DORDRECHT, Vriesestraat 158 160

DORDRECHT, Vriesestraat 158 160 - HoofdFoto
Vraagprijs: € 289.000 k.k.
Status: Beschikbaar

Woon -/ winkelpand, bestaande uit een verhuurde winkelruimte (ca. 127 m²) en een verhuurde zelfstandige 4-kamer bovenwoning (ca. 105 m²) met een riant dakterras (ca. 62 m²). Bent u op zoek naar een onroerend goed belegging dan is dit verhuurde pand een prima optie! Pand heeft de status van een Rijksmonument en is gelegen in een gebied dat is aangewezen tot beschermd stadsgezicht.

ALGEMEEN
De Vriesestraat is gelegen tussen de Vest en de Voorstraat (dit pand is gelegen richting de Vest) en biedt een diversiteit aan winkelruimten en diverse vormen van dienstverlening. De verdiepingen in de straat vervullen overwegend een woonfunctie.

KADASTRALE AANDUIDING
Gemeente Dordrecht, sectie H, nummer 4043, groot 167 m². Het pand is niet kadastraal gesplitst.

METRAGE
Vriesestraat 158 (winkel): circa 127 m² (incl. ca. 25 m² secundaire ruimte aan de achterzijde).
Vriesestraat 160 (bovenwoning): circa 105 m² met een dakterras van ca. 62 m².

BOUWKARAKTERISTIEK
Traditionele stapelbouw in combinatie met houten draagconstructies, type fundering is onbekend, gevels deels uitgevoerd als spouwmuur en deels als steensmuur, betonnen begane grondvloer, houten verdiepingsvloeren, houten kozijnen (enkel glas), houten onbeschoten dakconstructie met keramische pannen gedekt.

INDELING
Indeling winkelruimte (nr. 158):
Oppervlakte winkel ca. 102 m².
Winkelruimte met entreedeur in het midden van de voorgevel, meterkast (6 groepen), trapkast, 2 lichtkoepels, een constructieve kolom
Oppervlakte secundaire ruimte ca. 25 m²
Secundaire ruime, bestaande uit een:
– magazijnruimte (afm. ca. 6.00 x 3.40 m.) met lichtkoepel, dubbele houten deur naar de Kromme Elleboog, een eenvoudig wit keukenblokje (rvs werkblad, 2 onder en 3 bovenkasten en een close-in boiler t.b.v. de warmwatervoorziening) en een stookkast met opstelplaats cv-ketel (AWB thermomaster, ca. 1996)
– inpandig kantoor (afm. ca. 1.96 x 2.62 m.) met een toilet met geheel betegelde wanden, een tegelvloer en beige sanitair
Overig: slimme verbruiksmeters elektra en gas, verbruiksmeter water, glasvezelaansluiting en telefoonaansluiting, gipsplaten plafonds, voorzetwanden.

Indeling bovenwoning (nr. 160)
Begane grond:
Entree, hal met trap naar 1e verdieping.

Eerste verdieping: v.v. granol wandafwerking, laminaat vloerafwerking, balkenplafond.
Overloop met trap naar 2e verdieping, meterkast (5 groepen en een aardlekschakelaar), toilet met geheel betegelde wanden, tegelvloer, wit sanitair, fontein.

Woonkamer (afm. ca. 10.46 x 3.80 m. + 2.20 x 3.40 m.)
Woonkamer in L-vorm, open haard met tableau (nooit gebruikt door huidige huurder), werknisje en een bergkast.

Open keuken (afm. ca. 2.15 x 3.05 m.)
Kunststof inrichting in hoekopstelling met enkele rvs spoelbak, diverse onder en bovenkasten, laden, app.: afzuigunit, een 4-pits gaskookplaat en een oven. Deur naar dakterras.

Dakterras (afm. ca. 10.40 x 6.00 m.), belegd met houten vlonderdelen en rubber tegels.

Tweede verdieping: v.v. een plankenvloer
Overloop met stookkast (opstelplaats cv-combiketel, Bosch, ca. 2009)

Slaapkamer 1 (afm. ca. 3.20 x 5.48 m.)
Gelegen aan de achterzijde met schuifdeurkastenwand.

Slaapkamer 2 (afm. ca. 2.66 x 4.65 m.)
Gelegen aan de voorzijde met wastafel.

Slaapkamer 3 (afm. ca. 3.70 x 2.75 m.)
Gelegen aan de voorzijde.

Inpandige badkamer (afm. ca. 2.50 x 2.46 m.)
Geheel betegelde wanden, plavuizen vloer, wit sanitair, wastafel, ligbad, toilet, opstelplaats wasmachine.

Zolder (afm. ca. 10.80 x 3.20 m., vloeroppervlak, nokhoogte ca. 2.37 m.)
Bevloerde bergzolder

Overig: slimme verbruiksmeters elektra en gas, verbruiksmeter water, dakisolatie, gipsplaten plafonds, glasvliesbehang wandafwerking.

VOORZIENINGEN & INSTALLATIES
Nr. 158: meterkast (6 groepen). Verwarming via een gasgestookte cv-ketel (AWB thermomaster, ca. 1996) en warmwatervoorziening via een elektrische close-in boiler. Glasvezelaansluiting.

Nr. 160: meterkast (5 groepen en een aardlekschakelaar). Verwarming en warmwatervoorziening d.m.v. een cv-combiketel (Bosch, ca. 2009).

LOCATIE/BEREIKBAARHEID
Per auto
De bereikbaarheid per auto is redelijk goed. Via de Burgemeester De Raadtsingel, Stationsweg, Johan de Wittstraat en de Vest is het pand bereikbaar.

Per OV
De bereikbaarheid per OV is goed mede door de aanwezigheid van een busstation aan de Johan de Wittstraat en het regionale busstation bij NS station Dordrecht Centraal bevindt zich op loopafstand.

PARKEREN
Langs de openbare weg in de parkeervakken. Betaald parkeren/ vergunninghouders. De parkeergarages Drievriendenhof, Veemarkt, Achterom en Visstraat liggen in de directe nabijheid.

BESTEMMING
Vigerend bestemmingsplan: Historische Binnenstad. Het bestemmingsplan is door de raad vastgesteld op 22 februari 2011 en met ingang van 26 mei 2011 in werking getreden. Sinds 15 augustus 2012 is het bestemmingsplan onherroepelijk. Bestemming: ‘Centrum’. Informeer bij Zoomer Makelaardij voor de bestemmingsomschrijving en verdere regelgeving.

VRAAGPRIJS
€ 289.000,– k.k.

OMZETBELASTING / BTW
De levering wordt niet belast met omzetbelasting/BTW.

OVERNAME
Zie lijst van zaken, welke u bij Zoomer Makelaardij kunt opvragen.

KOOPAKTE
Model koopovereenkomst voor Bedrijfs Onroerend Goed (model 2014).

NOTARIS
Keuze koper.

ZEKERHEIDSSTELLING
10% van de koopsom, te stellen als bankgarantie of te storten als waarborgsom bij de behandelend notaris binnen 1 week na het definitief vervallen van de ontbindende voorwaarden, of binnen 1 week te storten op de kwaliteitsrekening van de behandelend notaris indien zonder voorbehouden wordt gekocht.

OPLEVERING
In overleg, in verhuurde staat.

BIJZONDERHEDEN
– huuropbrengst winkelruimte (nr. 158): € 950,– per maand (huurovereenkomst beschikbaar);
– huuropbrengst zelfstandige bovenwoning (nr. 160): € 749,81 per maand (huurovereenkomst beschikbaar);
– eigen verbruiksmeters gas/ water/ elektra, zowel voor wat betreft de winkelruimte als de zelfstandige bovenwoning;
– Eigen investering huurder zelfstandige bovenwoning (nr. 160): buitenschilderwerk, keukeninrichting incl. apparatuur, tegelvloer badkamer + wandbetimmering en ligbad betimmering, alle vloerafwerkingen en de schuifdeurkastenwand in slaapkamer 1.

Gebruik de pijltjes (links/rechts) om de foto's te bekijken en/of klik op een foto om deze volledig in uw scherm te tonen.

Copyright 2016 - Zoomer Makelaardij B.V.

Aangesloten bij:

Facebook