DORDRECHT
Groenmarkt 42
€ 550.000kosten koper
Royaal en speels opgezet havenpand met een prachtige lijstgevel met de achterzijde direct grenzend aan de Voorstraathaven, gelegen aan de mooie Groenmarkt, één van de mooiste straten van de historische binnenstad. Bevoorrecht als je hier kunt wonen, te midden van alle dynamiek van de stad en het gemak van alle denkbare centrumvoorzieningen binnen handbereik. Maar tegelijkertijd is er ook voldoende rust om comfortabel te wonen en bovenal te genieten van het leven op deze fantastische locatie. ...
Royaal en speels opgezet havenpand met een prachtige lijstgevel met de achterzijde direct grenzend aan de Voorstraathaven, gelegen aan de mooie Groenmarkt, één van de mooiste straten van de historische binnenstad. Bevoorrecht als je hier kunt wonen, te midden van alle dynamiek van de stad en het gemak van alle denkbare centrumvoorzieningen binnen handbereik. Maar tegelijkertijd is er ook voldoende rust om comfortabel te wonen en bovenal te genieten van het leven op deze fantastische locatie.

Dit fraaie rijksmonument stamt oorspronkelijk uit 1751, maar is in de loop der tijd diverse keren verbouwd en uitgebreid. Vandaag de dag is het een stoere en speels ingedeelde stadswoning met veel ruimte (bijna 17 m. diep) en veel sfeer van huis uit.
Zoals bij veel woningen in de historische binnenstad is het altijd weer verrassend hoe een woning is ingedeeld. Dit is hier niet anders! We nemen je even mee……. Om te beginnen is de entreehal groot en praktisch om tevens dienst te doen als ‘fietsenstalling’, het middengedeelte biedt een ‘giga’ kastenwand incl. garderobe en aan de achterzijde bevindt zich een multifunctionele ruimte annex studio met een hoog balkenplafond, echt top! Deze ruimte is v.v. een keukenblok, toilet en douche en kan desgewenst dienst doen voor verhuur, als bed & breakfast accommodatie of woonruimte bieden aan een inwonende ouder of kind. Of je hebt het zelf in gebruik als werkruimte aan huis. De betonnen begane grondvloer is v.v. vloerverwarming.

De eerste verdieping is overzichtelijk met aan de voorzijde de woonkamer met marmeren schouw en een oude balk in het plafond, in het midden het trappenhuis met overloop, toilet en licht hof en aan de achterzijde een gezellige woonkeuken met een wat oudere inrichting.
Er zijn 3 slaapkamers (waarvan 1 met bergvliering) op de speels ingedeelde tweede verdieping (split-level idee), evenals een stook-/ wasruimte en een nieuwe moderne badkamer met wastafelmeubel, duo-bad, douchecabine en een hangcloset. Via een trap wordt het hartstikke leuke dakterras bereikt, waar je als ‘een vorst’ over de directe omgeving kijkt met allerlei daken en uitzichten.

Er zijn nog een aantal stijlkenmerken aanwezig van diverse tijdperioden en doordat er in het midden van de woning veel lichtopeningen zijn, is het een hele prettige woning om te vertoeven. Een goede daglichttoetreding is immers de eerste sfeermaker. Vermeldenswaard is dat het buitenschilderwerk vakkundig is uitgevoerd in 2021, het pand staat er heel netjes bij. Dakisolatie t.p.v. de tweede verdieping. Gedeeltelijk isolatieglas en gedeeltelijk voorzetramen.
Kortom een heel aantrekkelijke woning op een wereldplek in ons Dordrecht!

INDELING:
Begane grond
- Entree annex voorkamer annex berging. Hoe noem je deze ruimte? In ieder geval is deze multi functioneel;
- Centrale hal met trapopgang naar de verdieping of naar de studio aan de achterzijde van de begane grond. Ook deze ruimte is op diverse manieren te gebruiken. De huidige eigenaren vinden dit een zeer inspirerende werkruimte maar het kan ook gebruik worden als studio met eigen voorzieningen zoals kitchenette, betegelde toiletruimte met wandcloset en fontein plus een aparte douche ruimte met thermostaatkraan.

Eerste verdieping
- Overloop. Dit is feitelijk de corridor van het voorhuis naar het achterhuis;
- Toiletruimte met wandcloset en fontein
- Woonkamer aan de voorzijde. De originele planken vloer, gecombineerd met het balkenplafond maken dit een hele gezellige ruimte. Hier plof je in de avond neer en kom je tot rust
- Patio tussen de woonkamer en de woonkeuken. Je komt hier via de schuifpui vanuit de woonkamer. In de zomer laat je deze pui gewoon open staan en lucht het lekker door. Heerlijk die frisse buitenlucht!
- Een heuse woonkeuken aan de achterzijde. Keuken in hoekopstelling met massief houten frontjes, composiet aanrechtblad, 4 pits-gaskookplaat, afzuigkap, vaatwasser, combi oven, koelkast en 3 laden vriezer. Grappig hoe je vanuit deze ruimte naar de patio en de woonkamer kijkt. Alsof je vanuit de ene woning naar de andere kijkt.

Tweede verdieping
- Overloop met nis voor de ophanging van de cv ketel, klein dakvenster en opstelling voor de wasmachine en de wasdroger. Deur naar buiten met spiltrap naar het dakterras;
- Badkamer met ligbad, douchecabine, wastafelmeubel en wandcloset. Plafond met inbouwspots;
- Slaapkamer aan de voorzijde;
- Kinderkamer met dakkapel aan de zijkant van de woning;
- Slaapkamer aan de achterzijde. 2 Dakkapellen.

Buitenshuis
- Verscholen tussen de daken van de omringende woningen zit je hier op het dakterras te genieten van de stilte van de stad. Het is hier goed vertoeven met een lekker kopje koffie en de ochtendkrant of een wijntje met goed gezelschap. Dat is echt een voordeel van een dakterras!


KADASTER
Gemeente Dordrecht, sectie F, nummer 914, groot 79 m².

ALGEMEEN
- Rijksmonument (voordelen: subsidiemogelijkheid voor onderhoud en verduurzaming);
- Wonen en werken combineren of begane grond als aparte eenheid gebruiken of verhuren;
- Vloerverwarming begane grond;
- Dakisolatie van binnenuit;
- Houten kozijnen deels met voorzetbeglazing;
- Diverse ‘authentieke’ elementen nog aanwezig;
- Energielabel D;
- Buitenschilderwerk geheel gedaan in 2021.


TECHNISCHE INSTALLATIES
- Verdeelinrichting meterkast bestaande uit:13 groepen, 2 aardlekschakelaars en een hoofdschakelaar;
- Verwarming en warmwatervoorziening via een gasgestookte cv-combiketel Remeha Avanta uit 2015
- Glasvezel aansluiting.

WAND EN VLOERAFWERKINGEN
- Begane grond: strak stucwerk wandafwerking. Betonvloer met betonverf vloerafwerking;
- Eerste verdieping: strak stucwerk wandafwerking. Originele houten vloer in woonkamer. Woonkeuken met linoleumtegels en hal met houten planken;
- Tweede verdieping: strak stucwerk en behang wandafwerking. Linoleum vloerafwerkingNadrukkelijk vermelden wij dat deze informatieverstrekking niet als een aanbieding of offerte mag worden beschouwd. Aan deze gegevens kunnen derhalve geen rechten worden ontleend en zijn wijzigingen voorbehouden.

De vermelde afmetingen zijn lengte/ diepte x breedte (bezien vanuit het binnentreden van een ruimte).

De vermelde afmetingen/ oppervlakten in deze informatie zijn gemeten op basis van de BBMI (Branche Brede Meetinstructie). De meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoer en van de meting.

Let op! De foto’s in deze verkooppresentatie zijn genomen met een groothoeklens. Voor verkrijging van een reële indruk van de ruimten dient u de foto’s te spiegelen aan de vermelde afmetingen!

Indien er plattegronden aan deze brochure zijn toegevoegd, houdt u er dan rekening mee dat deze plattegronden slechts een indicatie geven van de indeling.

Heeft u als geïnteresseerde deze woning bezichtigd met Zoomer Makelaardij, dan willen wij u graag verzoeken om ons binnen 5 werkdagen een reactie te geven.

Zoomer Makelaardij verlangt bij een verkooptransactie dat de kopende partij t.b.v. de verkopende partij een bankgarantie stelt c.q. waarborgsom stort ter grootte van 10% van de koopsom kosten koper. Dit ter meerdere zekerheid tot nakoming van de verplichtingen die voortvloeien uit de koopakte voor de kopende partij

Besluit u tot aankoop van een woning, denkt u dan aan een NVM aankoopmakelaar voor het behartigen van uw belangen.
  • Type

   Tussenwoning

  • Adres

   Groenmarkt 42

  • Plaats

   Dordrecht

  • Postcode

   3311 BE

  • Status

   VERKOCHT

  • Bouwjaar

   1751

  • Inhoud

   600 m3

  • Woonoppervlakte

   184 m2

  • Perceelgrootte

   79 m2

  • Zonligging

   -

  • Slaapkamers

   4

  • Garage

   Geen garage

  • Energieklasse

   D

  • Bijzonderheden

   Monument

Neem contact op met Zoomer Makelaardij

Wilt u een bezichtiging en/of meer informatie over deze woning (Groenmarkt 42)? Vul dan onderstaand formulier in.


  U kunt hier kort en krachtig ter voorbereiding op het gewenste contact uw vraag stellen over

  Privacy

  Uw gegevens zijn altijd beschermd. Om uw contactverzoek te kunnen insturen hebben we op zijn minst goedkeuring voor het opslaan van uw gegevens nodig.

  Ik snap dat mijn gegevens worden opgeslagen.
  Uw gegevens zijn altijd veilig en worden nooit doorverwezen naar derde partijen.

  Ik sta open voor contact momenten.
  Wilt u vrijblijvend op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen?

  * = verplicht veld