DORDRECHT
Houttuinen 5
€ 525.000kosten koper
Heerlijk wonen op een wel héél bijzonder plekje in het hart van de historische binnenstad van Dordrecht....
Heerlijk wonen op een wel héél bijzonder plekje in het hart van de historische binnenstad van Dordrecht.

Houttuinen 5 betreft een sfeervolle jaren ‘30 eengezinswoning (5 kamers) met een royale, bijna 11 meter diepe stadstuin die grenst aan de Nieuwe Haven, middenin het pittoreske havengebied. Voornoemde (jacht)haven is omringd door monumentale panden en bruggen, en vormt als het ware een levend decor. Door deze geweldige entourage ervaart men vanuit de woning én achtertuin een permanent vakantiegevoel. Wie wil dat nou niet!?

In 2014 is de woning intern geheel gemoderniseerd met behoud van diverse authentieke elementen zoals granito vloeren, paneeldeuren, houten suite separatie en veel glas-in-loodramen. In 2020 is de 2e verdieping onderhanden genomen waarbij de spantconstructie in het zicht is gelaten. Indeling: Vanaf de straatzijde is er de entree met trap en bordes. Voorts een sfeervolle woonkamer-en-suite, een moderne semi-open keuken, 3 ruime slaapkamers, waarvan één met een groot dakkapel (eind 2019), een werkkamer, een moderne badkamer en een flinke voorzolder.
Een pré is de grote hoeveelheid ramen/gunstige lichtinval, alsmede het vrije zicht aan zowel de voor als achterzijde van de woning.

‘Last but not least’ is de onderhoudsarme achtertuin in ca. 2017 aangelegd. U kunt in deze noordwest gesitueerde tuin genieten van de middag- en ondergaande avondzon, met bijvoorbeeld een mooi glas wijn. Dat is woonbeleving in optima forma; proost!

Aan de Houttuinen komt vrijwel nooit iets te koop op de vrije markt. Er staan hier welgeteld 17 woningen mét een achtertuin grenzend aan de Nieuwe Haven. Slechts 11 woningen zijn gebouwd in de geliefde jaren ’30 architectuur. Deze woning is er één van. Overigens, het betreft hier het grote(re) type.

Verzilvert u deze mogelijkheid om ruim en sfeervol te kunnen wonen en dat, in een fantastische setting?


INDELING
Straatniveau
- Trap met bordes/portaal naar de entree van de woning.

Begane grond
- Entree/hal met meterkast, trapopgang, trapkast/provisiekelder, toiletruimte, toegang tot de keuken en voor- en achterkamer;
- Toilet met gedeeltelijk betegelde wanden (wit), granito vloer, fontein en duoblok toilet;
- Sfeervolle woonkamer-en-suite met houten suite separatie incl. schuifdeuren met facet geslepen glas, 2 open -en 2 dichte kasten, stucplafonds met ornamenten, gemetseld schoorsteenkanaal (niet in gebruik), wandradiator, openslaande tuindeuren en een vrije kijk richting het Sint Jacobplein (voorzijde) en op de prachtige haven (achterzijde);
- Semi-open keuken aan de achterzijde, met moderne kunststof inrichting in dubbele wandopstelling, granieten aanrechtblad met veel werkruimte, rvs spoelbak, betegelde achterwanden, div. onderkasten- en laden. Apparatuur: afzuigunit (defect) in schouw geïntegreerd, 5-pits gaskookplaat, combioven, koel-/vriescombinatie en vaatwasser.
Authentieke servieskast, tuindeur, valraampje en wandradiator.

Eerste verdieping:
- Overloop met trapopgang naar 2e verdieping;
- Slaapkamer 1 gelegen aan de voorzijde, met een vaste kast;
- Slaapkamer 2 gelegen aan de achterzijde;
- Slaapkamer 3/werkkamer gelegen aan de voorzijde;
- Moderne badkamer gelegen aan de achterzijde, met gedeeltelijk betegelde wanden (wit), antraciet plavuizen vloer op betonnen vloer, wit sanitair, inloopdouche op plateau met thermostaatkraan, wastafelmeubel en hangend closet;
- Alle kamers hebben uitzicht/een vrije kijk en zijn voorzien van mooie glas-in-lood bovenlichten en te openen, draai- of schuiframen.

Tweede verdieping
- Royale voorzolder met opstelplaats voor wasmachine en wasdroger, bergkast met opstelplaats van de cv-combiketel, dakkapelletje aan de voorzijde en de spantconstructie in het zicht;
- Slaapkamer 4 gelegen aan de achterzijde, met flink kunststof dakkapel incl. 3 stuks draai-/kiepramen en een verlaagd plafond met spots.


BUITENSHUIS
- Achtertuin direct grenzend aan het water/de Nieuwe Haven: afm. ca. 10.80 x 5.80 m., gesitueerd op het noordwesten en aangelegd met o.a. siertegels (60 x 60 cm) en een plantenborder. Grotendeels omheind met houten delen en een haagje. Achterom aanwezig via tuin van buren.

KADASTER
- Gemeente Dordrecht, sectie F, nummer 2233, groot 126 m². Eigen grond.

ALGEMEEN
- Ligging in een gebied aangewezen als beschermd stadsgezicht;
- Dakisolatie;
- Kunststof dakkapel met isolerende beglazing t.p.v. 2e verdieping, achterzijde;
- Houten kozijnen met enkele beglazing;
- Overwegend houten- en gedeeltelijk betonnen/steenachtige vloerconstructies;
- Gipsplaten plafonds;
- Recht van overpad achterzijde tuin.

TECHNISCHE INSTALLATIES
- Verdeelinrichting meterkast bestaat uit 7 groepen, 2 aardlekschakelaars en een hoofdschakelaar;
- Verwarming en warmwatervoorziening via een gasgestookte cv-ketel (Remeha Avanta, ca. 2014);
- Glasvezelaansluiting.

WAND EN VLOERAFWERKINGEN
- Begane grond: structuurverf wandafwerking. Houtlook pvc vloerafwerking (woonkamer) en granito vloeren (hal en keuken).
- Eerste verdieping: structuurverf wandafwerking. Tapijt vloerafwerking.
- Tweede verdieping: gestucte en wit gesausde wanden. Grey wash, houtlook laminaatvloer.

DISCLAIMER
Nadrukkelijk vermelden wij dat deze informatieverstrekking niet als een aanbieding of offerte mag worden beschouwd. Aan deze gegevens kunnen derhalve geen rechten worden ontleend en zijn wijzigingen voorbehouden.

De vermelde afmetingen zijn lengte/ diepte x breedte (bezien vanuit het binnentreden van een ruimte).

De vermelde afmetingen/ oppervlakten in deze informatie zijn gemeten op basis van de BBMI (Branche Brede Meetinstructie). De meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoer en van de meting.

Let op! De foto’s in deze verkooppresentatie zijn genomen met een groothoeklens. Voor verkrijging van een reële indruk van de ruimten dient u de foto’s te spiegelen aan de vermelde afmetingen!

Indien er plattegronden aan deze brochure zijn toegevoegd, houdt u er dan rekening mee dat deze plattegronden slechts een indicatie geven van de indeling.

Heeft u als geïnteresseerde deze woning bezichtigd met Zoomer Makelaardij, dan willen wij u graag verzoeken om ons binnen 5 werkdagen een reactie te geven.

Zoomer Makelaardij verlangt bij een verkooptransactie dat de kopende partij t.b.v. de verkopende partij een bankgarantie stelt c.q. waarborgsom stort ter grootte van 10% van de koopsom kosten koper. Dit ter meerdere zekerheid tot nakoming van de verplichtingen die voortvloeien uit de koopakte voor de kopende partij

Besluit u tot aankoop van een woning, denkt u dan aan een NVM aankoopmakelaar voor het behartigen van uw belangen.
  • Type

   Tussenwoning

  • Adres

   Houttuinen 5

  • Plaats

   Dordrecht

  • Postcode

   3311 CE

  • Status

   VERKOCHT

  • Bouwjaar

   1934

  • Inhoud

   415 m3

  • Woonoppervlakte

   130 m2

  • Perceelgrootte

   126 m2

  • Zonligging

   Noordwest

  • Slaapkamers

   3

  • Garage

   Geen garage

  • Energieklasse

   -

  • Bijzonderheden

   Beschermd stads of dorpsgezicht

Neem contact op met Zoomer Makelaardij

Wilt u een bezichtiging en/of meer informatie over deze woning (Houttuinen 5)? Vul dan onderstaand formulier in.


  U kunt hier kort en krachtig ter voorbereiding op het gewenste contact uw vraag stellen over

  Privacy

  Uw gegevens zijn altijd beschermd. Om uw contactverzoek te kunnen insturen hebben we op zijn minst goedkeuring voor het opslaan van uw gegevens nodig.

  Ik snap dat mijn gegevens worden opgeslagen.
  Uw gegevens zijn altijd veilig en worden nooit doorverwezen naar derde partijen.

  Ik sta open voor contact momenten.
  Wilt u vrijblijvend op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen?

  * = verplicht veld