Zoomer Makelaardij kan u adviseren over verschillende onroerend goed vraagstukken, of u nu de eigenaar/ verhuurder bent of de huurder.

Eigenaar/ verhuurder

Een eigenaar of verhuurder van een bedrijfspand kan worden geconfronteerd met vele vragen. Wat bijvoorbeeld te doen als uw bedrijfspand economisch is afgeschreven? Of hoe te handelen als uw bedrijfspand met structurele leegstand te kampen heeft? Is het verstandig om het pand te gaan renoveren? En zo ja, wat is de beoogde doelgroep? En is er animo bij deze doelgroep? Sluit de locatie nog wel aan bij de bestemming van het pand en de perceptie van de doelgroep? Wat zijn de te verwachten huuropbrengsten na renovatie van het pand? Of moeten we het over een hele andere boeg gaan gooien om het pand weer rendabel te krijgen? Zoomer Makelaardij geeft advies op maat bij uw vragen. Simpelweg, omdat ieder vraagstuk weer anders is en maatwerk vereist.

Huurder

Strategisch huisvestingadvies
Welke koers vaart uw organisatie? Rekent u op groei of krimp, bestaat de kans op een fusie, overname of een andere organisatiewijziging? U wordt als vastgoedgebruiker geconfronteerd met diverse huisvestingsvraagstukken. Het kan bijvoorbeeld zijn dat uw huurovereenkomst wordt beëindigd ofafloopt, de huisvesting niet meer past bij uw bedrijf of dat u locaties wenst samen te voegen. Bij alle vraagstukken is een heldere huisvestingsstrategie het vertrekpunt om uw organisatie goed op weg te helpen.

Een ander voorbeeld van een huisvestingstrategie is het doorlichten van de bestaande vastgoedportefeuille als er meerdere locaties worden gehuurd. Dit heeft tot doel het identificeren van effectiviteitverbeteringen door het samenvoegen of consolideren van locaties, het afstoten en het herzien van de bestaande huurovereenkomsten.

Zoomer Makelaardij adviseert ook bij dit soort strategische huisvestingsvraagstukken.

Second opinion
Veel huurders zijn niet goed op de hoogte van de zakelijke en juridische aspecten in een huurovereenkomst. Voorkom ongewenste verrassingen en bespaar geld door Zoomer Makelaardij in te schakelen. Bijvoorbeeld om uw belangen te behartigen als u een huurovereenkomst aan wilt gaan, er sprake is van een verlenging van de huurtermijn of als er een aanpassing gewenst is van de actuele huurprijs.

Bij de bovenstaande vraagstukken kan Zoomer Makelaardij u prima van dienst zijn met een kritische, doch realistische kijk op verkoop- en verhuursituaties.

Wat kost een advies?

Op voorhand is hier niet iets concreets over te zeggen. De kosten hangen af van de aard en omvang van het betreffende onroerend goed, maar ook van  de eisen waaraan het advies vanuit de opdrachtgever dient te voldoen. Neemt u gerust contact met ons op voor een prijsindicatie.