DORDRECHT
Wijnstraat 160
€ 689.000kosten koper
Uniek wonen in de overtreffende trap! Als u heel bijzonder en tegelijkertijd comfortabel wilt wonen in de mooie Dordtse binnenstad dan bent u bij dit supergave en duurzame ‘loft-appartement’ (met een eigen tuin en zonneterras) aan het juiste adres! ...
Uniek wonen in de overtreffende trap! Als u heel bijzonder en tegelijkertijd comfortabel wilt wonen in de mooie Dordtse binnenstad dan bent u bij dit supergave en duurzame ‘loft-appartement’ (met een eigen tuin en zonneterras) aan het juiste adres!

Geen enkele omschrijving laat de woonbeleving van deze spectaculaire woning volledig tot z’n recht komen. Eigenlijk moet u zich als het ware door haar laten verleiden door haar te bezichtigen……, grote kans dat u verkocht bent! Allereerst beschikt deze woning over een royale en imposante eigen entreehal met een fraai monumentaal trappenhuis uit 1939, echt een ‘binnenkomer’. De eetkeuken met olijfhout en Neff apparatuur is ingericht in 3 secties en voelt door de vele raampartijen als één geheel met de z-vormige woonkamer. Spectaculair is de lichtinval in de woonkamer, keuken en badkamer door de grote geplaatste daklichten. De binnentuin (ca. 46 m²), het zonneterras (ca. 18 m²) en de pittoreske Wijnhaven zijn hier een prachtig achtergronddecor. De opzet van de Dordtse architect Hendrik Jan Groeneweg was het creëren van een levensloopbestendige 4-kamer woning met een slaapkamer/ badkamer combinatie op de begane grond. De huidige bewoners hebben er voor gekozen om de woonkamer te vergroten, maar een slaapkamer is desgewenst nog altijd gemakkelijk te realiseren voor de huidige luxe badkamer. Vermeldenswaard is hier nog de inpandig bereikbare praktische kelderruimte. De achterzijde van het gebouw grenst aan de Wijnhaven. Dankzij de groene binnentuin, het water en de pleziervaartuigen heerst hier een vakantie-achtige sfeer.

De eerste verdieping betreft een multifunctionele ruimte die u naar eigen inzicht kan benutten en inrichten. Prachtig zijn hier de gebrandschilderde ramen van de bekende glazenier Toon Berg in zowel de voor en achtergevel, die speciaal zijn gemaakt voor de bibliotheekfunctie die het pand in het verleden heeft gehad. Eye-catcher is hier tevens de custom-made trap inclusief kastruimte naar de tweede verdieping. De tweede verdieping biedt een slaapkamer met de dakspantconstructie in het zicht en aansluitend een sanitaire ruimte (wastafel, hangcloset en optioneel is hier tevens een douche mogelijk).

Bij de verbouwing van het gebouw de ‘Boterbeurs’ (Rijksmonument) is veel geïnvesteerd in duurzaamheid. Zo heeft de woning bijvoorbeeld overal vloerverwarming, een HR++ cv-ketel en is er door toepassing van geïmpregneerde papiervlokken een ademende constructie verkregen.

In 2018 zijn de 5 woningen, die in de Boterbeurs zijn gerealiseerd en zijn gegroepeerd rondom een groene binnentuin met individuele tuinen en een gemeenschappelijk terras direct aan de haven, opgeleverd. Stuk voor stuk uniek en grote aanwinsten als schoolvoorbeeld voor hedendaags wonen in een monumentaal gebouw in de Dordtse binnenstad. Gebouw de ‘Boterbeurs’ is door stadsbouwmeester G.N. Itz ontworpen en heeft in de loop van de tijd diverse functies gehad. Het werd in 1841 gebouwd als Boterbeurs gecombineerd met een Schilderijenmuseum op de verdieping. Het werd in 1883 uitgebreid met een vleugel aan de rechterzijde. Later fungeerde het gebouw als Openbare Leeszaal en Centrum voor Buitenlanders.

Wonen in optima forma in de Dordtse binnenstad met de mogelijkheid, naast de aan het appartement gekoppelde parkeervergunning, van het huren van een exclusieve onoverdekte parkeerplaats in de directe omgeving. Tevens is het mogelijk om 2 fietsen te kunnen stallen in de naast het gebouw gelegen fietsenstalling.
  • Type

   -

  • Adres

   Wijnstraat 160

  • Plaats

   Dordrecht

  • Postcode

   3311 BZ

  • Status

   VERKOCHT

  • Bouwjaar

   1839

  • Inhoud

   630 m3

  • Woonoppervlakte

   157 m2

  • Perceelgrootte

   0 m2

  • Zonligging

   Oost

  • Slaapkamers

   2

  • Garage

   Geen garage

  • Energieklasse

   B

  • Bijzonderheden

   -

Neem contact op met Zoomer Makelaardij

Wilt u een bezichtiging en/of meer informatie over deze woning (Wijnstraat 160)? Vul dan onderstaand formulier in.


  U kunt hier kort en krachtig ter voorbereiding op het gewenste contact uw vraag stellen over

  Privacy

  Uw gegevens zijn altijd beschermd. Om uw contactverzoek te kunnen insturen hebben we op zijn minst goedkeuring voor het opslaan van uw gegevens nodig.

  Ik snap dat mijn gegevens worden opgeslagen.
  Uw gegevens zijn altijd veilig en worden nooit doorverwezen naar derde partijen.

  Ik sta open voor contact momenten.
  Wilt u vrijblijvend op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen?

  * = verplicht veld