DORDRECHT
Hallincqhof 25
€ 195.000kosten koper
Een prachtige monumentale eind-(boven)woning in de 19e Eeuwse Schil van Dordrecht. De woning heeft op de 1e verdieping veel lichtinval door de twee extra rechthoekige schuifvensters geplaatst met zesruits ramen in de kopgevel. ...
Een prachtige monumentale eind-(boven)woning in de 19e Eeuwse Schil van Dordrecht. De woning heeft op de 1e verdieping veel lichtinval door de twee extra rechthoekige schuifvensters geplaatst met zesruits ramen in de kopgevel.

Het bouwblok is ontworpen door H.W Veth, de huisarchitect van de Vereeniging tot Verbetering der Huisvesting van de Arbeidende Klasse. Deze woningen dienden destijds als arbeiderswoningen. Het eind 19e-eeuws/ vroeg 20e-eeuws bouwblok (met prachtige kopgevel) arbeiderswoningen is van algemeen belang vanwege de cultuur-historische, de architectuur-historische waarde en de ensemblewaarde (status rijksmonument).

De deur aan de zuidzijde is de deur die toegang biedt tot de bovenwoning.
Vervolgens kunt u direct met een trap naar de 1e verdieping waar zich het toilet, de woonkamer, eet-/zitkamer en de keuken bevindt. De keuken heeft een rechte keukenopstelling met diverse onder- en bovenkasten, laden en enkele apparatuur.

Op de 2e verdieping bevinden zich de 2 slaapkamers en de badkamer. De badkamer is voorzien van een dakkapel, een wastafelmeubel en de douchecabine.

De overtuin is gelegen op het zuiden en biedt een heerlijke zit. Daarnaast is er nog de beschikking over een houten berging, waar u eventueel een fiets en andere spullen kan opslaan.

De woning is gelegen in een gemoedelijke wijk, op loopafstand van de mooie historische binnenstad, het Merwesteinpark, het Energiehuis, Villa Augustus, de Kinepolis bioscoop, stadsschouwburg Kunstmin en NS Station Dordrecht-Centraal.

INDELING:
Begane grond
- Entree, meterkast, trap naar de bovenwoning.

Eerste verdieping
- Hal, trap naar de 2e verdieping, toilet;
- Toilet, met deels betegelde wanden, plavuizen vloer, wit sanitair, wandcloset;
- Gezellige woonkamer met veel daglicht en een aansluiting op een rookkanaal met gaskachel;
- Eet-/zitkamer, gelegen aan de voorzijde;
- Half open keuken, gelegen aan de voorzijde met een rechte opstelling met betegelde achterwand, voorzien van een enkele rvs spoelbak, diverse onder- en bovenkasten en de volgende inbouwapparatuur: afzuigkap, 4-pits inductiekookplaat, losse oven, losse magnetron, koel-/vriescombinatie en een vaatwasser.

Tweede verdieping
- Overloop met opbergruimte/knieschotten, Velux dakraam, toegang tot de 2 slaapkamers en de badkamer;
- Slaapkamer 1, gelegen aan de achterzijde, met dakraam en een oeil-de-boeuf raam met ijzeren roosvenster in de geveltop;
- Slaapkamer 2, gelegen aan de voorzijde, met Velux dakraam;
- Badkamer, gelegen aan de voorzijde met dakkappel, wanden deels betegeld, plavuizen vloer, wit sanitair, wastafelblad met enkele waskom, een douchecabine, opstelplaats elektrische boiler, nis met opstelplaats t.b.v. de wasmachine en de wasdroger.

Buitenshuis
- De tuin gelegen aan de voorzijde is een leuke stadstuin met een houten berging. De tuin is niet direct aansluitend aan de woning, er loopt namelijk een voetpad (recht van overpad) langs naar de andere woningen in het hof. De tuin is deels bestraat en deels beplant.

KADASTER
- Gemeente Dordrecht, sectie C, nummer 5999, thans groot 135 m² (dit perceel wordt nog gesplitst, waarbij de voortuin wordt toebedeeld aan de bovenwoning). Na kadastrale splitsing zal er een andere kadastrale aanduiding van toepassing zijn.

ALGEMEEN
- Beschermd stadsgezicht;
- Rijksmonument;
- Jugendstil versiering op de kopgevel;
- Staalfundering (geen houten palen);
- Steens dikke muren met houten kozijnen;
- Buitenschilderwerk 2020;
- Nieuw voegwerk;
- Vernieuwd pannendak;
- Vernieuwde goot voorzijde/ zuidkant;
- Deels dubbelglas;
- Voorbehoud verkoper bij verkoop: het verkregen hebben van een onherroepelijke splitsingsvergunning van de gemeente Dordrecht;
- De VvE dient nog opgericht te worden (in behandeling bij notariskantoor Merwestein in Dordrecht). Na oprichting zal de VvE actief worden (inschrijving handelsregister Kamer van Koophandel, houden vergadering, vormen bestuur, openen betaalrekening, bepalen maandelijkse VvE bijdrage e.d.).

TECHNISCHE INSTALLATIES
- Verdeelinrichting meterkast bestaande uit: 4 groepen, 1 extra kookgroep, 2 aardlekschakelaars en een hoofdschakelaar;
- Verwarming via een gaskachel (1e verdieping) en via elektrische verwarmingselementen (2e verdieping);
- Warmwatervoorziening via een elektrische boiler (80 liter).

WAND EN VLOERAFWERKINGEN
- Eerste verdieping: Granol wandafwerking. Vloerafwerking met laminaat.
- Tweede verdieping: Gestuukte wandafwerking. Vloerafwerking met laminaat.Nadrukkelijk vermelden wij dat deze informatieverstrekking niet als een aanbieding of offerte mag worden beschouwd. Aan deze gegevens kunnen derhalve geen rechten worden ontleend en zijn wijzigingen voorbehouden.

De vermelde afmetingen zijn lengte/ diepte x breedte (bezien vanuit het binnentreden van een ruimte).

De vermelde afmetingen/ oppervlakten in deze informatie zijn gemeten op basis van de BBMI (Branche Brede Meetinstructie). De meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoer en van de meting.

Let op! De foto’s in deze verkooppresentatie zijn genomen met een groothoeklens. Voor verkrijging van een reële indruk van de ruimten dient u de foto’s te spiegelen aan de vermelde afmetingen!

Indien er plattegronden aan deze brochure zijn toegevoegd, houdt u er dan rekening mee dat deze plattegronden slechts een indicatie geven van de indeling.

Heeft u als geïnteresseerde deze woning bezichtigd met Zoomer Makelaardij, dan willen wij u graag verzoeken om ons binnen 5 werkdagen een reactie te geven.

Zoomer Makelaardij verlangt bij een verkooptransactie dat de kopende partij t.b.v. de verkopende partij een bankgarantie stelt c.q. waarborgsom stort ter grootte van 10% van de koopsom kosten koper. Dit ter meerdere zekerheid tot nakoming van de verplichtingen die voortvloeien uit de koopakte voor de kopende partij

Besluit u tot aankoop van een woning, denkt u dan aan een NVM aankoopmakelaar voor het behartigen van uw belangen.
  • Type

   -

  • Adres

   Hallincqhof 25

  • Plaats

   Dordrecht

  • Postcode

   3311 DE

  • Status

   VERKOCHT

  • Bouwjaar

   1890

  • Inhoud

   286 m3

  • Woonoppervlakte

   69 m2

  • Perceelgrootte

   135 m2

  • Zonligging

   Zuid

  • Slaapkamers

   2

  • Garage

   Geen garage

  • Energieklasse

   -

  • Bijzonderheden

   Monumentaal pand

Neem contact op met Zoomer Makelaardij

Wilt u een bezichtiging en/of meer informatie over deze woning (Hallincqhof 25)? Vul dan onderstaand formulier in.


  U kunt hier kort en krachtig ter voorbereiding op het gewenste contact uw vraag stellen over

  Privacy

  Uw gegevens zijn altijd beschermd. Om uw contactverzoek te kunnen insturen hebben we op zijn minst goedkeuring voor het opslaan van uw gegevens nodig.

  Ik snap dat mijn gegevens worden opgeslagen.
  Uw gegevens zijn altijd veilig en worden nooit doorverwezen naar derde partijen.

  Ik sta open voor contact momenten.
  Wilt u vrijblijvend op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen?

  * = verplicht veld