DORDRECHT
Achterhakkers 19
€ 495.000kosten koper
Wauw wat een spectaculaire 4-kamer woning! Deel uitmakend van een mooi voormalig industrieel pand (1871) waarin 5 herenhuizen zijn gebouwd (1992/ 1993) die ondergebracht zijn in een VvE constructie. Het pand heeft de naam ‘De Hazewind’ en was in het verleden onder andere de thuisbasis van de Eerste Nederlandse Dogcakes Fabriek en de Flora Hondenbroodfabriek N.V....
Wauw wat een spectaculaire 4-kamer woning! Deel uitmakend van een mooi voormalig industrieel pand (1871) waarin 5 herenhuizen zijn gebouwd (1992/ 1993) die ondergebracht zijn in een VvE constructie. Het pand heeft de naam ‘De Hazewind’ en was in het verleden onder andere de thuisbasis van de Eerste Nederlandse Dogcakes Fabriek en de Flora Hondenbroodfabriek N.V.

Via een fraai smeedijzeren hekwerk en een dubbele houten deur komt u bij de voordeur van de Achterhakkers 19. Via de achtergelegen Sluisweg is er een ontsluiting via het royaal opgezette achter terrein waar de woning beschikt over een gemetselde garage! Aan de voorzijde is er uitzicht op de Kalkhaven (thans een haven voor de binnenvaart, maar er zijn plannen om deze haven in de toekomst te bestemmen tot een plezierjachthaven).

De woning is verdeeld over 3 verdiepingen met de entree op de begane grond en beschikt over een balkon op de 1e verdieping en een loggia op de 3e verdieping, beiden gesitueerd op het zuiden. Het interieur en afwerking is modern en zeer stijlvol. De keukeninrichting (2018) bestaande uit 3 secties (met Siemens apparatuur en een Quooker kraan) is helemaal van deze tijd en dit geldt ook voor het toilet (2018), de badkamer en de praktische was-/ werkruimte (beiden uit 2021). Alle muren zijn glad en gesausd en de neutrale gietvloeren in de woning zullen u ongetwijfeld ook aanspreken.

Uiteraard zijn alle gemakken van de binnenstad binnen handbereik, zoals kunst en cultuur, winkels, openbaar vervoer, horeca etc. De woning ligt aan de westzijde van de binnenstad tegen het historisch havengebied aan en op loopafstand van NS station Dordrecht Centraal. De op en afritten van rijksweg A16 bevinden zich ook dichtbij.

Kortom een zeer aantrekkelijk aanbod in het centrum met een eigen garage, een balkon en een loggia, plus een hedendaags en smaakvol interieur en afwerking. En dat alles verpakt in een ‘stoer gebouw’ met een bijzonder aangename opzet die vandaag de dag niet meer mogelijk zou zijn qua schaalgrootte en met een energielabel C.

INDELING:
Begane grond
- Entree, hal, meterkast, balkenplafond;

Eerste verdieping
- Overloop, toilet;
- Modern toilet (2018) met geheel betegelde wanden, gietvloer, zwart sanitair, hangcloset en hardstenen hoekfontein;
- Heerlijke leefruimte (woonkamer en keuken in één) met balkenplafond, balkon op het zuiden met schuifpui, luxe keukeninrichting (2018) in 3 secties (spoel/ kook en wandsectie) met o.a. granieten werkbladen, enkele spoelbak, Quooker kraan, diverse onder en bovenkasten, laden, app. (Siemens): inductiekookplaat met geïntegreerde afzuiging, een vaatwasser, een oven, een combi-oven en een koel-/ vriescombinatie. Erg praktisch is het in het werkblad geïntegreerde stroompunt.

Tweede verdieping
- Overloop
- Slaapkamer 1, gelegen aan de voorzijde en lopend naar de achtergevel;
- Slaapkamer 2, gelegen aan de voorzijde;
- Moderne badkamer (2021), gelegen aan de achterzijde, geheel betegelde wanden, plavuizen vloer, wit sanitair, wastafelmeubel met 2 kranen en een spiegelcombinatie, douchecabine met 2 nissen, een hangcloset met een bidetfunctie (koud water), een designradiator en een praktische open kast;
- Was-/ werkruimte, gelegen aan de achterzijde, geheel betegelde wanden, plavuizen vloer (2021, zelfde stijl als de badkamer), opstelplaats t.b.v. de wasmachine en de wasdroger en een designradiator.

Derde verdieping
- Overloop met royale inloopkast, een handig wit pantryblokje met keramische spoelbak, Quooker kraan, 2 onderkasten, separaat koelkastje, stookkast met hangplaats unit mechanische ventilatie (2018);
- Slaapkamer 3, gelegen aan de achterzijde met loggia op het zuiden met schuifpui, een leuk rond raam een oud in de muur geïntegreerd Lips kluisje.

Buitenshuis
- Balkon: gelegen op de 1e verdieping, gesitueerd op het zuiden.
- Loggia: gelegen op de 3e verdieping, gesitueerd op het zuiden.
- Garage, half steens gebouwd, elektronisch bedienbare sectional deur, betonnen vloer met rubberen tegels en verder voorzien van elektra en water.

KADASTER
Gemeente Dordrecht, sectie D, complexaanduiding 6407, A 8.

ALGEMEEN
- Pand waartoe de woning behoort heeft de status van een Rijksmonument en is gelegen in een gebied dat is aangewezen tot beschermd stadsgezicht;
- Bijdrage VvE € 249,-- per maand. Sinds kort extern beheer;
- Eerste verdiepingsvloer is een betonnen vloer;
- Dakisolatie;
- Geïsoleerde voorzetwanden;
- Achter zet ruiten voorgevel en isolerende beglazing achtergevel;
- Geïsoleerde plafond-/ vloerconstructie 1e/ 2e verdieping;
- Energielabel C, geldig tot 9 maart 2028;
- Keramische dakpannen (1993);
- Houten kozijnen;
- Buitenschilderwerk voorgevel 2021 en de achtergevel is toen ook ‘nagelopen’

TECHNISCHE INSTALLATIES
- Verdeelinrichting meterkast bestaande uit: 8.groepen, een 3-fase groep en 2 aardlekschakelaars;
- Verwarming en warmwatervoorziening via een gasgestookte cv-combiketel (Nefit Ecomline HR Excellent, ca. 2000);
- Vloer (bij) verwarming t.p.v. de 1e verdieping (2 groepen, pomp in 2021 vernieuwd);
- Mechanisch ventilatiesysteem (unit uit 2018);
- Glasvezel aansluiting;
- Elektrisch zonnescherm t.p.v. balkon en loggia;
- Rookmelder op elke verdieping.

WAND EN VLOERAFWERKINGEN
- Begane grond: gestucte en gesausde wanden. Gietvloer.
- Eerste verdieping: gestucte en gesausde wanden. Gietvloer.
- Tweede verdieping: gestucte en gesausde wanden. Gietvloer.
- Derde verdieping: gestucte en gesausde wanden. Gietvloer.


Nadrukkelijk vermelden wij dat deze informatieverstrekking niet als een aanbieding of offerte mag worden beschouwd. Aan deze gegevens kunnen derhalve geen rechten worden ontleend en zijn wijzigingen voorbehouden.

De vermelde afmetingen zijn lengte/ diepte x breedte (bezien vanuit het binnentreden van een ruimte).

De vermelde afmetingen/ oppervlakten in deze informatie zijn gemeten op basis van de BBMI (Branche Brede Meetinstructie). De meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoer en van de meting.

Let op! De foto’s in deze verkooppresentatie zijn genomen met een groothoeklens. Voor verkrijging van een reële indruk van de ruimten dient u de foto’s te spiegelen aan de vermelde afmetingen!

Indien er plattegronden aan deze brochure zijn toegevoegd, houdt u er dan rekening mee dat deze plattegronden slechts een indicatie geven van de indeling.

Heeft u als geïnteresseerde deze woning bezichtigd met Zoomer Makelaardij, dan willen wij u graag verzoeken om ons binnen 5 werkdagen een reactie te geven.

Zoomer Makelaardij verlangt bij een verkooptransactie dat de kopende partij t.b.v. de verkopende partij een bankgarantie stelt c.q. waarborgsom stort ter grootte van 10% van de koopsom kosten koper. Dit ter meerdere zekerheid tot nakoming van de verplichtingen die voortvloeien uit de koopakte voor de kopende partij

Besluit u tot aankoop van een woning, denkt u dan aan een NVM aankoopmakelaar voor het behartigen van uw belangen.
  • Type

   -

  • Adres

   Achterhakkers 19

  • Plaats

   Dordrecht

  • Postcode

   3311 JA

  • Status

   VERKOCHT

  • Bouwjaar

   1871

  • Inhoud

   480 m3

  • Woonoppervlakte

   135 m2

  • Perceelgrootte

   0 m2

  • Zonligging

   -

  • Slaapkamers

   3

  • Garage

   Vrijstaand steen

  • Energieklasse

   C

  • Bijzonderheden

   Beschermd stads of dorpsgezicht, Monument

Neem contact op met Zoomer Makelaardij

Wilt u een bezichtiging en/of meer informatie over deze woning (Achterhakkers 19)? Vul dan onderstaand formulier in.


  U kunt hier kort en krachtig ter voorbereiding op het gewenste contact uw vraag stellen over

  Privacy

  Uw gegevens zijn altijd beschermd. Om uw contactverzoek te kunnen insturen hebben we op zijn minst goedkeuring voor het opslaan van uw gegevens nodig.

  Ik snap dat mijn gegevens worden opgeslagen.
  Uw gegevens zijn altijd veilig en worden nooit doorverwezen naar derde partijen.

  Ik sta open voor contact momenten.
  Wilt u vrijblijvend op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen?

  * = verplicht veld