kunt u het ‘omtoveren’ tot uw droomwoning!


INDELING:
Begane grond woning
- Entree, hal, open steektrap naar 1e verdieping, deur naar woonkamer, slaapkamer 1 en badkamer;
- Woonkamer met 2 deuren naar de keuken, 3 gevelkozijnen, gecreëerd niveauverschil tussen voor en achterzijde, gedeeltelijk boardplafond/ gedeeltelijk balkenplafond, inbouwkast;
- Slaapkamer 1 aan de voorzijde met 3 gevelkozijnen, balkenplafond;
- Badkamer met 1 gevelkozijn, gedeeltelijk betegelde wanden, plavuizen vloer, wit sanitair, wastafelmeubel, ligbad, toilet, opstelplaats wasmachine/ wasdroger, inbouwkast;
- Dichte keuken met 2 gevelkozijnen, recht keukenblok met dubbele rvs spoelbak, betegelde achterwand, onderkasten en laden, app.: inductiekookplaat en een vaatwasser, inbouwkast, deur naar entree schuurgedeelte.

Begane schuurgedeelte
- Entree, hal met balkenplafond, trap naar zolder en trap naar kelder, meterkast, deur naar bijkeuken;
- Bijkeuken met een buitendeur, 1 gevelkozijn, balkenplafond, 2 vaste kasten, eenvoudig keukenblokje met enkele spoelbak, deur naar toilet;
- Toilet met gedeeltelijk betegelde wanden, tegelvloer, wit sanitair;
- Berging met een buitendeur, 3 kleine gevelkozijnen, balkenplafond, oud keukenblokje en krachtstroomaansluiting.

Eerste verdieping woning
- Gang met 2 kleine raampjes, balkenplafond, eenvoudig werkblad met enkele spoelbak;
- Slaapkamer 2 aan de voorzijde met 1 gevelkozijn, balkenplafond;
- Slaapkamer 3 aan de voorzijde met 1 gevelkozijn, een balkenplafond en een vaste kast;
- Slaapkamer 4 aan de voorzijde (grootste) met 1 gevelkozijn, balkenplafond, wastafel (beige) met toebehoren, open steektrap naar zolder woning, deur als ‘doorsteek’ naar de zolder van het schuurgedeelte;

Zolder woning
- Bevloerde bergzolder met een nokhoogte van ca. 3.65 m. (ca. 1.94 m. onder trekbalken), dakkapel voorzijde, torenconstructie.

Zolder schuurgedeelte
- Bevloerde bergzolder met een nokhoogte van ca. 4.40 m. (ca. 2.03 m. onder trekbalken), 2 dakramen, opstelplaats cv-combiketel;
- Zolderkamer/ slaapkamer 5 aan de linker zijkant met een toogkozijn.


OVERIGE INPANDIGE RUIMTE
- Kelder, ca. 3.15 x 2.78 m., hoogte ca. 1.81 m.


BUITENSHUIS
- Voortuin: ca. 19.00 x 40.00 m., gesitueerd op het zuiden.
- Strook tuin links: ca. 10.00 m.
- Achtertuin: ca. 9.00/ 5.00 m. x 40.00 m., gesitueerd op het noorden.
- Strook tuin rechts: ca. 1.00 m.
De tuin rondom is o.a. voorzien van grind, gras, borders, 2 kastanjebomen en een notenboom. Er is ruimte genoeg om meerdere auto’s op eigen erf te parkeren.

AFMETINGEN/ OPPERVLAKTEN
Begane grond woning
- Entree/hal: ca. 4.59 x 1.68 m.
- Woonkamer: ca. 41 m²
- Slaapkamer 1: ca. 5.00 x 4.59 m.
- Badkamer: ca. 3.40 x 3.55 m.
- Dichte keuken: ca. 21 m²
- Berging keuken: ca. 1.56 x 1.74 m.

Begane grond schuurgedeelte
- Hal: ca. 1.10 x 4.24 m.
- Bijkeuken: ca. 4.50 x 2.72 m.
- Toilet: ca. 1.85 x 0.91 m.
- Berging/ schuur: ca. 4.75 x 6.55 m. (minus het toilet)

Eerste verdieping woning
- Gang: ca. 7.03 x 1.64 m.
- Slaapkamer 2: ca. 2.98 x 3.22 m.
- Slaapkamer 3: ca. 2.98 x 3.58 m.
- Slaapkamer 4: ca. 5.18 x 4.50 m.

Zolder woning
- Bergzolder: ca. 33 m²

Zolder schuurgedeelte
- Bergzolder: ca. 37 m²
- (Slaap)kamer 6: ca. 3.82 x 4.76 m.


KADASTER
- Gemeente Dordrecht, sectie N, nummer 5256, groot 1.357 m².

BESTEMMING
- Vigerend bestemmingsplan ‘Sterrenburg’, door de gemeenteraad van Dordrecht vastgesteld op 28 augustus 2012 en met ingang van 25 oktober 2012 in werking getreden en eveneens onherroepelijk geworden. Bestemming: ‘wonen’ en ‘tuin’.
ALGEMEEN
- Goten rondom zijn vernieuwd in ca. 2010;
- Gevelpleisterwerk en buitenschilderwerk uitgevoerd in ca. 2012.
- Oplevering ca. 1e kwartaal 2022


TECHNISCHE INSTALLATIES
- Verdeelinrichting meterkast bestaat uit: 6 groepen, een fornuisgroep, een krachtgroep en een aardlekschakelaar;
- Verwarming en warmwatervoorziening via een gasgestookte cv-combiketel (Vaillant, ca. 2003);
- Glasvezel aansluiting (2 stuks).
WAND EN VLOERAFWERKINGEN
- Begane grond: diverse wandafwerkingen (stuc en sauswerk, behang en houten schroten). Diverse vloerafwerkingen (eiken vloerdelen, laminaat en plavuizen).
- Eerste verdieping: diverse wandafwerkingen (gesausde gipsplaten en behang). Laminaat vloerafwerking.


Disclaimer
Nadrukkelijk vermelden wij dat deze informatieverstrekking niet als een aanbieding of offerte mag worden beschouwd. Aan deze gegevens kunnen derhalve geen rechten worden ontleend en zijn wijzigingen voorbehouden.

De vermelde afmetingen zijn lengte/ diepte x breedte (bezien vanuit het binnentreden van een ruimte).


De vermelde afmetingen/ oppervlakten in deze informatie zijn gemeten op basis van de BBMI (Branche Brede Meetinstructie). De meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoer en van de meting.

Let op! De foto’s in deze verkooppresentatie zijn genomen met een groothoeklens. Voor verkrijging van een reële indruk van de ruimten dient u de foto’s te spiegelen aan de vermelde afmetingen!

Indien er plattegronden aan deze brochure zijn toegevoegd, houdt u er dan rekening mee dat deze plattegronden slechts een indicatie geven van de indeling.

Heeft u als geïnteresseerde deze woning bezichtigd met Zoomer Makelaardij, dan willen wij u graag verzoeken om ons binnen 5 werkdagen een reactie te geven.

Zoomer Makelaardij verlangt bij een verkooptransactie dat de kopende partij t.b.v. de verkopende partij een bankgarantie stelt c.q. waarborgsom stort ter grootte van 10% van de koopsom kosten koper. Dit ter meerdere zekerheid tot nakoming van de verplichtingen die voortvloeien uit de koopakte voor de kopende partij

Besluit u tot aankoop van een woning, denkt u dan aan een NVM aankoopmakelaar voor het behartigen van uw belangen.
  • Type

   Vrijstaande woning

  • Adres

   Venuslaan 1

  • Plaats

   Dordrecht

  • Postcode

   3318 JX

  • Status

   ONDER BOD

  • Bouwjaar

   1688

  • Inhoud

   1150 m3

  • Woonoppervlakte

   195 m2

  • Perceelgrootte

   1357 m2

  • Zonligging

   -

  • Slaapkamers

   5

  • Garage

   Garage mogelijk, Parkeerplaats

  • Energieklasse

   -

  • Bijzonderheden

   Dubbele bewoning mogelijk

Neem contact op met Zoomer Makelaardij

Wilt u een bezichtiging en/of meer informatie over deze woning (Venuslaan 1)? Vul dan onderstaand formulier in.


  U kunt hier kort en krachtig ter voorbereiding op het gewenste contact uw vraag stellen over

  Privacy

  Uw gegevens zijn altijd beschermd. Om uw contactverzoek te kunnen insturen hebben we op zijn minst goedkeuring voor het opslaan van uw gegevens nodig.

  Ik snap dat mijn gegevens worden opgeslagen.
  Uw gegevens zijn altijd veilig en worden nooit doorverwezen naar derde partijen.
  Ik sta open voor contact momenten.
  Wilt u vrijblijvend op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen?

  * = verplicht veld