DORDRECHT
Grotekerksbuurt 1
€ 695.000kosten koper
Wauw, wat een prachtig appartement!...
Wauw, wat een prachtig appartement!

Wonen in een van de meest markante panden van de Dordtse binnenstad. Het fraaie pand aan de Grotekerksbuurt dateert uit ca. 1715 en is een rijksmonument. En dat is niet voor niets want dit fraaie object is voorzien van een authentieke lijstgevel en middenrisaliet met gepleisterde zijpilasters. Achter de imposante gevel gaat heel wat moois schuil. Zo’n 3 jaar geleden is het pand geheel op hoogwaardige wijze gemoderniseerd en getransformeerd naar appartementen. Het appartement op de begane grond is royaal, heeft hoge plafonds, diverse fraaie detailleringen en grote raampartijen. Alles is luxe afgewerkt en de indeling is zeer functioneel.

De entree van het complex is bijna adellijk met stijlkenmerken uit de tijd van Lodewijk XIV zoals lijstgevel, middenrisaliet, veel marmer en ander decoratieve kenmerken uit de baroktijd. Eenmaal in het appartement op de begane grond openbaart zich het moderne appartement met luxe afwerking. Zo is er een ruime ontvangsthal met garderobekast en inpandige berging met o.a. wasmachine opstelling. De woonkamer met hoog plafond (ca. 4 m!) is ruimtelijk. De strakke inrichting met de mooie eiken visgraatvloer en strakke stucwanden blendt goed met de ornamenten aan wanden en plafonds en natuurstenen mantel. De toiletruimte is deels gestuukt en achter het toilet modern betegeld. In de badkamer is aan alle luxe gedacht zoals een neutraal wastafelmeubel, wandcloset en inloopdouche met stortdouche en handdouche alsmede een sunshower. Het plafond is verlaagd en voorzien van led spotjes. Er zijn 2 ruime slaapkamers waarvan de grootste slaapkamer openslaande deuren naar buiten heeft. Aan de achterzijde van het appartement bevindt zich de grote woonkeuken (3.60 m hoog) met kook- en spoeleiland gecombineerd met een wandopstelling. Het kookeiland heeft een inductie kookplaat met geïntegreerd afzuigsysteem, rvs spoelbak en vaatwasser. Het aanrechtblad is van composiet. Het wandmeubel is voorzien van stoomoven, combi oven, grote koelkast en 4 laden vriezer. Ook vanuit de keuken kan je via de openslaande deuren naar de buitenruimte. Je zit hier rustig en geniet van een kopje koffie of een wijntje op het terras dat feitelijk geen eigendom is maar waarvan het gebruik wordt gedoogd.

Er zijn 2 inpandige bergingen en een parkeerplaats in de parkeerkelder van een nabijgelegen appartementencomplex. Actieve vvE (bijdrage van € 156 (appartement) en ca. € 14(parkeerplaats). Dit bijzondere woonhuis is gelegen in een rustige woonomgeving van de Dordtse binnenstad. Het gebied tussen het stadhuis en de Grote Kerk spreekt menigeen tot de verbeelding door de aanwezigheid van de vele prachtige historische woonhuizen en dito gevels. In de omgeving vindt je ambachtelijke winkeltjes, gezellige restaurants, wijnbar of bioscoop en NS station.


INDELING

Begane Grond (plafondhoogte ca. 3.60 m.)
- Vanaf de voordeur is er de algemene ruimte en gang naar de woning;
- Entree van het appartement op de begane grond;
- Ruime hal met toegang tot alle vertrekken;
- Inpandige berging die tevens dienst doet als garderobe;
- Moderne toiletruimte met strak stucwerk gecombineerd met moderne betegeling. Wandcloset en fontein;
- Slaapkamer 1 gelegen aan de achterzijde met openslaande deuren naar de buitenruimte:
- Slaapkamer 2 gelegen aan de achterzijde;
- Moderne en zeer praktische badkamer met wastafelmeubel, verwarmde spiegel, wandcloset en inloopdouche met stortdouche, handdouche en sunshower;
- Grote woonkeuken met kook- en spoeleiland voorzien van composiet aanrechtblad, inductie kooplaat met geïntegreerde afzuiging, vaatwasser en rvs spoelbak. Grote wandopstelling met stoomoven, combi oven, koelkast en 4 laden vriezer. Openslaande deuren naar de buitenruimte.


Buitenshuis
- Aan de achterzijde zijn er vanuit de keuken hoge openslaande deuren naar het achterplaatsje. Hoewel deze ruimte officieel geen deel uitmaakt van het object wordt het gebruik ervan gedoogd. De huidige bewoners hebben er dan ook hun gezellige buitenmeubeltjes staan en genieten zij van ‘hun’ zitplek midden in de binnenstad.

KADASTER
- Gemeente Dordrecht, sectie F, nummer 3066.

ALGEMEEN
- Rijksmonument;
- Combinatie van authentiek en modern;
- Uitstekende staat van onderhoud;
- Gebouw is 3 jaar geleden geheel gerestaureerd en getransformeerd tot appartementen dus alles is nagenoeg nieuw;
- Buitenruimte aan de achterzijde (wordt gedoogd met de voorwaarde is dat de inrichting niet permanent is);
- 2 bergingen en een eigen parkeerplaats in de parkeerkelder van het appartementencomplex aan de achterzijde;
- Vve bijdrage voor het appartement bedraagt circa € 156,- per maande en voor de parkeerplaats € 14,- per maand.

TECHNISCHE INSTALLATIES
- Verdeelinrichting meterkast bestaande uit hoofdschakelaar, kookgroep, 11 groepen en 3 aardlekschakelaars;
- Vloerverwarming als hoofdverwarming in de gehele woning. CV combiketel uit 2019;

WAND EN VLOERAFWERKINGEN
- Begane grond is in de woonkamer voorzien van een prachtige eiken visgraat vloer. De overige ruimtes hebben een marloleum vloerafwerking;
- De wanden zijn strak gestuukt hetgeen zorgt voor een moderne en rustige uitstraling. In de woonkamer zijn er diverse wand en plafond ornamenten aanwezig;
- Het toilet en de badkamer zijn zeer fraai betegeld.Disclaimer
Nadrukkelijk vermelden wij dat deze informatieverstrekking niet als een aanbieding of offerte mag worden beschouwd. Aan deze gegevens kunnen derhalve geen rechten worden ontleend en zijn wijzigingen voorbehouden.

De vermelde afmetingen zijn lengte/ diepte x breedte (bezien vanuit het binnentreden van een ruimte).

De vermelde afmetingen/ oppervlakten in deze informatie zijn gemeten op basis van de BBMI (Branche Brede Meetinstructie). De meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoer en van de meting.

Let op! De foto’s in deze verkooppresentatie zijn genomen met een groothoeklens. Voor verkrijging van een reële indruk van de ruimten dient u de foto’s te spiegelen aan de vermelde afmetingen!
Indien er plattegronden aan deze brochure zijn toegevoegd, houdt u er dan rekening mee dat deze plattegronden slechts een indicatie geven van de indeling.
Heeft u als geïnteresseerde deze woning bezichtigd met Zoomer Makelaardij, dan willen wij u graag verzoeken om ons binnen 5 werkdagen een reactie te geven.

Zoomer Makelaardij verlangt bij een verkooptransactie dat de kopende partij t.b.v. de verkopende partij een bankgarantie stelt c.q. waarborgsom stort ter grootte van 10% van de koopsom kosten koper. Dit ter meerdere zekerheid tot nakoming van de verplichtingen die voortvloeien uit de koopakte voor de kopende partij

Besluit u tot aankoop van een woning, denkt u dan aan een NVM aankoopmakelaar voor het behartigen van uw belangen.
  • Type

   -

  • Adres

   Grotekerksbuurt 1

  • Plaats

   Dordrecht

  • Postcode

   3311 CA

  • Status

   VERKOCHT

  • Bouwjaar

   1715

  • Inhoud

   682 m3

  • Woonoppervlakte

   154 m2

  • Perceelgrootte

   0 m2

  • Zonligging

   -

  • Slaapkamers

   2

  • Garage

   Parkeerplaats

  • Energieklasse

   -

  • Bijzonderheden

   Monument

Neem contact op met Zoomer Makelaardij

Wilt u een bezichtiging en/of meer informatie over deze woning (Grotekerksbuurt 1)? Vul dan onderstaand formulier in.


  U kunt hier kort en krachtig ter voorbereiding op het gewenste contact uw vraag stellen over

  Privacy

  Uw gegevens zijn altijd beschermd. Om uw contactverzoek te kunnen insturen hebben we op zijn minst goedkeuring voor het opslaan van uw gegevens nodig.

  Ik snap dat mijn gegevens worden opgeslagen.
  Uw gegevens zijn altijd veilig en worden nooit doorverwezen naar derde partijen.

  Ik sta open voor contact momenten.
  Wilt u vrijblijvend op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen?

  * = verplicht veld