DORDRECHT
Riouwstraat 33
€ 459.000kosten koper
RIOUWSTRAAT 33. Een fantastisch ruim woonhuis met veel sfeer, goede buitenruimten en vooral ook heel veel mogelijkheden!...
RIOUWSTRAAT 33. Een fantastisch ruim woonhuis met veel sfeer, goede buitenruimten en vooral ook heel veel mogelijkheden!

Deze royale woning (een harmonieus samengevoegde boven- en benedenwoning) is totaal maar liefst ca. 192 m² groot! Naast een woonoppervlakte van ca. 143 m² is er nog eens ca. 49 m² aan multifunctionele kelderruimte op goede stahoogte. Desgewenst kan men de kelderruimte bij de woonruimte betrekken door het plaatsen van een vaste trap.

De hoeveelheid ruimte maakt de woning geschikt voor onder andere thuiswerken, hobby’s, dubbele bewoning, grote gezinnen enzovoort.

Thans zijn er 5 slaapkamer aanwezig op de verdiepingen, waarbij de voormalige woonkamer op de 1e verdieping ook als één ruimte gebruikt kan worden.

Zowel het woningbrede balkon als de heerlijk achtertuin van ca. 53 m² zijn fijne plekken om vertoeven in de zomerse maanden.

Tot slot is de woning in ca. 2007 voorzien van een vernieuwde/ herstelde fundering. Dat betekent toekomst proof en zorgeloos wonen en genieten!

De ruimtelijk beleving in de woning gaat mooi gepaard met veel sfeer en karakter en zal menigeen enthousiast maken. Zo is de lichtinval gunstig door vele grote ramen en zijn de plafonds mooi hoog. Tel daarbij op de authentieke en sfeer verhogende kenmerken zoals paneeldeuren, glas-in-lood ruiten, ornamenten plafonds en ook afwerkingen waaronder stoere plankenvloeren, diverse gestucte wanden, mooi tegelwerk en de stalen pui incl. taatsdeuren op de 1e verdieping.

De woning is gelegen in de geliefde ‘Indische buurt’ binnen de woonwijk Het Reeland. Voor de (nog) niet kenners van Dordrecht, betreft het een centrale locatie die grenst aan de binnenstad van Dordrecht, met tal van voorzieningen. In de directe nabijheid zijn buurtwinkels, speciaalzaken, een supermarkt, sportvoorzieningen, park Merwestein, het centraal station en uitvalswegen naar randweg N3.

Kortom, een aantrekkelijke woning op centrale en geliefde locatie, die alle ingrediënten in huis heeft om met veel plezier te wonen. Maak nu snel een bezichtigingsafspraak met ons kantoor!


INDELING
Begane grond
- Entree, ruime hal met glas-in-lood bovenlicht, ornamentenplafond, trapopgang naar boven, toiletruimte en toegang tot woonkamer en keuken;
- Moderne toiletruimte met gedeeltelijk betegelde wanden, Portugese vloertegels, hangcloset en fontein;
- Geweldige ruime woonkamer in open verbinding met de keuken. Woonkamer met hoge plafonds, glas-in-lood bovenlichten (voor), openslaande tuindeuren, een losse tuindeur, wandradiator en toegang tot het onderhuis;
- Ruime open keuken met originele Piet Zwart inrichting/ rechte opstelling v.v. houten fronten, onderkasten en onderladen, betonlook blad, spoelbak, oud fornuis incl. gaskookplaat en oven, rvs afzuigunit (recirculatie). Grote inbouwkast voor servies en voorraad.


Souterrain/ kelder
- Multifunctionele kelderruimte van ca.49 m² groot en ca. 2.12 m. hoog. Ideaal voor o.a. hobby’s, opslag etc. Desgewenst kan de ruimte bij de woonruimte betrokken worden door het plaatsen van een vaste trap.

Eerste verdieping
- Overloop met trapopgang naar 2e verdieping, inbouw garderobekast, toiletruimte;
- Moderne toiletruimte met gedeeltelijk betegelde wanden, plavuizenvloer, hangcloset en fontein;
- Slaapkamer 1 gelegen aan de achterzijde met openslaande balkondeuren en toegang tot ‘open’ badkamer (voormalige zijkamer);
- Slaapkamer 2 gelegen aan de voorzijde met houthaard (niet in gebruik), ornamenten plafond en glas-in-lood ruiten. De voormalige zijkamer is bij deze kamer betrokken;
- Slaapkamer 1 en 2 zijn afgescheiden middels een grote pui incl. stoere stalen taatsdeuren en veiligheidsglas. Desgewenst zijn de kamers ook als één ruimte te gebruiken;
- Badkamer gelegen aan de achterzijde met betonvloer, losstaand bad met betegelde achterwand, douchecabine met betegelde wanden en een wastafel.

Tweede verdieping
- Voorzolder met douchecabine, wastafelmeubel, daklicht, opstelplaats cv-combiketel, een inbouwkast, veel bergruimte en luik naar vliering;
- Slaapkamer 3 gelegen aan de achterzijde met Velux dakraam;
- Slaapkamer 4 gelegen aan de voorzijde met dakkapel en een deel van de spantconstructie in het zicht;
- Slaapkamer 5 gelegen aan de voorzijde met dakkapel.

Vliering
- Praktische bergvliering van ca. 19 m² vloeroppervlak en ca. 1.50 m. hoog.


Buitenshuis
- Omheinde achtertuin van ca. 9.75 x 5.40 m., gesitueerd op het noordwesten. Aangelegd met borders en sierbestrating. Uitstortgootsteen met buitenkraan. Handige tuinkast.
- Woningbreed balkon 1e verdieping: ca. 1.15 x 5.26 m., gesitueerd op het noordwesten.


KADASTER
- Gemeente Dordrecht, sectie C, nummer 4542, groot 113 m².


ALGEMEEN
- Vernieuwde fundering incl. waterkering (voorzijde);
- Houten kozijnen geheel v.v. isolerende beglazing (behoudens 1 keukenraam);
- Vloerisolatie begane grond en vliering;
- Dakisolatie ter plaatse van schuine dakvlak 2e verdieping;
- Linker muur woonkamer geïsoleerd;
- Keramische dakpannen;
- Dakbedekking dakkapel ca. 2015;
- Balkon gerenoveerd in ca. 2021;
- Verticale warmtewisselaar/ warmteterugwinning douchewater (Recoh-Vert)


TECHNISCHE INSTALLATIES
- Verdeelinrichting met bestaat uit 7 groepen en een aardlekschakelaar;
- Verwarming en warmwater via een cv-combiketel (Nefit, ca. 2015);
- Glasvezel aansluiting


WAND- EN VLOERAFWERKINGEN
- Begane grond: gestucte en gestucte wit geverfde wanden. Planken vloeren (woonkamer, keuken) en stoere tegelvloer (hal).
- Eerste verdieping: gestucte gesausde wanden en structuurverf wandafwerking. Plankenvloeren (kamers) en marmoleum vloerafwerking (overloop).
- Tweede verdieping: behang wandafwerking. Diverse vloerafwerkingen (planken, vinyl, tapijt).


Nadrukkelijk vermelden wij dat deze informatieverstrekking niet als een aanbieding of offerte mag worden beschouwd. Aan deze gegevens kunnen derhalve geen rechten worden ontleend en zijn wijzigingen voorbehouden.

De vermelde afmetingen zijn lengte/ diepte x breedte (bezien vanuit het binnentreden van een ruimte).

De vermelde afmetingen/ oppervlakten in deze informatie zijn gemeten op basis van de BBMI (Branche Brede Meetinstructie). De meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoer en van de meting.

Let op! De foto’s in deze verkooppresentatie zijn genomen met een groothoeklens. Voor verkrijging van een reële indruk van de ruimten dient u de foto’s te spiegelen aan de vermelde afmetingen!

Indien er plattegronden aan deze brochure zijn toegevoegd, houdt u er dan rekening mee dat deze plattegronden slechts een indicatie geven van de indeling.

Zoomer Makelaardij verlangt bij een verkooptransactie dat de kopende partij t.b.v. de verkopende partij een bankgarantie stelt c.q. waarborgsom stort ter grootte van 10% van de koopsom kosten koper. Dit ter meerdere zekerheid tot nakoming van de verplichtingen die voortvloeien uit de koopakte voor de kopende partij

Besluit u tot aankoop van een woning, denkt u dan aan een NVM aankoopmakelaar voor het behartigen van uw belangen.
  • Type

   Tussenwoning

  • Adres

   Riouwstraat 33

  • Plaats

   Dordrecht

  • Postcode

   3312 XJ

  • Status

   VERKOCHT

  • Bouwjaar

   1913

  • Inhoud

   580 m3

  • Woonoppervlakte

   143 m2

  • Perceelgrootte

   113 m2

  • Zonligging

   Noordwest

  • Slaapkamers

   5

  • Garage

   Geen garage

  • Energieklasse

   C

  • Bijzonderheden

   -

Neem contact op met Zoomer Makelaardij

Wilt u een bezichtiging en/of meer informatie over deze woning (Riouwstraat 33)? Vul dan onderstaand formulier in.


  U kunt hier kort en krachtig ter voorbereiding op het gewenste contact uw vraag stellen over

  Privacy

  Uw gegevens zijn altijd beschermd. Om uw contactverzoek te kunnen insturen hebben we op zijn minst goedkeuring voor het opslaan van uw gegevens nodig.

  Ik snap dat mijn gegevens worden opgeslagen.
  Uw gegevens zijn altijd veilig en worden nooit doorverwezen naar derde partijen.

  Ik sta open voor contact momenten.
  Wilt u vrijblijvend op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen?

  * = verplicht veld