Dordrecht
Zuidendijk 35B
€ 435.000 k.k.
Koop
In overleg...
Vrijstaand groot dijkpand, van origine gebouwd als kantoorpand, thans gedeeltelijk in gebruik als fysiotherapie praktijkpand, bestaande uit 4 bouwlagen. Gunstige ligging op een zichtlocatie in de wijk Krispijn op de kop van de Frans Lebretlaan. Goede aansluiting op rijksweg A16. ...
Vrijstaand groot dijkpand, van origine gebouwd als kantoorpand, thans gedeeltelijk in gebruik als fysiotherapie praktijkpand, bestaande uit 4 bouwlagen. Gunstige ligging op een zichtlocatie in de wijk Krispijn op de kop van de Frans Lebretlaan. Goede aansluiting op rijksweg A16.
De leegstaande 1e en 2e verdieping (ca. 164 m²) kunnen verhuurd worden aan diverse maatschappelijke functies, maar ook kan gedacht worden om onderhavige verdiepingen te transformeren naar woonruimte voor een meer toekomst bestendige belegging (omgevingsvergunning benodigd).

LOCATIE/BEREIKBAARHEID/ PARKEREN
Per auto
De bereikbaarheid per auto is goed, het pand is gelegen nabij de op- en afritten van rijksweg A16. Via de Laan der Verenigde Naties en de Zuidendijk is het pand bereikbaar. Vanuit de stad is de bereikbaarheid via de Hugo de Grootlaan, de Brouwersdijk en de Frans Lebretlaan of via de Hugo de Grootlaan, de Viottakade en de Frans Lebretlaan.
Per OV
De bereikbaarheid per openbaar vervoer is goed. Er is een bus stopplaats aan de Viottakade en de Zuidendijk.

Parkeren
In de directe omgeving is parkeren goed mogelijk en gratis.

BESTEMMING
Vigerend bestemmingsplan: Vigerend bestemmingsplan: ‘Krispijn’.

Het bestemmingsplan is door de raad op 28 oktober 2014 vastgesteld en met ingang van 18 december 2014 in werking getreden en onherroepelijk geworden. Enkelbestemming: ‘maatschappelijk’. Dubbelbestemmingen: ‘waarde-archeologie-3’ en ‘waterstaat-waterkering’. Gebiedsaanduiding: ‘geluidzone-industrie’.

VLOEROPPERVLAKTEN
Begane grond: ca. 199 m²
Souterrain: ca. 185 m²
Eerste verdieping: ca. 108 m²
Zolder/ kapverdieping: ca. 56 m²
Totaal ca. 548 m²

Bruto inhoud:
Totaal ca. 1.785 m³

BOUWKARAKTERISTIEK
Fundering:
Oudbouw: houten paalfundering. Uitbreiding 1993: betonnen heipaalfundering. Nieuwe fundering met een betonconstructie op stalen buispalen. Ter plaatse van het souterrain onder het balkon heeft funderingsversterking plaatsgevonden (was type staalfundering) via 3 stalen buispalen die gekoppeld zijn aan de bestaande funderingsbalk onder de oorspronkelijke achtergevel.

Vloerconstructies:
Begane grond: gedeeltelijk beton/ steenachtig en gedeeltelijk houten vloerconstructies. Het souterrain heeft een betonnen/ steenachtige vloerconstructie. De eerste- en zolder-/ kapverdieping hebben houten vloerconstructies.

Gevels:
In spouw uitgevoerd metselwerk. Nieuwbouw is geheel voozien van wit pleisterwerk en de oudbouw is tot aan de verdieping voorzien van wit pleisterwerk.

Kozijnen/ puien/ ramen en deuren:
Houten kozijnen. Ter plaatse van het souterrain kunststof kozijnen.

Dakconstructies:
Oudbouw: hellende dakvlakken bestaande uit een houten constructie met keramische pannen gedekt (Romaanse pan). Nieuwbouw: plat dak bestaande uit een houten constructie met bitumineuze dakbedekking (vernieuwd in 2020).

Thermische isolatie(voorzieningen):
Dakisolatie en dubbel glas. Uitbreiding is geheel geïsoleerd vanuit de bouw.

ENERGIELABEL
Definitief energielabel G, geldig tot 7 april 2027.

GLOBALE INDELING
Begane grond:
Entree, tochtsluis met 2 stuks automatische schuifdeuren en garderobe, ontvangstruimte met receptie met baliefunctie, gang met deur naar balkon en zowel een trap naar het souterrain als naar de 1e verdieping, toiletgroep dames en heren, kantoorruimte met spreekgedeelte - en onderzoek gedeelte met wastafelmeubel, kantoorruimte in gebruik als spreek -/ behandelkamer, vervolg gang, open wachtruimte, kantoorruimte in gebruik als werkruimte t.b.v. de assistenten met keukenblok, aansluitend een vergelijkbare kantoorruimte eveneens in gebruik als werkruimte t.b.v. de assistenten met ook een keukenblok, kantoorruimte met spreekgedeelte - en onderzoekgedeelte met wastafelmeubel, was-/ werkruimte met meterkast, een vaste kast en opstelplaats t.b.v. de wasmachine en de wasdroger, portaal met buitendeur en trap naar 1e verdieping.

Souterrain:
Hal met bergkast (thans in gebruik t.b.v. de patchkast en de installatie van de telefooncentrale), fysiotherapieruimte, gang met openslaande deuren naar buiten, open oefen -/ fitness ruimte en een oefenruimte met een keukenblok (hierboven bevindt zich de watermeter), inpandige spreek -/ behandelkamer met buitendeur, douche -/ kleedruimte met 2 wastafels in de voorruimte, 3 douches en 2 toiletten.

Eerste verdieping:
Halletje, wachtruimte met pantryblokje, gang met trap naar zolder/ kapverdieping en toilet, kantoorruimte met spreekgedeelte - en onderzoekgedeelte met wastafelmeubel, 3 kantoorruimten/ - vertrekken met wastafel.

Zolder/ kapverdieping:
Gang, kantoorruimte met 2 bergruimten, berging met opstelplaats unit mechanisch luchtverversingssysteem/ ventilatiesysteem, zolderruimte met 2 Velux dakvensters, een wastafel en 2 bergruimten. Stookruimte.

VOORZIENINGEN & INSTALLATIES
- Basisinstallatie is een gasgestookte cv-installatie met 2 stuks cv-ketels in cascade opstelling (Remeha Quinta Ace, 2020) en bijbehorende radiatoren met Danfoss thermostaatkranen;
- Meterkast waarvan de verdeelinrichting bestaat uit: 32 groepen, een krachtgroep, 2 stuks drie-fase groepen, 8 aardlekschakelaars en een hoofdschakelaar;
- Dubbel tarief elektra meter, gasmeter (G16) en een watermeter;
- Warmwatervoorziening d.m.v. een indirect gestookte gasboiler (Remeha, 2020) en middels een close-in boiler ter plaatse van de pantry begane grond;
- Elektronisch inbraak alarmsysteem met alarmopvolging;
- Brandmelding centrale;
- Aan het lichtnet gekoppelde rookmelders;
- Brandslanghaspels;
- Noodverlichting installatie met beeldpictogrammen;
- Mechanisch ventilatiesysteem;
- Toiletgroep begane grond: geheel betegelde wanden, grijs sanitair, voorportaal met wastafel, een dames - en een herentoilet;
- Toilet 1e verdieping: geheel betegelde wanden, grijs sanitair, voorportaal met wastafel;
- Keukenblok pantryruimte begane grond bestaande uit: werkblad met enkele rvs spoelbak, 2 onder - en 2 bovenkastjes;
- Keukenblokjes begane grond (2 stuks) bestaande uit: werkblad met enkele rvs
spoelbak, 3 onder - en 3 bovenkastjes;
- Douche-/ toiletruimte souterrain: geheel betegelde wanden, wit sanitair, voorruimte met 2 wastafels, 3 douches en 2 toiletten;
- Diverse vloerafwerkingen, o.a.: marmoleum en vloerbedekking (op zolder);
- Wandafwerking: grotendeels spachtelputz;
- Diverse plafondafwerkingen, o.a.: verlaagd mineraalvezel systeemplafonds met inbouw tl-verlichting, houten panelen met inbouwspots en houten schroten (vergaderkamer op zolder);
- Binnen zonwering via lamellen;
- Screens t.p.v. de zon belaste gevels (linkerzijde pand);
- Kabelgoten;
- Rolluiken begane grond en ter plaatse van de balkons aan de achterzijde;
- Buitenterrein is omheind met een stalen hekwerk en voorzien van betontegels 30x30 cm en betonklinkers.

BOUWJAAR
Bouwjaar 1964. In 1993 is de aanbouw aan de linkerzijde gerealiseerd en in ca. 2001/ 2002 is het pand voor het laatst gemoderniseerd.

KADASTRALE AANDUIDING
Gemeente Dordrecht, sectie L, nummer 2715, groot 4 are 93 centiare (493 m²).

VRAAGPRIJS
€ 435.000,-- k.k.

OMZETBELASTING / BTW
De levering wordt niet belast met omzetbelasting/BTW.

OVERNAME
Niet van toepassing.

KOOPAKTE
NVM koopovereenkomst Bedrijfs Onroerend Goed (model 2019).

NOTARIS
Naar keuze en voor rekening van koper.

ZEKERHEIDSSTELLING
10% van de koopsom, te stellen als bankgarantie of te storten als waarborgsom bij de behandelend notaris na het definitief vervallen van de ontbindende voorwaarden of binnen 2 weken na ondertekening van de koopakte als er geen financieringsvoorbehoud van toepassing is.

OPLEVERING
In overleg, gedeeltelijk vrij van huur en gebruik (1e en 2e verdieping, ca. 164 m²) en gedeeltelijk in verhuurde staat (begane grond en souterrain, ca. 384 m²).

GEBRUIKSSITUATIE
De begane grond en het souterrain zijn verhuurd aan Maatschap Fysiotherapie Kayk & Latour (vanaf 1 januari 2015 reeds huurder/ gebruiker van het pand). Na een tussentijdse allonge loopt onderhavige huurovereenkomst vanaf 1 juli 2020 t/m 30 juni 2025 en wordt vanaf 1 juli 2025 telkens voortgezet met perioden van 5 jaar. Opzegtermijn 12 maanden. Naast de huurovereenkomst zijn er 2 allonges van toepassing. Voor verdere verhuurcondities kunt u informeren bij Zoomer Makelaardij.

OVERIG
Buitenschilderwerk uitgevoerd in 2020, met uitzondering van de gevels.
Investering huidige huurder: rolluiken, keukenblokken, wastafels, sanitair souterrain.
  • Koop of huur

   Koop

  • Adres

   Zuidendijk 35B

  • Plaats

   Dordrecht

  • Postcode

   3314 CP

  • Hoofdfunctie

   KANTOORRUIMTE

  • Bouwvorm

   Bestaande bouw

  • Totaal oppervlakte

   548

  • Parkeren

   Vrij parkeren in de directe omgeving.

  • Aanvaarding

   In overleg

Neem contact op met Zoomer Makelaardij

Wilt u een bezichtiging en/of meer informatie over deze woning (Zuidendijk 35B)? Vul dan onderstaand formulier in.


  U kunt hier kort en krachtig ter voorbereiding op het gewenste contact uw vraag stellen over

  Privacy

  Uw gegevens zijn altijd beschermd. Om uw contactverzoek te kunnen insturen hebben we op zijn minst goedkeuring voor het opslaan van uw gegevens nodig.

  Ik snap dat mijn gegevens worden opgeslagen.
  Uw gegevens zijn altijd veilig en worden nooit doorverwezen naar derde partijen.
  Ik sta open voor contact momenten.
  Wilt u vrijblijvend op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen?

  * = verplicht veld