DORDRECHT
Adriaan van Bleijenburgstraat 7
€ 645.000kosten koper
4
176 m²
Heerlijk wonen in de 19e Eeuwse Schil! Karakteristiek en uitstekend onderhouden herenhuis uit 1898, gelegen in één van de meest geliefde straten van de 19e Eeuwse Schil. Van origine een afzonderlijke beneden - en bovenwoning, maar in de loop der tijd getransformeerd tot een harmonieus geheel met o.a. een authentieke veranda, een balkon, een praktische bijkeuken aanbouw uit 1927 en een L-vormige tuin op het noorden waar het goed vertoeven is (altijd een zon en een schaduwplek). ...
Heerlijk wonen in de 19e Eeuwse Schil! Karakteristiek en uitstekend onderhouden herenhuis uit 1898, gelegen in één van de meest geliefde straten van de 19e Eeuwse Schil. Van origine een afzonderlijke beneden - en bovenwoning, maar in de loop der tijd getransformeerd tot een harmonieus geheel met o.a. een authentieke veranda, een balkon, een praktische bijkeuken aanbouw uit 1927 en een L-vormige tuin op het noorden waar het goed vertoeven is (altijd een zon en een schaduwplek).

Het interieur en afwerking is modern en dit in combinatie met een meer dan prima onderhoudsstaat en de aanwezigheid van diverse stijlkenmerken zoals ornamentenplafonds, paneeldeuren, marmeren schouwen, suite separaties met glas-in-lood e.d. Er wordt echt een heel goed ‘instapniveau’ geboden in vergelijking met andere te koop staande of verkochte panden in de directe omgeving, waar meestal sprake is/ was van de nodige onderhouds- en/ of moderniseringswerkzaamheden. Dat is hier niet aan de orde en da’s wel zo prettig. Fijn zijn ook de goede isolatievoorzieningen in de woning, wat een energielabel C heeft opgeleverd.

Deze prachtige woning beschikt naast de sfeervolle kamer-en-suite, de keuken, het grote toilet en de bijkeuken op de begane grond, op de verdiepingen over 4 grote slaapkamers en 2 badkamers (waarvan 1 uit 2019 van Villeroy & Boch). De indeling is overzichtelijk en de daglichttoetreding is meer dan aangenaam door de grote ruiten. De keukeninrichting (Siematic), het sanitair en het tegelwerk zijn van een modern en goed niveau. Extra sfeer geeft de houtkachel in de voorkamer van de kamer-en-suite en ronduit spectaculair is het eindresultaat van de verbouwing van de 2e verdieping in 2020.

De fundering is vernieuwd/ hersteld in 2006, de gevels zijn opnieuw gevoegd in 2009/ 2010) en het pannendak is ook vernieuwd. Het pand heeft de status van een Gemeentelijk Monument en is gelegen in een gebied dat is aangewezen tot beschermd stadsgezicht.

De ligging is natuurlijk perfect met alle centrumvoorzieningen binnen handbereik. Zo is het station Dordrecht Centraal een paar minuten lopen, om de hoek drinkt u een kop koffie bij restaurant Post, een visje halen doet u op de Vriesebrug en op vrijdag en zaterdag is er de altijd dynamische weekmarkt. En verder biedt de Dordtse binnenstad u natuurlijk een diverse winkelaanbod, gezellige terrassen en veel kunst en cultuur.


INDELING:
Begane grond
- Entree, hal, leiding/ gasmeterkast, gang, trap naar 1e verdieping, gedeeltelijk ornamentenplafond, glas-in-lood deur, trapkast met verdeelinrichting elektra en waterontharder en toilet;
- Modern vergroot toilet (2017) met gedeeltelijk betegelde wanden, plavuizen vloer, wit sanitair, hangcloset, een fontein en een inpandige praktische kastruimte;
- Woonkamer-en-suite met glas-in-lood schuifdeuren en kastruimte, 2 zwart marmeren schouwen (waarvan in de voorkamer met houtkachel), ornamenten plafond achterkamer en openslaande deuren naar de veranda.
- Dichte keuken met recht keukenblok van Siematic met granieten werkblad, 1,5 rvs spoelbak, Quooker kraan, diverse onder en boven kasten, laden, app. (Siemens): afzuigkap schouwmodel, 4-pits gaskookplaat, een combi-oven, een vaatwasser (2019) en een koelkast met vriesvak. Open kast. Gedeeltelijk betegelde wanden. Luik naar kelder onder de keuken. Deur naar portaal;
- Portaal met stookkast, tuindeur en deur naar bijkeuken;
- Bijkeuken (volledig geïsoleerd) met functioneel wit keukenblokje (warm en koud water) met rvs werkblad, enkele spoelbak, 4 onder en 4 bovenkasten.

Eerste verdieping
- Overloop met ornamentenplafond, toilet;
- Modern toilet (2019) met gedeeltelijk betegelde wanden, plavuizen vloer, wit sanitair, hangcloset en een fontein;
- Slaapkamer 1, gelegen aan de achterzijde met een heerlijk grote inloopkast-en-suite separatie met glas-in-lood schuifdeuren en kastruimte, een zwart marmeren schouw, gipsplaten plafond;
- Slaapkamer 2, gelegen aan de voorzijde (voorheen 2 kamers, desgewenst gemakkelijk terug te brengen), gipsplaten plafond;
- Moderne badkamer I (Villeroy & Boch), gelegen aan de achterzijde met gedeeltelijk betegelde wanden (t.p.v. de douche geheel betegelde wanden), plavuizen vloer met comfortabele elektrische vloerverwarming, wit sanitair, wastafelmeubel met 2 kranen en spiegelcombinatie, grote inloopdouche met drain en thermostaatkraan, een designradiator. Deur naar woning breed balkon.

Tweede verdieping
- Tussenzolder met 7 Velux dakvensters, 2 spantconstructies in het zicht, een maatwerk vaste kastenwand en een opslagentresol
- Slaapkamer 3, gelegen aan de achterzijde met 4 Velux dakvensters en 2 inbouwkasten;
- Slaapkamer 4, gelegen aan de voorzijde met een fraai 3-vaks Velux dakvenster;
- Badkamer II, gelegen in het midden aan de rechterzijde van deze verdieping met een Velux dakvenster, gedeeltelijk betegelde wanden, een tegelvloer, wit sanitair, een wastafel, een toilet, een ligbad en een designradiator. Opstelplaats t.b.v. wasmachine en wasdroger. Verlaagd plafond met spots.

Besloten omheinde achtertuin
- Gesitueerd op het noorden met veranda en de zon achterin de tuin. Aangelegd met o.a. sierbestrating en borders. Buitenkraan aanwezig.

KADASTER
Gemeente Dordrecht, sectie D, nummer 4010, groot 134 m².

ALGEMEEN
- Pand heeft de status van een Gemeentelijk Monument en is gelegen in een gebied dat is aangewezen tot beschermd stadsgezicht;
- Dakisolatie;
- Begane grondvloer isolatie;
- Muurisolatie woning scheidende muur links (begane grond en 1e verdieping) en muurisolatie t.p.v. de 2e verdieping;
- Isolerende beglazing;
- Energielabel C, geldig tot 14 april 2032;
- In 2006 is het pand v.v. een nieuwe fundering;
- Voor en achtergevel (incl. aanbouw) opnieuw gevoegd (in resp. 2010 en 2009);
- Pannendak vernieuwd in ca. 2000 (betonnen dakpannen) en voordakvlak v.v. nieuwe pannen (keramische pannen) in 2017;
- Lood en zinkwerk vernieuwd in 2004 (goten, hemelwaterafvoeren, bekledingen t.p.v. het dak en het balkon);
- Hoofdbadkamer 1e verdieping (Villeroy & Boch) 2019;
- Verbouwing 2e verdieping 2020;
- Luxaflex horren in alle ramen van slaapkamer 1, 3 en 4.

TECHNISCHE INSTALLATIES
- Verdeelinrichting meterkast bestaande uit 6 groepen, een fornuisgroep en een aardlekschakelaar;
- Verwarming en warmwatervoorziening via een gasgestookte cv-combiketel (Remeha Quinta HR, ca. 2006);
- Mechanische afzuiging in toilet en badkamer 1e verdieping;
- Airconditioning (2017) slaapkamers 1e verdieping (Panasonic);
- Waterontharder;
- Glasvezel aansluiting.

WAND EN VLOERAFWERKINGEN
- Begane grond: gestucte en gesausde wanden. Eiken vloerdelen in de kamer -en- suite, marmeren vloerafwerking in de hal, laminaat in de keuken en vinyl in de bijkeuken.
- Eerste verdieping: gestucte en gesausde wanden. Laminaat (esdoorn) vloerafwerking.
- Tweede verdieping: gestucte en gesausde wanden. Kurk vloerafwerking.


Nadrukkelijk vermelden wij dat deze informatieverstrekking niet als een aanbieding of offerte mag worden beschouwd. Aan deze gegevens kunnen derhalve geen rechten worden ontleend en zijn wijzigingen voorbehouden.

De vermelde afmetingen zijn lengte/ diepte x breedte (bezien vanuit het binnentreden van een ruimte).

De vermelde afmetingen/ oppervlakten in deze informatie zijn gemeten op basis van de BBMI (Branche Brede Meetinstructie). De meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoer en van de meting.

Let op! De foto’s in deze verkooppresentatie zijn genomen met een groothoeklens. Voor verkrijging van een reële indruk van de ruimten dient u de foto’s te spiegelen aan de vermelde afmetingen!

Indien er plattegronden aan deze brochure zijn toegevoegd, houdt u er dan rekening mee dat deze plattegronden slechts een indicatie geven van de indeling.

Heeft u als geïnteresseerde deze woning bezichtigd met Zoomer Makelaardij, dan willen wij u graag verzoeken om ons binnen 5 werkdagen een reactie te geven.

Zoomer Makelaardij verlangt bij een verkooptransactie dat de kopende partij t.b.v. de verkopende partij een bankgarantie stelt c.q. waarborgsom stort ter grootte van 10% van de koopsom kosten koper. Dit ter meerdere zekerheid tot nakoming van de verplichtingen die voortvloeien uit de koopakte voor de kopende partij

Besluit u tot aankoop van een woning, denkt u dan aan een NVM aankoopmakelaar voor het behartigen van uw belangen.
  • Type

   Tussenwoning

  • Adres

   Adriaan van Bleijenburgstraat 7

  • Plaats

   Dordrecht

  • Postcode

   3311 LA

  • Status

   VERKOCHT

  • Bouwjaar

   1898

  • Inhoud

   650 m3

  • Woonoppervlakte

   176 m2

  • Perceelgrootte

   134 m2

  • Zonligging

   -

  • Slaapkamers

   4

  • Garage

   Geen garage

  • Energieklasse

   C

  • Bijzonderheden

   Beschermd stads of dorpsgezicht, Monument

Neem contact op met Zoomer Makelaardij

Wilt u een bezichtiging en/of meer informatie over deze woning (Adriaan van Bleijenburgstraat 7)? Vul dan onderstaand formulier in.


  U kunt hier kort en krachtig ter voorbereiding op het gewenste contact uw vraag stellen over

  Privacy

  Uw gegevens zijn altijd beschermd. Om uw contactverzoek te kunnen insturen hebben we op zijn minst goedkeuring voor het opslaan van uw gegevens nodig.

  Ik snap dat mijn gegevens worden opgeslagen.
  Uw gegevens zijn altijd veilig en worden nooit doorverwezen naar derde partijen.

  Ik sta open voor contact momenten.
  Wilt u vrijblijvend op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen?

  * = verplicht veld