DORDRECHT
Hofstraat 3
€ 375.000kosten koper
Uniek aanbod! Op een prachtige locatie in de historische binnenstad van Dordrecht is dit stoere, súper sfeervolle en multifunctionele stadspand gelegen!...
Uniek aanbod! Op een prachtige locatie in de historische binnenstad van Dordrecht is dit stoere, súper sfeervolle en multifunctionele stadspand gelegen!

De Hofstraat is pittoreske straat met veel Dordtse gevels. Dit eindpand grenst aan het Hof van Nederland, een plek van nationale betekenis waar nu een museum gevestigd is. Schuin tegenover het pand ligt de entree van een stadsparkje, genaamde de Kloostertuin. En naast het pand ligt de mooie Statenschool.

Dit woon-/winkelpand (rijksmonument) bestaat uit 3 bouwlagen. De woonkamer en (open) woonkeuken bevinden zich op de 1e verdieping. Momenteel houdt verkoper kantoor op deze verdieping. De kozijnen en ramen met rondom zorgen voor veel licht. Stoere balkenplafonds, strak gelakte vloerdelen en het niveauverschil maken de ruimte speels en sfeervol. Ook bevindt zich een modern toilet op deze verdieping.

Op de kapverdieping bevindt zich een prachtige studio slaapkamer en een luxe badkamer. Deze ruimte is maar liefst ca. 35 m² groot (excl. badkamer) met een nokhoogte van ca. 4.12 m. hoog. Imposant! Zowel op het voor- als achterdakvlak staat een dakkapelletje. De badkamer (2021) is uitgevoerd met o.a. inbouwkranen, inloopdouche en 2e toilet. De afwerkingen zijn wederom smaakvol en luxueus. De 2e verdieping wordt momenteel als B&B verhuurd. Deze ruimte is dan ook afsluitbaar.

Op de begane bevindt zich een multifunctionele (bedrijf)ruimte met eigen entree, waardoor deze afzonderlijk van de bovenwoning te gebruiken is. De begane grond wordt thans als winkelruimte gebruikt en wordt leeg opgeleverd. Andere invullingen zoals dienstverlening, kantoor, atelier, cultuur en ontspanning of kantoor passen hier prima. In het verleden heeft deze ruimte dienst gedaan als garage. Dit kan desgewenst worden teruggebracht wanneer de inpandige pui wordt verwijderd.

Het pand is prima geschikt als u als winkelier/ondernemer wonen en werken onder één dak wilt combineren. Bent u een belegger of investeerder dan biedt dit pand ook genoeg mogelijkheden.

Kortom, pakt u deze kans om dit fraaie en multifunctionele stadspand op sublieme locatie te kunnen bemachtigen? Maak snel een bezichtigingsafspraak met ons kantoor!

INDELING:
Begane grond (bovenwoning)
- Entree/ hal met meterkast en trapopgang naar de 1e verdieping.

Begane grond (multifunctionele ruimte / winkelruimte)
- Ruimte grote stalen pui (binnen) incl. dubbele openslaande deuren, flinke houten harmonicadeuren (buiten), extra buitendeur (zijzijde), zijramen, uitstortgootsteen, trapkast en een plafondhoogte van ca. 3.42 m. (onder de balken).

Eerste verdieping
- Overloop met 2 treden en schuifdeur naar de toiletruimte, trapopgang naar de 2e verdieping, mooie stalen pui incl. deur naar de woonkamer;
- Moderne toiletruimte met geheel betegelde wanden, tegelvloer, hangcloset, fontein en wit sanitair;
- Ruime en speelse woonkamer in open verbinding met woonkeuken, met niveauverschil, rondom 7 kozijnen en veel te openen ramen, mooie balkenplafonds;
- Woonkeuken met modulaire keukeninrichting (hoekopstelling met 2 wandsecties), diverse trekladen, zwarte fronten, rvs werkblad incl. spoelbak, Quooker incl. bruiswater, 5 pits gaskookplaat en mini vaatwasser. Extra wandsectie met rvs werkblad en onderladen


Tweede verdieping/kapverdieping
- Riante slaapkamer/ studio met 2 dakkapelletjes, 2 dakraampjes, fraaie dakconstructie in het zicht met een ca. 4.12 m. hoge nok en een schuifdeur naar de badkamer;
- Moderne en luxe afgewerkte badkamer (ca. 2021) met inbouwkranen, inloopdouche incl. regen- en handdouche, wastafelmeubel met kom, hangcloset, kunststof Velux dakvenster en mechanische ventilatie.


KADASTER
- Gemeente Dordrecht, sectie H, nummer 4230, groot 35 m².


BESTEMMING
Vigerend bestemmingsplan: ‘Historische Binnenstad’. Het bestemmingsplan is door de raad vastgesteld op 22 februari 2011 en met ingang van 26 mei 2011 in werking getreden. Sinds 15 augustus 2012 is het bestemmingsplan onherroepelijk. Enkel bestemming: ‘Gemengd-1’. Dubbelbestemmingen: ‘waarde archeologie’ en waarde ‘beschermd stadsgezicht’’. Begane grond: detailhandel, dienstverlening, bedrijf, maatschappelijk, kantoor, atelier, cultuur en ontspanning en de functie wonen voor de verdiepingen. Andere functies zijn eventueel mogelijk na verkrijgen ontheffing van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Dordrecht via een omgevingsvergunning na advies van de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid.


ALGEMEEN
- Ligging in gebied aangewezen tot beschermd stadsgezicht;
- Het pand heeft de status van een rijksmonument;
- Houten beschoten dakconstructie met pannendak;
- Metselwerk gevels;
- Betonnen begane grondvloer en houten verdiepingsvloeren;
- Overwegend houten kozijnen incl. ramen met roedeverdeling. Stalen pui t.p.v. begane grond;
- Met uitzondering van isolerende beglazing t.p.v. winkelpui, enkele beglazing.


TECHNISCHE INSTALLATIES
- Verdeelinrichting meterkast winkelruimte bestaat uit: 6 groepen, een 3-fase groepen, een 2-fasegroep;
- Verwarming en warmwatervoorziening via een gasgestookte cv-combiketel (Remeha Avanta uit 2013);
- Centraal mechanische ventilatie t.b.v. badkamer;
- Glasvezelaansluiting.


WAND EN VLOERAFWERKINGEN
- Begane grond: geen noemenswaardige afwerkingen.
- Eerste verdieping: gestucte en gesausde wanden. Fraai gelakte plankenvloeren.
- Tweede verdieping: gestucte en gesausde wanden. Linoleum vloerafwerking.Nadrukkelijk vermelden wij dat deze informatieverstrekking niet als een aanbieding of offerte mag worden beschouwd. Aan deze gegevens kunnen derhalve geen rechten worden ontleend en zijn wijzigingen voorbehouden.

De vermelde afmetingen zijn lengte/ diepte x breedte (bezien vanuit het binnentreden van een ruimte).

De vermelde afmetingen/ oppervlakten in deze informatie zijn gemeten op basis van de BBMI (Branche Brede Meetinstructie). De meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoer en van de meting.

Let op! De foto’s in deze verkooppresentatie zijn genomen met een groothoeklens. Voor verkrijging van een reële indruk van de ruimten dient u de foto’s te spiegelen aan de vermelde afmetingen!

Indien er plattegronden aan deze brochure zijn toegevoegd, houdt u er dan rekening mee dat deze plattegronden slechts een indicatie geven van de indeling.

Heeft u als geïnteresseerde deze woning bezichtigd met Zoomer Makelaardij, dan willen wij u graag verzoeken om ons binnen 5 werkdagen een reactie te geven.

Zoomer Makelaardij verlangt bij een verkooptransactie dat de kopende partij t.b.v. de verkopende partij een bankgarantie stelt c.q. waarborgsom stort ter grootte van 10% van de koopsom kosten koper. Dit ter meerdere zekerheid tot nakoming van de verplichtingen die voortvloeien uit de koopakte voor de kopende partij

Besluit u tot aankoop van een woning, denkt u dan aan een NVM aankoopmakelaar voor het behartigen van uw belangen.
  • Type

   Eindwoning

  • Adres

   Hofstraat 3

  • Plaats

   Dordrecht

  • Postcode

   3311 XH

  • Status

   VERKOCHT

  • Bouwjaar

   1700

  • Inhoud

   410 m3

  • Woonoppervlakte

   128 m2

  • Perceelgrootte

   35 m2

  • Zonligging

   -

  • Slaapkamers

   1

  • Garage

   Garage mogelijk, Geen garage

  • Energieklasse

   F

  • Bijzonderheden

   -

Neem contact op met Zoomer Makelaardij

Wilt u een bezichtiging en/of meer informatie over deze woning (Hofstraat 3)? Vul dan onderstaand formulier in.


  U kunt hier kort en krachtig ter voorbereiding op het gewenste contact uw vraag stellen over

  Privacy

  Uw gegevens zijn altijd beschermd. Om uw contactverzoek te kunnen insturen hebben we op zijn minst goedkeuring voor het opslaan van uw gegevens nodig.

  Ik snap dat mijn gegevens worden opgeslagen.
  Uw gegevens zijn altijd veilig en worden nooit doorverwezen naar derde partijen.

  Ik sta open voor contact momenten.
  Wilt u vrijblijvend op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen?

  * = verplicht veld