DORDRECHT
Houweningestraat 52
€ 299.500kosten koper
Heel soms komen er van die woningen voorbij, die alle ingrediënten in huis lijken te hebben waar men heel blij van wordt… Het gaat dan om o.a. locatie, sfeer, ruimtebeleving in en om het huis en afwerkingsniveau. Deze ideale cocktail vind je wat ons betreft terug bij deze fantastisch leuke jaren-30 hoekwoning (3 kamers) die is gelegen op een ruim perceel van 158 m² in de geliefde woonwijk Land van Valk! Het betreft hier een heerlijk rustige uitvalsbasis, met het station Dordrecht Centraal en...
Heel soms komen er van die woningen voorbij, die alle ingrediënten in huis lijken te hebben waar men heel blij van wordt… Het gaat dan om o.a. locatie, sfeer, ruimtebeleving in en om het huis en afwerkingsniveau. Deze ideale cocktail vind je wat ons betreft terug bij deze fantastisch leuke jaren-30 hoekwoning (3 kamers) die is gelegen op een ruim perceel van 158 m² in de geliefde woonwijk Land van Valk! Het betreft hier een heerlijk rustige uitvalsbasis, met het station Dordrecht Centraal en historische binnenstad in de nabijheid.

Sfeer wordt gecreëerd door glas-in-loodruiten, een vestibule, een originele tegelvloer, lambriseringen, een woonkamer met fraaie natuurstenen schouw en een serre aanbouw en-suite, diverse (hoge) stucplafonds, paneeldeuren en niet te vergeten een gunstige lichtinval door de vele ramen.

Naast 2 ruime slaapkamers voorziet de woning in 2 dakkapellen, dakvensters, een handige ‘study’, een balkon en een praktische bergzolder (eventueel als kinderkamer te gebruiken) die via een vaste open trap bereikbaar is.

Tel hierbij ook nog op de aantrekkelijke uitwaaierende achtertuin, een zijtuin met achterom, 2 praktische bergingen en de herstelde fundering en het plaatje is compleet!

U leest het, deze stijlvolle woning heeft alle ingrediënten in huis om als hele fijne thuisbasis te fungeren met ook nog eens het centrum in nabijheid.

OMSCHRIJVING
Begane grond
- Entree/tochtportaal met stucplafond, garderobe en meterkast;
- Hal met stucplafond, trapopgang, provisiekeldertje met zijraampje en toiletruimte;
- Verzorgd toilet met deels betegelde wanden;
- Zeer sfeervolle woonkamer met glas-in-lood bovenlichten, een mooie natuurstenen schouw, glad gestuct plafond, schuifdeuren naar de serre uitbouw en een convectorput;
- Serre met glas-in-lood bovenlichten, een zijraam en mooie wandbetimmering;
- Dichte keuken (achterzijde), met kunststof inrichting in wandstelling v.v. werkblad, enkele spoelbak, apothekerskast, een onderkast, bovenkasten en apparatuur: vlakscherm afzuigkap, keramische kookplaat, combioven (ca. 2017), koel-/vriescombinatie en vaatwasser (ca. 2020). Betegelde achterwand en tuindeur.

Eerste verdieping
- Ruime overloop met (vaste) open trap naar de vliering, handige ‘study’, groot Velux dakvenster en een zijraam;
- Slaapkamer 1 (achterzijde) met vaste kast/berging, dakkapel en balkondeur;
- Slaapkamer 2 (voorzijde) met vaste kast en dakkapel;
- Luxe/moderne badkamer (achterzijde) met geheel betegelde wanden (metrotegels), elektrische vloerverwarming i.c.m. plavuizen op een betonvloer, hangend closet, ligbad, duo wastafelmeubel, designradiator, plafond met spots, mechanische afzuiging, dakkapel met glas-in-loodraam.

Vliering (onderkant nok ca. 1.80 m. hoog)
- Praktische ruimte bestaande uit 2 delen, met 2 Velux dakvenster, hangplaats cv-combiketel, opstelplaats wasmachine en wasdroger. Ideaal voor opslagdoeleinden of te gebruiken als kinderkamer.

BUITENSHUIS
- Zijtuin/achterom: afsluitbaar via een poort, met aangebouwde houten berging;
- Aangebouwde houten berging: ca. 10 m², v.v. betonvloer, houten dakvloer, elektra en water;
- Heerlijke achtertuin: ca. 90 m² incl. terras, gesitueerd op het noordoosten. Aangelegd met niveauverschil/ een terras aangrenzend aan de woning, sierbestrating, betonkeien, borders, 2 appelboompjes, een pergola met Kiwiplant en een loungehoek. Omheind met houten delen;
- Houten chaletberging: ca. 10 m², met betontegelvloer en elektra.

KADASTER
- Gemeente Dordrecht, sectie K, nummer 5580, groot 158 m².

ALGEMEEN
- Fundering is hersteld;
- Keramisch pannendak (Tuile du Nord)
- Overwegend houten vloerconstructies;
- Betonnen vloerconstructies t.p.v. het linker deel begane grond en badkamer;
- Beschoten dakconstructie;
- 2 dakkapellen ter plaatse van de 1e verdieping;
- Houten kozijnen v.v. overwegend isolerende beglazing (m.u.v. badkamer en glas-in-lood);
- Buitenschilderwerk is geheel uitgevoerd in 2021 (behoudens witte delen dakkapel achter);
- Dak- en muurisolatie ter plaatse van badkamer;
- Overwegend paneeldeuren.

TECHNISCHE INSTALLATIES
- Meterkast bestaande uit 6 groepen en 2 aardlekschakelaars;
- Verwarming en warmwatervoorziening via een gasgestookte cv-combiketel (Nefit Proline HR, ca. 2012);
- Glasvezelaansluiting.

WAND- EN VLOERAFWERKINGEN
- Begane grond: spachtelputz en div. lambriseringen als wandafwerking. Eiken vloerdelen (woonkamer) en authentieke tegelvloer (vestibule, hal en keuken) als vloerafwerking.
- Eerste verdieping: behang, sauswerk en div. lambriseringen als wandafwerking. Houtlook laminaat als vloerafwerking.
- Vliering: geen noemenswaardige wandafwerkingen. Vinyl en laminaatvloerafwerking.

DISCLAIMER
Nadrukkelijk vermelden wij dat deze informatieverstrekking niet als een aanbieding of offerte mag worden beschouwd. Aan deze gegevens kunnen derhalve geen rechten worden ontleend en zijn wijzigingen voorbehouden.

De vermelde afmetingen zijn lengte/ diepte x breedte (bezien vanuit het binnentreden van een ruimte).

De vermelde afmetingen/ oppervlakten in deze informatie zijn gemeten op basis van de BBMI (Branche Brede Meetinstructie). De meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoer en van de meting.

Let op! De foto’s in deze verkooppresentatie zijn genomen met een groothoeklens. Voor verkrijging van een reële indruk van de ruimten dient u de foto’s te spiegelen aan de vermelde afmetingen!

Indien er plattegronden aan deze brochure zijn toegevoegd, houdt u er dan rekening mee dat deze plattegronden slechts een indicatie geven van de indeling.

Heeft u als geïnteresseerde deze woning bezichtigd met Zoomer Makelaardij, dan willen wij u graag verzoeken om ons binnen 5 werkdagen een reactie te geven.

Zoomer Makelaardij verlangt bij een verkooptransactie dat de kopende partij t.b.v. de verkopende partij een bankgarantie stelt c.q. waarborgsom stort ter grootte van 10% van de koopsom kosten koper. Dit ter meerdere zekerheid tot nakoming van de verplichtingen die voortvloeien uit de koopakte voor de kopende partij

Besluit u tot aankoop van een woning, denkt u dan aan een NVM aankoopmakelaar voor het behartigen van uw belangen.
  • Type

   Hoekwoning

  • Adres

   Houweningestraat 52

  • Plaats

   Dordrecht

  • Postcode

   3312 PM

  • Status

   VERKOCHT

  • Bouwjaar

   1930

  • Inhoud

   260 m3

  • Woonoppervlakte

   81 m2

  • Perceelgrootte

   158 m2

  • Zonligging

   Noordoost

  • Slaapkamers

   2

  • Garage

   Geen garage

  • Energieklasse

   E

  • Bijzonderheden

   -

Neem contact op met Zoomer Makelaardij

Wilt u een bezichtiging en/of meer informatie over deze woning (Houweningestraat 52)? Vul dan onderstaand formulier in.


  U kunt hier kort en krachtig ter voorbereiding op het gewenste contact uw vraag stellen over

  Privacy

  Uw gegevens zijn altijd beschermd. Om uw contactverzoek te kunnen insturen hebben we op zijn minst goedkeuring voor het opslaan van uw gegevens nodig.

  Ik snap dat mijn gegevens worden opgeslagen.
  Uw gegevens zijn altijd veilig en worden nooit doorverwezen naar derde partijen.

  Ik sta open voor contact momenten.
  Wilt u vrijblijvend op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen?

  * = verplicht veld