DORDRECHT
Singel 520
€ 895.000kosten koper
Wat een super gaaf pand! Bijzonder fraai en goed onderhouden herenhuis (ca. 237 m² gebruiksoppervlakte) met een gemoderniseerd interieur en afwerking, gelegen op een rustige locatie in de 19e Eeuwse Schil met groen uitzicht aan de voorzijde. ...
Wat een super gaaf pand! Bijzonder fraai en goed onderhouden herenhuis (ca. 237 m² gebruiksoppervlakte) met een gemoderniseerd interieur en afwerking, gelegen op een rustige locatie in de 19e Eeuwse Schil met groen uitzicht aan de voorzijde.

Heeft u altijd al willen wonen in een herenhuis met een chique en karaktervolle uitstraling en met nog rijkelijke aanwezige stijlkenmerken, dan voldoet dit pand zeer zeker aan uw wensen en misschien nog wel meer dan dat….. Deze woning is instap klaar, dus niks verbouwen en direct genieten van al het moois dat dit pand u te bieden heeft. Ook met energielabel B komt de woning zeer goed voor de dag.

Dit herenhuis (status van een Gemeentelijk Monument) is gewoon een geweldig pand! Grondig en duurzaam gerenoveerd eind 2017/ begin 2018 met oog voor detail en gevoel voor raffinement. Zo zijn tijdens deze grootscheepse verbouwing o.a. onder handen genomen: vernieuwen van de keuken inclusief muurdoorbraak, het moderniseren van de 2 badkamers, zijn alle wanden strak gestucadoord, zijn alle vloerafwerkingen vernieuwd, is de begane grond vloer onder het parket geïsoleerd en voorzien van vloerverwarming, is het binnen schilderwerk uitgevoerd, zijn de ramen grotendeels vervangen, is de voorgevel gereinigd en opnieuw gevoegd etc. Verder is zeker nog vermeldenswaard dat de fundering is vernieuwd/ hersteld.

De stijlkenmerken die in het pand aanwezig zijn en in goede staat verkeren zijn o.a.: glas-in-lood ramen, marmeren schouwen, paneeldeuren, een authentiek toilet, ornamenten plafonds, het trappenhuis en natuurlijk zijn er hoge plafonds wat de woonbeleving hier extra cachet geeft.

De heerlijke woonkamer-en-suite (maar liefst ca. 13.25 meter diep en ca. 4.58 meter breed) is een fijn vertrekpunt van uw woongenot, hierbij komen nog 6 slaapkamers (waarvan 1 met balkon en 1 met een dakterras) en 2 badkamers, plus een sfeervolle en moderne stadstuin op het zuiden. Uniek, zeker voor de bouwtijd waaruit deze woning stamt, en speels zijn de 2 tussenlagen (split-level idee) respectievelijk tussen de begane grond en de 1e verdieping en tussen de 1e en 2e verdieping.

De woning maakt deel uit van een ensemble panden die zijn gerealiseerd in opdracht van Levensverzekering Maatschappij Dordrecht die zetelde in de imposante villa Rozenhof die achter het pand ligt aan de Rozenhof en deels vanuit de woning zichtbaar is.

Alle centrumvoorzieningen zoals als winkels, scholen, horeca, kunst en cultuur en openbaar vervoer (zoals NS station Dordrecht Centraal) bevinden zich op korte afstand en via nabijgelegen uitvalswegen bent u snel op het Rijkswegennet.


INDELING:
Begane grond
- Entree, mooie vestibule met glazen pui met dubbele deur;
- Royale centrale hal met bordestrap naar split-level niveau 1 in combinatie met een trapkast, meterkast, 2 deuren naar de grote woonkamer-en-suite, praktische garderobekast en een deur naar de (wijn)kelder;
- Woonkamer-en-suite met zit - en eetgedeelte met 2 marmeren schouwen (voorzijde hout open haard en achterzijde een gashaard), beiden i.c.m. een Zellige* tegelvloer, 2 handige opbergkasten, rijk gedecoreerde stucplafonds, glas-in-lood bovenlichten aan de voorzijde met medaillon en een glas-in-lood pui aan de achterzijde;
- Half open keuken (2 traptreden op vanuit de woonkamer-en-suite en de centrale hal) met moderne keukeninrichting in u-opstelling met granieten werkblad, betegelde achterwand met Zellige* tegels, 1,5 rvs spoelbak, een Quooker kraan (7 liter) en een zeepdispenser, diverse onder en bovenkasten, een zogenaamde ‘magic corner’ en diverse laden, apparatuur (o.a. AEG en Siemens): rvs afzuigunit, een 6-pits Boretti gasfornuis met 2 ovens, een vaatwasser, een koelkast en een vriezer, plus een magnetron.
*Zellige geglazuurde tegels zijn traditionele, handgemaakte tegels uit Marokko, elke Zellige tegel is een uniek exemplaar.
Split-level niveau 1
- Bordes met heel fraai authentiek groot toilet met gedeeltelijk betegelde wanden (witjes), een originele tegelvloer, wit sanitair, authentieke toiletpot en wastafel, beiden rijk gedecoreerd. Glas-in-lood bovenlicht. Trap naar 1e verdieping.

Eerste verdieping
- Overloop, bordestrap naar split-level niveau 2, deuren naar de 3 slaapkamers;
- Slaapkamer 1, gelegen aan de voorzijde (hoofdslaapkamer) met een ornamenten plafond, een hoogglans hoge witte kast met hierin opgenomen een houten schouw. Twee stuks dubbele deuren naar balkon op het noorden. Aansluitend aan deze slaapkamer is de badkamer;
- Luxe stijl-/ smaakvolle badkamer met plafondlicht, geheel betegelde wanden, een plavuizen vloer, wit sanitair, een wastafelmeubel met waskom en een mooie grote ronde spiegel, een duo-ligbad, een duo-douche met 2 thermostaat kranen en een drainafvoer, een hangcloset en een design radiator;
- Slaapkamer 2, gelegen aan de achterzijde met dubbele deur naar dakterras op het zuiden, een marmeren schouw en een ornamenten plafond;
- Slaapkamer 3, gelegen aan de voorzijde met ornamenten plafond.

Split-level niveau 2
- Bordes met 2 praktische vaste kasten. Trap naar 2e verdieping.

Tweede verdieping
- Overloop, deuren naar de 3 slaapkamers en badkamer 2;
- Slaapkamer 4, gelegen aan de achterzijde met ornamenten plafond, opgeknapte originele planken vloer;
- Slaapkamer 5, gelegen aan de voorzijde met dakkapel en lichtkoepel, balkenplafond en diepe inbouwkast;
- Slaapkamer 6, gelegen aan de voorzijde met dakkapel, een wastafel met marmeren spatscherm en planchet, opgeknapte originele planken vloer;
- Badkamer 2, gelegen in het midden met geheel betegelde wanden, een plavuizen vloer, wit sanitair, een wastafel, een douchecabine, een hangcloset en een designradiator. Opstelplaats t.b.v. de wasmachine en de wasdroger. Stookkast met opstelplaats cv-combiketel.

Kelder
- (Wijn)kelder met royale stahoogte (plafondhoogte ca. 2.55 meter). Daglichttoetreding via een koekoek. Opstelplaats pomp en verdeler vloerverwarming begane grond.

Buitenshuis
- Achtertuin: heerlijke stadstuin met een oppervlakte van ca. 50 m², gesitueerd op het zuiden en in 2019 onder architectuur ingericht (Stam Hoveniers). Stijlvol aangelegd/ aangekleed met o.a. een gefundeerd hardhouten vlonderterras, tegels, bamboe en 3 plantenbakken met olijfbomen.
- Balkon voorgevel, gesitueerd op het noorden. Vanaf het balkon is er mooi uitzicht op de directe omgeving.
- Dakterras achtergevel, gesitueerd op het zuiden. Vanaf het balkon is er mooi uitzicht op de directe omgeving. Buitenkraan.


KADASTER
Gemeente Dordrecht, sectie D, nummer 3792, groot 150 m².

ALGEMEEN
- Pand heeft de status van een Gemeentelijk Monument en ligt in een gebied dat is aangewezen tot een beschermd stadsgezicht;
- Plat dak v.v. bitumineuze dakbedekking (dit dak leent zich desgewenst prima om zonnepanelen te installeren);
- Herstelde fundering (ca. 2004);
- Dakisolatie (ca. 2006);
- Ornamenten plafonds gerestaureerd (ca. 2006);
- Vrijwel de gehele woning is voorzien van isolatieglas, tevens grotendeels veiligheidsglas;
- Energielabel B, geldig tot 27 mei 2034;
- Voorgevel gereinigd en opnieuw gevoegd (ca. 2018);
- Buitenschilderwerk 2020, herstelwerk 2024.


TECHNISCHE INSTALLATIES
- Verdeelinrichting meterkast bestaande uit: 12 groepen, 3 aardlekschakelaars en een hoofdschakelaar;
- Verwarming en warmwatervoorziening via een gasgestookte cv-combiketel (Remeha Calenta, 2017);
- Vloerverwarming t.p.v. zit - en eetgedeelte woonkamer (6 groepen);
- Glasvezelaansluiting;
- Er loopt geen warmwaterleiding naar de spoelbak van de keuken (Quooker hiervoor in de plaats).


WAND EN VLOERAFWERKINGEN
- Begane grond: gestucte en gesausde wanden. Marmeren vloeren en een eikenhouten parketvloer in visgraat motief gelegd met wengé sierbies;
- Eerste verdieping: gestucte en gesausde wanden. Eikenhouten parketvloer in visgraat motief gelegd met wengé sierbies;
- Tweede verdieping: gestucte en gesausde wanden. Vloerbedekking en opgeknapte originele planken vloeren.

Nadrukkelijk vermelden wij dat deze informatieverstrekking niet als een aanbieding of offerte mag worden beschouwd. Aan deze gegevens kunnen derhalve geen rechten worden ontleend en zijn wijzigingen voorbehouden.

De vermelde afmetingen/ oppervlakten in deze informatie zijn gemeten op basis van de BBMI (Branche Brede Meetinstructie). De meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij de uitvoering van de meting.

Let op! De foto’s in deze verkooppresentatie zijn genomen met een groothoeklens. Voor verkrijging van een reële indruk van de ruimten dient u de foto’s te spiegelen met de plattegronden!

Indien er plattegronden aan deze brochure zijn toegevoegd, houdt u er dan rekening mee dat deze plattegronden slechts een indicatie geven van de indeling.

Heeft u als geïnteresseerde deze woning bezichtigd met Zoomer Makelaardij, dan willen wij u graag verzoeken om ons binnen 5 werkdagen een reactie te geven.

Zoomer Makelaardij verlangt bij een verkooptransactie dat de kopende partij t.b.v. de verkopende partij een bankgarantie stelt c.q. waarborgsom stort ter grootte van 10% van de koopsom kosten koper. Dit ter meerdere zekerheid tot nakoming van de verplichtingen die voortvloeien uit de koopakte voor de kopende partij

Besluit u tot aankoop van een woning, denkt u dan aan een NVM aankoopmakelaar voor het behartigen van uw belangen.
  • Type

   Tussenwoning

  • Adres

   Singel 520

  • Plaats

   Dordrecht

  • Postcode

   3311 HP

  • Status

   BESCHIKBAAR

  • Bouwjaar

   1898

  • Inhoud

   800 m3

  • Woonoppervlakte

   237 m2

  • Perceelgrootte

   150 m2

  • Zonligging

   Zuid

  • Slaapkamers

   6

  • Garage

   Geen garage

  • Energieklasse

   B

  • Bijzonderheden

   -

Neem contact op met Zoomer Makelaardij

Wilt u een bezichtiging en/of meer informatie over deze woning (Singel 520)? Vul dan onderstaand formulier in.


  U kunt hier kort en krachtig ter voorbereiding op het gewenste contact uw vraag stellen over

  Privacy

  Uw gegevens zijn altijd beschermd. Om uw contactverzoek te kunnen insturen hebben we op zijn minst goedkeuring voor het opslaan van uw gegevens nodig.

  Ik snap dat mijn gegevens worden opgeslagen.
  Uw gegevens zijn altijd veilig en worden nooit doorverwezen naar derde partijen.

  Ik sta open voor contact momenten.
  Wilt u vrijblijvend op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen?

  * = verplicht veld