Hotspots in Dordrecht

Waarom Dordrecht dé plek is om uw nieuwe woning te kopen? Ontdek de vele hotspots in Dordrecht èn de woningen die in de buurt te koop zijn!

 • Klimbos Dordrecht

  Wil jij iets leuks en actiefs doen? Dan is het nieuwe klimbos in het mooie Biesbosch iets voor jou! Geniet van het mooie natuurgebied en spot een bever!  Klimbos Dordrecht heeft maar liefst 7 routes waar je uit kunt kiezen en de hoogste is liefst 12 meter hoog!  Met wie ga jij de uitdaging aan? Voor tickets of meer informatie https://klimbos.nl/locaties/dordrecht/ 

 • Drijf Dordrecht

  Verken Dordrecht te water. Hoe leuk is dat?

  Bij Drijf Dordrecht ben je dan aan het juiste adres! Verken Dordrecht en de mooie natuur eromheen met een rondvaart, met de kano of sup! Bovendien kun je kiezen uit verschillende arrangementen, dus ook met lekkere drankjes, hapjes of een goed gevulde picknickmand! Voor meer info: https://drijfdordrecht.nl/

 • StayOkay Dordrecht

  Heb je behoefte aan rust en natuur? Dan is StayOkay ideaal voor jou en je partner of vriend(in)! StayOkay is een hostel met een camping gelegen in het Nationaal Park de Biesbosch.  Je kan op het water kanoën, maar als je behoefte hebt aan de stad ben je er zo met de fiets.

  Wil je lekker genieten in het hotel, dan heb je een restaurant en een bar waar je iets kan eten of drinken. Kortom een superleuke plek waar je kunt relaxen in de natuur, maar ook sportief kan zijn als je wilt. Leuke tip: overnacht in een duurzaam tiny house! Het Wikkelhouse is een privéhuisje en is geschikt voor 4 personen.

 • Prins Clausbrug

  Er komt een brug van 141 meter lang die loopt van de Binnenstad naar de Stadswerven. De brugdelen zijn gemaakt in twee Zeeuwse fabrieken en daar zijn ze ruim een jaar mee bezig geweest. De bouw had in 2018 moeten beginnen, maar het is uiteindelijk uitgesteld tot in het voorjaar van 2020. De bedoeling is dat we deze zomer (2021) al over de brug kunnen lopen en fietsen. Zeker een bezoekje waard en binnenkort hoef je niet meer zo ver om te fietsen/lopen als je van de Stadswerven naar de binnenstad wil of andersom.

 • Tuinmomentje Dubbeldam

  Droom je van een leuke tuin, maar heb je die niet? Dan heeft Tuinmomentje een leuk alternatief! Vijf Dubbeldammers hebben hun tuin beschikbaar gesteld voor jou. Je kan een kijkje nemen in iemands tuin, lekker iets drinken en een praatje maken.

  Wil je genieten in één van de mooie tuinen? Neem dan contact op met coördinator Clarina van Tuinmomentje (ma t/m vr van 9:00 tot 13:00 bereikbaar) door te bellen naar 06 22 73 23 94. Zij helpt jou een tuin te zoeken die het beste bij jouw wensen aansluit. Wil je meer informatie neem dan een kijkje op de Facebook-pagina ‘’Tuinmomentje Dubbeldam.’’

  Mocht je zelf een leuke tuin hebben en die graag willen delen met anderen? Neem dan contact op met de coördinator Clarina van Tuinmomentje en stel jouw tuin beschikbaar.

 • Elfenhuisjes zoeken in De Elzen!

  Bij het speelbos in ‘De Elzen’ kun je op zoek naar Elfenhuisjes! De kleurrijke deurtjes zijn op bomen geschilderd door Moniek de Koning. Je kunt de auto parkeren op de parkeerplaats van ‘De Viersprong’, pak het bospad aan de rechterkant, loop de blauwe brug over en zoek het pijltje dat wijst naar de elfjes. Er zijn dertien elfenhuisjes te vinden in het bos. Je gaat dus echt op (elfen)avontuur! Lukt het jou om ze allemaal te vinden? Veel plezier met de elfenjacht!

 • Vers brood elke dag? Ontdek al het lekkers bij Nobel’s Brood

  Sander en Willemijn Nobel verkopen stevige Franse landbroden, granola, roomboter croissants en taart. Elke dag, dus ook op zondag. Ook kun je neerstrijken “op het bankje in het zonnetje” om te genieten van een goede cappuccino en een snee vers gebakken krentenwegge. Online kun je gemakkelijk een ontbijtje bestellen voor jezelf of voor een ander. Ze bezorgen elke dag van de week in heel Dordrecht tussen 08:00 en 10:00 uur. Hier mag je ons voor wakker maken…

 • Winterwandelen in Dordrecht, ontdek De Biesbosch!

  Van een kort ommetje over verharde paden tot lange struintochten door drassig weiland. En van een tocht langs de oevers van rijk begroeide kreken tot een trek door polders vol weidevogels of over smalle dijkjes met onverharde laarzenpaden. Hoe dan ook: wandelen door De Biesbosch is een belevenis! Op www.np-debiesbosch.nl/te-doen/wandelen/ lees je meer over de prachtige wandelroutes die De Biesbosch rijk is. Waar wacht je nog op? De paden op, de lanen in!

 • Must visit met je lief! Vijf romantische plekken in Dordrecht.

  Als jij dacht dat je naar Parijs of Venetië moet voor wat romantiek, nu dan hebben we goed nieuws! Ook Dordrecht heeft een aantal heel ‘romantische plekken’. Onze top 5: drink een sundowner aan het water (heel mooi bij Het Groothoofd), huur een bootje en leg aan op een eilandje in de Dordtse Biesbosch om te picknicken of te zwemmen, sta vroeg op en bewonder samen het ontwaken van de natuur in de Nieuwe Dordtse Biesbosch, beklim (275 treden) De Grote Kerk voor een adembenemend uitzicht over Dordrecht en slenter samen door de historische binnenstad of proef Dordrecht in één van de gezellige eetgelegenheden en terrasjes. With love from Dordrecht!

 • Lekker eten aan het water. Dordrecht op z’n best!

  Op ons eiland van Dordt zijn we omgeven door water. Of je nu langs de rivier wilt lunchen of ergens uitgebreid wilt dineren met uitzicht op de haven, wij zetten de leukste restaurants aan het water voor je op een rij! We starten bij de vegetarische Herberg de Kop van ’t Land, uitkijkend op de Biesbosch. Vervolgens op het bedrijfsterrein de Dordtse Kil bij Chez Heeren Jansen. Door naar de binnenstad aan de haven met overheerlijke tapas bij ’t Vlak, traditionele pizza’s en pasta’s bij Otto e Mezzo en vier hippe eetcafés met fijne terrassen DOK Bistro, Merz, Finn’s en Lef. Tot slot zijn er nog diverse eetgelegenheden met uitzicht op de rivier brasserie Down Town, Grandcafé Groothoofd, restaurant Jongepier en restaurant Het Bolwerck. Eet smakelijk!

 • Prachtige natuur, gewoon in onze achtertuin! De Nieuwe Dordtse Biesbosch.

  Fotogenieke waterpartijen met wandelpaden aangelegd op minidijkjes, afgewisseld met zwevende vlonderpaden. Zo kan je op de houten vlonder ineens in oog staan met deze grote Canadese ganzen. En op de Tongplaat, een ruig rietland met wilgenvloedbossen en veel vogels, heb je goede kans om de zeearenden te zien. Maar er valt nog veel meer te zien en te beleven in de Nieuwe Dordtse Biesbosch. Strik dus je veters en ga op pad!

 • Genieten op ons eiland… van Dordt! Genoeg te doen op het water.

  In en om Dordrecht is veel water. En dat wordt goed gebruikt om Dordrecht een nog leukere stad te maken om te zijn! Kijk eens op www.vvvdordrecht.nl/nl/ziendoen/varen/rondvaarten naar de vele mogelijkheden om Dordrecht vanaf het water te ontdekken! Van kano, fluisterboot, luxe jacht, de unieke klassieke houten boten van Imbarcazione Barone tot een citygame van Jaapevents. En de meeste aanbieders werken samen met met Dordtse horeca zodat je op het water ook nog eens kunt genieten van allerlei lekkers uit de Dordtse keukens! Of huur je eigen sloep in Jachthaven Westergoot, meer info: www.bootverhuurdordrecht.nl

 • Pluk zelf je zomerse boeket uit de Pluktuin Dordrecht

  Sinds het voorjaar van 2018 hebben is een deel van landgoed Merwezigt omgeploegd en is over ruim 2 hectare een wilde bloementuin aangelegd. Iedereen kan in de zomer bloemen komen plukken tegen een vast bedrag van 5 euro (zodat volgend jaar het land weer kan worden ingezaaid) per boeket. Gezellig en heel fotogeniek. De pluktuin is ’s zomers elke zaterdag geopend van 09.30 uur tot 12.30 uur. PS vergeet je knipschaar niet!

 • Biologische producten uit de prachtige moestuin bij Villa Augustus

  Het concept is fantastisch: het is een hotel slash restaurant waar ook vaak culturele events georganiseerd worden. De hotelkamers liggen in de oude watertoren en hebben een prachtig uitzicht. In het restaurant (in het voormalige pomphuis) kan je van ’s morgens tot ’s avonds terecht, en dus ook om 16 uur voor een high tea. Ze hebben een fraai aangezette (moes)tuin waar je door kan flaneren en er is ook een markt, waar je niet alleen hun versgebakken zuurdesembrood en taart shopt, maar ook biologische groenten, fruit en kruiden uit hun tuin, vlees en vis, antipasti, kookboeken, brocante en ook fiets- en wandeltochten door de stad.

 • Geweldig uitzicht waar drie rivieren samenkomen, Het Groothoofd

  Het veelgeprezen uitzicht op het drierivierenkruispunt bij het Groothoofd ligt aan je voeten als je vanuit de binnenstad door de Groothoofdspoort loopt. Hier was in het verleden de belangrijkste aanlegplaats voor schepen. De Groothoofdspoort, de voornaamste stadspoort, bepaalt met de Grote Kerk het stadsgezicht vanaf het water. Oude Maas, Beneden Merwede en Noord stromen bij Dordrecht samen op het drukst bevaren rivierenkruispunt van Europa: een plek waar je je nooit hoeft te vervelen. Een lekker hapje en een drankje erbij, wat wil je nog meer?

 • Paardenstal De Griendheuvel. Een leuke stop in de Biesbosch!

  Een leuke onderbreking van je ritje door de Dordtse Biesbosch, de theetuin met winkel van de paardenmelkerij/fokkerij. Genieten van ambachtelijke (paardenmelk)lekkernijen en de Shirepaarden en hun veulentjes. Verkrijgbaar zijn onder andere koffie/thee, appeltaart, poffertjes, wafels en ijs van paardenmelk. Vanaf 1 mei is de tuin geopend op donderdag t/m zondag van 11 tot 17 uur. De winkel is het hele jaar geopend. Wat is er te koop? Paardenmelk in verschillende vormen, verzorgingsproducten op basis van paardenmelk, Shire-souvenirs en diverse natuur- en seizoensproducten zoals Biesbosch honing, jam en walnoten.

 • Heerlijke kop koffie met een verrukkelijk stuk taart bij Coffeelicious

  Wil je genieten van een heerlijke kop koffie met een verrukkelijk stuk taart, ontbijt of lunch in een huiselijke sfeer? Daarvoor zit je bij Coffeelicious aan het juiste adres. De taarten zijn home made en daardoor extra lekker. Probeer zeker de red velvet cake eens, so good! TO GO – je kunt al het lekkers ook meenemen voor onderweg of thuis. Je kunt nu ook alles online bestellen!

 • Stadsboerderij Weizigt

  Een bezoek aan Stadsboerderij Weizigt is een bijzondere ervaring. Je ziet er niet alleen de leukste dieren, de gebouwen zitten boordevol duurzame installaties en toepassingen. De stadsboerderij maakt onderdeel uit van het Duurzaamheidscentrum Weizigt. Koetshuis Weizigt is het hart van Duurzaamheidscentrum Weizigt. In dit rijksmonument uit 1886 vind je een prachtige paardenstal en de koetsruimte. Verder vind je er ook het aquarama (leer alles over water), een bijenkas, een schitterende tuin en de klimaatkas. Daar kun je bijvoorbeeld van dichtbij zien hoe groenten en fruit groeien. Ten slotte maakt een bezoek aan de schitterende speeltuin achter Stadsboerderij Weizigt je dagje uit compleet!

 • Dordrecht is het mooist vanaf het water

  Ontdek hoe mooi Dordrecht en de Hollandse Biesbosch zijn vanaf het water. Stap in één van de schitterende houten boten van de Dordtse broers Barone. Elio en Sirio hebben Venetiaanse roots en Dordrecht heeft diverse gelijkenissen met Venetië, zij maken van je vaartocht een prachtige beleving. Om het Italië gevoel helemaal af te maken serveren ze zelfs een lekker glas Prosecco aan boord. Reserveren kan eenvoudig via de website. Sempre benvenuto a bordo!

 • Dé culturele hotspot van Dordrecht: Energiehuis

  De oude elektriciteitscentrale is dé culturele hotspot van Dordrecht. De voormalige energiehallen zijn met behoud van de originele details getransformeerd tot concert-, theater- en popzalen, leslokalen, studio’s, ateliers en vergader- en loungeruimten. Ook bevindt zich er grand café Khotinsky. Het overweldigende, industriële pand bruist van de energie met muziek, theater, dans, kunst en design en is een ontmoetingsplek voor iedereen, van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat!

 • Overdekt schaatsen en zwemmen bij Sportboulevard Dordrecht

  Sportboulevard Dordrecht is een multifunctioneel sportcentrum in Dordrecht voor topsporters en voor recreatieve sporters. Er kan worden geschaatst, gezwommen en er is een sporthal voor andere sporten. Het complex bestaat uit een 250 meter schaatsbaan, een ijshockeybaan en een oefenbaan, een 50 meter wedstrijdbad, twee 25 meter zwembaden en een recreatiebad met wildwaterkanaal en een waterspeeltuin. Er vinden ook grote topsportevents plaats zoals het EK Shorttrack, EK Korfbal en Fight Explosion!

 • Lekker eten doe je bij Restaurant Post

  Restaurant Gastrobar Post is gevestigd in het voormalige pand van het postkantoor. De gastrobar is het middelpunt van deze unieke culinaire ontmoetingsplek. Je kunt er staand aan de bar een kopje koffie drinken, genieten van de tapas met een glaasje wijn of een lekker biertje uit het bierassortiment. Met een patisserie ben je bovendien verzekerd van vers gebakken brood, diverse taarten, koekjes en vers gedraaid ijs. Hmmmmm! Bij Post ben je welkom voor ontbijt, take-away, borrel lunch en diner.

 • Geniet van voorstellingen in een prachtige ambiance bij Schouwburg Kunstmin

  Veel artiesten zeggen dat zij Schouwburg Kunstmin de mooiste schouwburg van Nederland vinden. Schouwburg Kunstmin is een rijksmonument uit 1889 dat vooral bekend is geworden door het interieur van Sybold van Ravesteyn. De Schouwburg aan de Sint Jorisweg is een aantal jaren geleden ingrijpend gerestaureerd. De programmering is divers; toneel, cabaret, (klassieke) concerten, dans en jeugdtheater.

 • Winkelen en lunchen kan op één plek bij Het Magazijn

  Is het een conceptstore? Nee. Is het een Warenhuis? Ook niet. Is het een match? Ja! Is het uniek? Ja! Een verzameling van unieke niche winkels en een kunstgalerij in een gaaf pand gecombineerd met een restaurant waar je kunt ontbijten, lunchen en dineren, of gewoon een biertje drinken aan de bar of in de binnentuin. Het restaurant hanteert eerlijke prijzen en werkt met het motto ‘voor en door Dordtenaren’ en een voorkeur voor lokale leveranciers. Er wordt veelal gewerkt met biologische producten en vooral vers!

 • Blockbusters en cultfilms in het knusse Filmhuis The Movies

  Het kleine zusje van The Movies in Amsterdam vertoont een mix van arthouse- en publiekscinema. Om voor of na de film nog een drankje te doen is er een sfeervol café. Cinema The Movies is gevestigd in een 17e eeuws monumentaal pand in het het historische centrum van Dordrecht.

 • Al bijna 150 jaar distilleert Rutte jenevers, gins en likeuren.

  Bij Rutte worden zo’n 55 verschillende distillaten vervaardigd. De bekendste daarvan zijn bij vrijwel alle slijters en groothandels in heel Nederland verkrijgbaar. In de winkel zijn jenevers, paradijswijn, eaux-de-vie en allerlei andere distillaten van de ‘wereldberoemde’ distilleerderij Rutte te Dordrecht verkrijgbaar. De distillateurs van Rutte maken gebruik van enkel natuurlijke ingrediënten zoals graan, kruiden, noten en vers fruit als smaakmakers.

 • Eén van de beste Nederlandse markten elke vrijdag en zaterdag in het centrum van Dordrecht

  Elke vrijdag en zaterdag is er op het Statenplein en de Sarisgang een markt. Je vindt er tussen 8:00 en 17:00 (vrijdag 16:00) uur zo’n 170 kramen met groenten, fruit, bloemen, vis, noten, verzorgingsproducten en stoffen. De markt won een paar jaar geleden de prijs voor Beste Markt van Nederland. Sfeer en gezelligheid gegarandeerd!

 • Voor de lekkerste poffertjes en pannenkoeken ga je naar Pim

  Een begrip in Dordrecht! Bij Pim’s Poffertjes & Pannenkoekenhuis kun je kiezen uit verschillende pannenkoeken, poffertjes, flensjes en wafels. En iedereen kijkt zijn ogen uit tijdens het eten…Er hangen allerlei leuke attributen aan de wand en aan het plafond. Er rijdt zelfs een treintje door de zaak. ’s Zomers beschikt Pim over een heerlijk buitenterras.

 • Geniet van oude Hollandse meesters en laat je verrassen door moderne kunst in het Dordrechts Museum

  Het Dordrechts Museum, opgericht in 1842, is één van de oudste musea van ons land. Het heeft een indrukwekkende verzameling schilderijen van de zestiende tot en met de negentiende eeuw, met topstukken van oude meesters en een fraaie verzameling moderne en hedendaagse kunst.

 • Grote Kerk, imposant van binnen en buiten!

  De middeleeuwse Grote Kerk van Dordrecht is een gebouw met een rijk verleden, waarvan de oorsprong ligt in de 11e eeuw. Niet alleen de imposante architectuur van de buitenkant van de kerk, maar ook de in het gebouw aanwezige monumentale relikwieën, kapellen en de koorbanken, maken het gebouw tot het belangrijkste monument van Dordrecht. Karakteristiek is de toren, deze staat namelijk 2,25 meter uit het lood. Je kunt de 65 meter hoge toren met 275 treden beklimmen en genieten van het prachtige uitzicht.

 • Vegetarisch smullen midden in de natuur bij de Kop van ‘t Land

  Liesbeth Kroeze en Ewout Faase draaien al jaren succesvol een vegetarisch restaurant: De Kop van ’t Land. Je vindt het in, of liever: buiten Dordrecht. Het hotel annex eethuis ligt aan de Nieuwe Merwede in de Dordtse Biesbosch met Nationaal Park De Biesbosch aan de overkant. Een wandeling of boottochtje vooraf vormt een mooie start van een culinair uitstapje.

 • Geniet van de echte natuur in Nationaal Park De Biesbosch

  Nationaal Park De Biesbosch is een beschermd natuurgebied. In dit grootste zoetwatergetijdengebied van Europa is dan ook van alles te beleven! Gratis en voor niets geniet je er van de prachtige natuur die het gebied rijk is, maar voor een écht avontuur ga je actief op pad vanaf het water, te voet of met de fiets.

 • Gezellig overdekt winkelen in Winkelcentrum Sterrenburg

  In dit overdekte winkelcentrum tref je ruim 50 winkels aan op het gebied van o.a. mode, lifestyle en beauty. Met zoveel winkels onder één dak, ben je hier aan het juiste adres voor werkelijk van alles. Of je nu een picknickmand wilt vullen met de meest heerlijke hapjes voor een picknick in het park of je op zoek bent naar een zomerse outfit: slagen doe je hier zeker. Gaan er ook mensen mee die niet zo van winkelen houden? Geen probleem, hen parkeer je bij een van de leukste lunchgelegenheden in het winkelcentrum. Lunchroom Delicious en eetcafé De Ster zijn echte aanraders. Gratis parkeren op het parkeerdak.